Heel Holland Bakt seizoen 10 met deze deelnemers

Heel Holland Bakt seizoen 10 gaat vanavond – zondag 18 december – om 20.25 uur van start bij MAX op NPO1. Het recept is onveranderd; tien kandidaten proberen Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven te imponeren met hun indrukwekkende bakcreaties. Presentator André van Duin is van de partij om alles in goede banen te leiden.

Heel Holland Bakt seizoen 10

Het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt belooft bijzonder te worden; het programma viert zijn tiende verjaardag. Speciale opdrachten mogen dan ook niet ontbreken in Heel Holland Bakt seizoen 10. Hieronder lees je alles over de proeven uit de verschillende afleveringen. Die worden – net als de andere seizoenen – beoordeeld door juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven. André van Duin is de presentator van dienst. De deelnemers aan Heel Holland Bakt seizoen 10 zijn Amel, Ben, Erna, Fons, Geraldine, Ingrid, Jan, Mercedes, Sander en Zineb. Hieronder stellen we ze aan je voor.

Wist je dat in België ook een nieuw seizoen van Bake Off Vlaanderen is gestart? Ze hebben zelfs een kerstspecial met bekende Vlamingen.

Heel Holland Bakt kijken (in België)

Heel Holland Bakt is iedere zondag – vanaf 18 december – om 20.25 uur te kijken bij MAX op NPO1. De afleveringen zijn ook terug te kijken op NPO Start en NPO Plus. Let op als je vanuit België of ergens anders buiten Nederland wilt terug kijken – wat met een VPN Verbinding kan op NPO Start – zorg dan dat je dit dan in de week van de aflevering doet. Ik zie namelijk dat alleen het laatste seizoen van het programma beschikbaar blijft én dat de afleveringen alleen op NPO Plus staan. Dat betekent dus dat ze maar heel kort via NPO Start terug te kijken zijn. En op NPO Plus kun je volgens mij alleen in Nederland een abonnement afsluiten.

Deelnemers Heel Holland Bakt seizoen 10

We stellen de Heel Holland Bakt seizoen 10 kandidaten aan je voor. Ontdek meer over Amel, Ben, Erna, Fons, Geraldine, Ingrid, Jan, Mercedes, Sander en Zineb. Wat opvalt aan de deelnemers van Heel Holland Bakt seizoen 10? Het is weer een heel gevarieerde groep qua afkomst. Fons is met zijn 21 jaar de jongste van de kandidaten. Erna is als 59-jarige de oudste deelnemer in Heel Holland Bakt seizoen 10.

Kandidaten Heel Holland Bakt tiende seizoen

  • Amel (40) is in het dagelijkse leven accountmanager en spreekt vijf talen. Ze woont met haar man en 2 kinderen in Rozenburg. Voor de liefde is ze vanuit Algerije in Nederland komen wonen. Deze energieke vrouw zit weinig stil. Haar liefde voor het bakken, is ontstaan tijdens het Suikerfeest. Amel maakte dan graag Algerijnse baklava en koekjes.
  • Ben (30) komt uit Rotterdam en is ethisch hacker. Hij is regelmatig in Engeland te vinden waar zijn vriendin promoveert. Aan bijna elk baksel in de tent heeft Ben wel iets Midden-Oosters toegevoegd; hij heeft namelijk een Israëlische moeder.
  • Erna (59) begon met bakken toen ze erg ziek was. Deze deelneemster ziet meedoen aan Heel Holland Bakt dan ook als een perfecte afsluiter van een aantal lastige jaren. Bakken zorgt voor Erna voor positiviteit, rust en voldoening in het leven. In het dagelijkse leven is Erna maatschappelijk werker in de ouderenzorg; ze is moeder van vier kinderen en heeft vijf kleinkinderen.
  • Fons (21) is student en woont nog bij zijn ouders in Leeuwarden. Hij staat bekend om zijn brownies en blondies; die lukken naar eigen zeggen altijd. Hij wil zich meten met de andere deelnemers van Heel Holland Bakt seizoen 10 om te ontdekken hoe goed hij nu werkelijk kan bakken.
  • Geraldine (39) werkt op de social media-afdeling van een grote luchtvaartmaatschappij. Ze heeft Filipijnse roots en speelt graag piano. Geraldine heeft een grote liefde voor eten. Dat heeft ze niet van een vreemde. Op de site van Heel Holland Bakt lezen we dat de moeder van Geraldine niet als eerste vraagt ‘hoe gaat het met je’, maar ‘heb je al gegeven?’. Eigenlijk staat deze deelneemster niet graag in de spotlights; ze heeft dan ook lang getwijfeld over haar deelname.
  • Ingrid (51) kreeg als kind de lekkerste gebakjes van haar opa en oma, die ze speciaal voor haar kochten bij een banketbakker in Scheveningen. Deze dame uit Hellevoetsluis wilde vorig jaar al deelnemen, maar was toen ziek tijdens de audities. In het dagelijkse leven is Ingrid visual merchandiser bij een groot modehuis, ze zet tatoeages en maakt haar eigen kleding.
  • Jan (43) is een tegelzetter uit Zwolle; waar hij met zijn vrouw en twee kinderen woont. Bakken en de bouw hebben volgens Jan verschillende overeenkomsten. ‘Het is belangrijk om netjes en georganiseerd te werken’. Jan droomde van een carrière als bakker, maar bakkersallergie gooide roet in het eten.
  • Mercedes (26) is digital marketeer bij KNGF Geleidehonden ze woont inmiddels in Rotterdam. Als kind rende ze in de supermarkt al direct naar het schap met bakspullen. In een opwelling heeft Mercedes zich opgegeven voor Heel Holland Bakt.
  • Sander (54) is hotelconsultant en woont in Amsterdam; al is hij met zijn vriend ook regelmatig te vinden in hun tweede huis op Bonaire. Deze bourgondische bakker was als kind al gek van bakken, maar tijdens de pandemie is hij fanatieker geworden en besloot hij zich op te geven voor Heel Holland Bakt. Sander heeft heel veel geoefend, waarbij zijn buurvrouw mocht proeven (en dat zonder te weten dat hij deelnemer is aan Heel Holland Bakt.
  • Zineb (36) keek altijd naar The Great British Bake Off en dacht: wat is dit gaaf. Al vind ze het wel heel spannend om nu zelf in de tent te staan. Daarmee gaat deze management ondersteuner op een ministerie echt volledig uit haar comfortzone. Zineb leerde bakken van haar moeder; ze maakt nog steeds veel uit haar handgeschreven receptenboekje.

Doorbakken op NPO Start

Doorbakken is dit seizoen elke zondag na Heel Holland Bakt te kijken op NPO Start (vanuit België kun je dit kijken door een VPN Verbinding te gebruiken die je op Nederland zet). In dit seizoen van Doorbakken wordt op humoristische wijze teruggekeken op de spannendste en mooiste gebeurtenissen uit de HHB-tent. Enzo Pérès-Labourdette gaat op pad met oud-deelnemers van Heel Holland Bakt. In de afgelopen 10 jaar zijn er 100 bakkers in de tent geweest. Allemaal mensen met bijzondere interesses, banen en hobby’s. Enzo zoekt een aantal van hen op. Robèrt van Beckhoven gaat dit jaar aan de bak met een bekende bakfan. En wat blijkt; zo makkelijk zijn die technische opdrachten in de HHB-tent niet!

Alles over de inhoud van de afleveringen Heel Holland Bakt seizoen 10 met natuurlijk meer over de opdrachten.

Appelkoek voor Martine Bijl

In de eerste aflevering van Heel Holland Bakt seizoen 10 gaan de tien nieuwe deelnemers aan de slag met een jubilieum-waardig thema. Het thema is: 10-jarig jubileum. Voor de eerste opdracht moeten de kandidaten een taart maken waarmee elke aflevering wordt afgetrapt, namelijk de HHB-leadertaart. Deze is elke aflevering te zien in de opening van het programma. Martine Bijl – die de eerste drie seizoenen van het programma presenteerde, maar toen een hersenbloeding kreeg en in 2019 is overleden – mag niet ontbreken in deze bijzondere aflevering. Haar favoriete appelkoek is de technische opdracht van de week. Er wordt feestelijk afgesloten met een heus 10 jaar HHB 3D-spektakelstuk. Wie wordt de eerste meesterbakker in het tiende seizoen van Heel Holland Bakt?  

Kerst

Het eerste bakweekend zit erop, er staan nog negen kandidaten in de tent. Het is tijd om snel te gaan bakken, want er staan drie opdrachten op het menu. Het thema van deze week is, hoe kan het ook anders: kerst! Deze tweede aflevering van Heel Holland Bakt seizoen 2 wordt tenslotte uitgezonden op Eerste Kerstdag. Voor de signatuuropdracht gaan de kandidaten aan de slag met een kerstbuche. De technische opdracht: kerstzoenen, moeten de bakkers in een uur voltooien. Voor het spektakelstuk gaan ze aan de slag met een Kransekake. 

Van Gogh

De bakkers starten het nieuwe jaar in de aflevering van 1 januari met een gevulde amandelcake, die gedecoreerd moet worden in de stijl van Van Gogh. Na deze zoete opdracht wagen de amateurbakkers zich aan een nieuw kunstwerk voor de technische opdracht: een zonnebloembrood. Als kers op de taart mogen de bakkers een zelfportret maken. Een waar spektakelstuk! 

Karamel

Het thema van deze week is karamel! De zeven overgebleven bakkers starten met de signatuuropdracht; ze moeten een Tarte Tatin maken op basis van karamel. Geen tijd voor praatjes in de tent; vol concentratie starten de kandidaten aan de technische opdracht: babbelaars. Het spektakelstuk wordt zoeter dan zoet: een croque-en-bouche met suikerspin. 

Koek

Alles is koek en ei als we van start gaan met aflevering vijf. De bakkers beginnen met de signatuuropdracht: een macarontaart. Daarna is het tijd voor de technische opdracht: michelettes. Dat is wel even andere koek. Wie wint het koekspel en wie verliest zijn plek in de befaamde HHB-tent?  

Chinees Nieuwjaar

10, 9, 8, 7, 6! Gelukkig, een nieuwe aflevering van Heel Holland Bakt. De bakkers mogen van start met een chiffon cake. Ook de tweede opdracht is weer geheel in het thema: Chinees Nieuwjaar. De deelnemers wagen zich aan het bakken van een Chinese loempia. Met het spektakelstuk, een drakenspektakel, wordt de aflevering afgesloten. 

Halve finale Heel Holland Bakt 2023

De bakkers beginnen met het maken van ‘2 klassiekers in 1’. Smaakt dit ook dubbel zo lekker? De technische opdracht is een suikertentje. Na het spektakelstuk, een broodmand, wordt bekend wie de laatste afvaller is. Wie worden de finalisten van Heel Holland Bakt seizoen 10?

Finale: wie wordt winnaar Heel Holland Bakt seizoen 10

Wie wordt de Beste Thuisbakker van Nederland? In de finale van Heel Holland Bakt gaan de overgebleven kandidaten tot het uiterste om de titel te veroveren. De slingers hangen al in de tent, maar nog geen tijd voor feest. De bakkers moeten namelijk aan de slag met de technische opdracht: een teckel van chocolade. Het allerlaatste baksel in de tent is een waar spektakelstuk: een grote taart waarbij diverse technieken worden toegepast. 

Foto: Heel Holland Bakt deelnemers en jury seizoen 10 | © Elvin Boer/MAX

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 december 2022 /