Jochem Myjer in de wolken voor nieuw natuur programma (+ quiz)

Jochem Myjer heeft voor de EO het nieuwe natuur programma Jochem in de Wolken gemaakt. In deze vierdelige serie is de komiek en bijna-bioloog letterlijk en figuurlijk in de wolken. Hij vaart met een luchtballon over vier van Nederlands mooiste en meest waardevolle natuurgebieden. Te kijken vanaf vanavond – vrijdag 15 oktober – om 21.30 uur bij de EO op NPO1. Ontdek hier alles over de afleveringen en de speciale quiz.

Natuurliefhebber Jochem Myjer

Nog niet eerder werkte de theatermaker en kinderboekenschrijver Jochem Myjer zo intensief mee aan een televisieprogramma. Gedreven door zijn passie voor alles dat groeit en vliegt, kon hij dit aanbod echter niet afslaan. “Van kinds af aan ben ik stapelverliefd op onze Nederlandse natuur. Van mijn eerste zakgeld kocht ik een verrekijker om nog beter naar de vogels en de dieren te kunnen kijken. Na schooltijd was ik dan ook vaak in de natuur te vinden. Het was dus een logische stap om biologie te gaan studeren. Maar na drie jaar kwam er een andere grote liefde in mijn leven. Het podium. Dat betekende het einde van mijn studie. Nu keer ik na 25 jaar optreden voor eventjes terug naar mijn eerste liefde.” Zo vertelt Jochem Myjer over het nieuwe natuur tv-programma dat hij maakt.

Jochem in de Wolken

Jochem in de Wolken is een natuurserie voor het hele gezin met prachtige beelden van grote hoogtes. Vanuit vogelperspectief neemt Jochem Myjer de kijker vol enthousiasme mee in zijn verwondering over de schoonheid en diversiteit van Nederland. Met zijn aanstekelijke passie en humor beschrijft hij, als groot natuurliefhebber en fanatiek vogelaar, op een unieke manier het landschap en zijn bewoners.

Luchtballon

“Vanuit een romantische luchtballon vaar ik op zwoele zomeravonden over ons land en zie ik vanuit de lucht wat alle vliegende vogels allang weten: dat onze Nederlandse natuur zo betoverend mooi is. Ik hoop iedereen stapelverliefd te maken op deze natuurgebieden. Want als je ergens van houdt, word je er vanzelf zuiniger op”, aldus Jochem Myjer.

Natuurgebieden

De Nederlandse natuurgebieden die vanuit de lucht te zien zijn, zijn Friesland, de Biesbosch, de Veluwe en het Limburgse Geuldal. Ik ben in ieder geval erg benieuwd wat Jochem Myjer ons als kijker over de natuur in die gebieden kan vertellen.

Zuid-Limburg

In de eerste aflevering van ‘Jochem in de Wolken’ vaart Jochem over het meest sprookjesachtige natuurgebied van Nederland: Zuid-Limburg. Ook wel het Zuid-Frankrijk van Nederland genoemd met zijn betoverende bloemrijke heuvels, de wilde bijenpopulatie en het thuis van de korenwolf en de bever. 

De Veluwe

In de tweede aflevering van ‘Jochem in de Wolken’ vaart Jochem over De Veluwe, met stip de populairste vakantiebestemming van ons land. Beroemd door de magische paarse heivlaktes, enorme stuifzanden en on-Nederlands steile heuvels. De thuishaven van onze bekendste zoogdieren als de ree, het wilde zwijn, de wolf en uiteraard de koning van het bos: het edelhert. Om verliefd op te worden.

De Biesbosch

In de derde aflevering vaart Jochem met ballonvaarder Ike over De Biesbosch, het Bosch der biezen: het grootste zoetwatergetijdengebied van heel Europa. Met zijn enorme hoeveelheid eilanden the place to be voor miljoenen vogels. Het jachtgebied van de indrukwekkende grote visarend, de zeearend en het koninkrijk van de bever. De Biesbosch: ongekend mooi.

Friesland en de Wadden

Als Jochem in de vierde aflevering over Friesland vaart met het zicht op de wadden is hij echt in de wolken. De Wadden; dat is thuiskomen voor hem. Waar hij zijn jeugdvakanties heeft doorgebracht en waar zijn liefde voor vogels is ontstaan. De Wadden; een vogelparadijs voor miljoenen vogels.

Quiz

In een speciaal voor het programma ontwikkelde online quiz kan iedereen zijn kennis van de Nederlandse natuur beproeven. Daarmee is elke week een ballonvaart te winnen. Ook kan de deelnemer nog meer leren in de quiz, door speciale filmpjes van Jochem Myjer waarin hij geheimen deelt over de vaderlandse natuur. Meespelen kan vanaf de start van het programma via eo.nl/jochemindewolken.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 oktober 2021 /