Het Roer Om seizoen 3 met deze deelnemers

Goed nieuws voor de liefhebbers van Ik Vertrek en andere emigratie-programma’s: SBS6 zendt sinds donderdag 2 maart 2023 namelijk het vervolg van Het Roer Om seizoen 3 uit. Dit programma kennen de Vlaamse kijkers ook, want de eerste twee seizoenen waren ook te zien op Play5.

Update: dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 13 oktober 2022. Op donderdag 2 maart 2023 heb ik bijgewerkt, omdat seizoen 3 vanaf vandaag verder gaat.

Het Roer Om

In Nederland konden eerder natuurlijk ook genieten van Het Roer Om: hoe is het nu. Daarin ontdekten we hoe het nu met de deelnemers uit eerdere afleveringen van Het Roer Om ging. Altijd leuk om eens wat langer mee te kijken met deelnemers, zodat je echt een beeld krijgt van hoe het ze vergaat. Dat vond ik zelf ook zo leuk aan Ik Vertrek XL (waarbij de twee stellen die werden gevolgd ook de nodige emotionele tegenslagen te verwerken kregen).

Het Roer Om seizoen 3 (vervolg)

Goed nieuws voor de liefhebbers die na de nieuwe aflevering van Ik Vertrek 2023 toe zijn aan nog meer emigratieverhalen. Vanavond – op donderdag 2 maart – gaat het Het Roer Om seizoen 3 verder. We maken in aflevering 7 (de eerste aflevering na de winterstop) kennis met Richard en Vanessa. De week daarna is het de beurt aan Rick en Alex.

Rick en Alex

Rick en Alex hebben een oud pand in Frankrijk gekocht, waarin ze een Chambre d’Hotes willen beginnen. Omdat Rick niet kan klussen, staat Alex er helemaal alleen voor. Als blijkt dat het pand naast een lekkend dak ook nog een oude verstopte sceptic tank heeft die verwijderd moet worden, wordt Alex gedwongen serieuze hulp in te schakelen.

Richard en Vanessa

Richard en Vanessa emigreren samen met hun 3 kinderen naar een Oostenrijks bergdorpje. Hier hebben ze een oud hotel gekocht dat ze zelf, zonder begroting, gaan opknappen. Al snel blijkt dat de staat van het hotel niet best is en wordt het een race tegen de klok om op tijd klaar te zijn voor hun eerste gasten.

Het Roer Om seizoen 3 kijken (uit België)

Wil je Het Roer Om seizoen 3 kijken? Dan kan dit iedere week op donderdag om 20.30 uur op SBS6. Een uurtje later staat de aflevering ook op Kijk.nl. Vanuit Nederland zijn de afleveringen zo te kijken. Vanuit België gebruik je hierbij een VPN Verbinding die je op Nederland zet. Je kun hier ook de afleveringen uit seizoen 1, seizoen 2 en Het Roer Om: hoe is het nu met terug kijken. Seizoen 1 en 2 zijn in België ook op GoPlay te kijken.

Lees hieronder meer over de deelnemers aan Het Roer Om seizoen 3, die al te zien waren in het eerste deel van de reeks. Deze zijn allemaal terug te kijken.

Deelnemers Het Roer Om seizoen 3

De deelnemers aan Het Roer Om seizoen 3 worden ook weer een jaar lang gevolgd terwijl ze emigreren naar een ander Europees land. In aflevering 1 zien we bijvoorbeeld Amsterdammers Tessa en Serge. Zij hebben hun oog laten vallen op een oude villa in Zuid-Spanje. Ze hebben de villa via internet gekocht en zijn van plan deze om te toveren tot luxe B&B, maar de verbouwing loopt totaal niet volgens plan.

Joris en Sinta

In aflevering 2 maken we kennis met Joris en Sinta, die samen met hun twee jonge dochters naar Oostenrijk willen verhuizen om een enorm hotel in Tirol te runnen. Daar hebben ze wel veel geld voor nodig: maar liefst een kleine twee miljoen lenen ze bij de bank.

Bas en Ingrid

Bas en Ingrid hebben boven op een berg in een Noord-Italiaans dorpje een oud klooster gekocht. Ze zijn van plan hierin luxe appartementen te creëren, maar de Italiaanse bureaucratie werkt niet bepaald mee. Door al het oponthoud loopt de planning volledig in de soep en is het nog maar de vraag of ze op tijd klaar zijn voor hun eerste gasten. Je ziet hun verhaal in Het Roer om seizoen 3, aflevering 3.

Renate en Bart

Andere deelnemers van Het Roer Om seizoen 3 zijn Renate en Bart. Zij verhuizen met twee dochters naar Zuid Frankrijk. Ze hebben grootse verbouwplannen, maar de Franse gemeente werkt niet mee, waardoor het nog maar de vraag is of ze vergunningen krijgen. Daarnaast zijn de twee puber dochters niet bepaald gelukkig met de hele emigratie. Dit verhaal zien we in aflevering vier van het derde seizoen van Het Roer Om.

Olaf en Marinca

Of wat dacht je van het indrukwekkende verhaal van het gezin van Olaf en Marinca, die we zagen in aflevering 5. Zij raken na een brand alles kwijt. In Zweden willen deze deelnemers aan Het Roer Om een nieuw leven beginnen. Ze willen een paardenfokkerij starten, maar in de praktijk blijkt dat lastiger dan ze in eerste instantie verwacht hadden.

Martijn en Maurice

Marijn en Maurice gaan samen het hun zoontje off-grid wonen in Portugal, zo zien we in aflevering zes van het derde seizoen. Ze kunnen tijdelijk verblijven in een geleende quinta en willen zoveel mogelijk zelfvoorzienend leven. Toch zal er een manier gevonden moeten worden om aan inkomsten te komen willen ze een toekomst op kunnen bouwen in Portugal.

Eerder schreven we op VlaamsKijken ook over de deelnemers van Het Roer Om seizoen 1 en seizoen 2.

Foto: SBS6 – Joris, Sinta en hun dochters voor het hotel van twee miljoen in Oostenrijk.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 maart 2023 /