Ik Vertrek 2023: afleveringen en deelnemers

Ik Vertrek 2023 telt tal van nieuwe afleveringen vol avonturen van Nederlandse emigranten. Op zondag 1 januari gaat Ik Vertrek 2023 van start met een flinke dosis nieuwe deelnemers! We zetten de nieuwe afleveringen alvast op een rijtje én laten je kennismaken met de Ik Vertrek 2023 deelnemers.

Ik Vertrek 2023 

Ik Vertrek 2023 is op 1 januari van start gegaan met een extra lange aflevering. Daarna volgen er nog acht nieuwe afleveringen in januari en februari. De afleveringen in januari staan gepland voor zaterdag avond 21.35 uur. De afleveringen van Ik Vertrek 2023 in februari zie je op donderdagavond om 21.30 uur. Op VlaamsKijken vullen we de informatie over de afleveringen aan en delen het bericht dan nogmaals, dus volg ons vooral via social media.

Deelnemers Ik Vertrek 2023

Wil je alvast meer ontdekken over de deelnemers Ik Vertrek 2023? We zetten ze hieronder voor je op een rijtje, inclusief de uitzenddatum. Als je dan verder lees, kun je nog meer ontdekken over het avontuur van de Ik Vertrek 2023 deelnemers.

  • Familie Jansen tovert een vervallen chateau in Frankrijk om tot B&B en gîtes. Zondag 1 januari 2023 (18.50 uur op NPO 1).
  • Bert en Thomas vertrekken naar Spanje om een nudisten B&B te beginnen. Zaterdag 07 januari 2023 (21.40 uur op NPO 1).
  • Familie Wagemans zet koers richting de Costa Brava op zoek naar hun droomlocatie. Zaterdag 14 januari 2023 (21.35 uur op NPO 1).
  • Milko en Odette willen in de Franse Pyreneeën vakantiegangers ontvangen en paarden fokken. Zaterdag 21 januari 2023 (21.35 uur op NPO 1).
  • Marcel en Walter besluiten te doen waar ze al jaren van dromen: een B&B aan de Spaanse Costa del Sol. Zaterdag 28 januari 2023 (21.40 uur op NPO 1).
  • Nicole en Manuel bouwen aan hun gezamenlijke droom: een B&B op een vrije kavel op Bonaire. Deze deelnemers aan Ik Vertrek 2023 worden tijdens twee afleveringen gevolgd. De eerste kijk je op donderdag 2 februari om 21.30 uur op NPO1, de tweede een weekje later op 9 februari.
  • Dennis en Jelle kopen in een Frans gehucht een leegstaand pand met camping, kroeg en supermarkt. Donderdag 16 februari 2023 (21.30 uur op NPO 1).
  • Follow-up afleveringen met Theo en Jolanda (die vanuit Gambia naar Spanje gaan) en Jeroen en Marleen in Italië. Donderdag 23 februari 2023 (21.30 uur op NPO1).

Familie Jansen in Frankrijk

De eerste aflevering van Ik Vertrek 2023 was te kijken op zondag 1 januari om 18.50 uur op NPO1. We maken in deze aflevering kennis met de familie Jansen uit het Groningse Grootegast. Ze hebben het prima voor elkaar, maar zijn toe aan iets nieuws. In de eerste aflevering van Ik Vertrek 2023 gaan we met Ray, Margriet, Victoria, Louise, Elise, Josephine en Isabelle naar Frankrijk.

Marraycourt in Marcigny

Als een statig Frans pand uit 1788 zicht in Marcigny-sur-Loire aandient, vinden Ray (44) en Margriet (42) het tijd om hun koffers te pakken. Samen met dochters Victoria (14), Louise (12), Elise (12), Josephine (9) en Isabelle (7) en een krap klusbudget vertrekken ze naar Frankrijk. Het plan van de familie Jansen is om daar een vervallen chateau om te toveren tot chambres d’hôtes met gites. Maar al gauw komen ze erachter dat het een meerjarenplan wordt. Ray en Margriet gaan letterlijk en figuurlijk gebukt onder de verbouwing en vragen zich af: “Doen we hier eigenlijk wel goed aan?” Op zijn Facebook zien we in ieder geval dat Ray Jansen nog steeds mede-eigenaar is van Marraycourt in Marcigny. Het lijkt er dus op dat het uiteindelijk allemaal goed komt en dat liefhebbers kunnen gaan genieten in de Bourgogne bij de familie Jansen.

Nudistencamping van Bert en Thomas

In de tweede aflevering van Ik Vertrek 2023 (zaterdag 7 januari) zien we dat deelnemers Bert (44) en Thomas (60) Zaandam verruilen voor een Spaanse berg in niemandsland. Ze willen een paradijs voor naturisten bouwen, want ‘alles is toch veel fijner in je blootje?’. Het klussen lijkt van een leien dakje te gaan, totdat Bert drie weken voor de opening van het dak valt. Bert moet op dringend verzoek van de arts het rustig aan doen. Maar dan worden ze getroffen door noodweer en zit de hele buitenboel onder de modder. Bert slaat het doktersadvies in de wind, met alle gevolgen van dien. De mannen zetten alles op alles om de modderpoel om te toveren tot een walhalla voor naakte mensen. Wordt het eindelijk tijd voor ‘vrijheid blijheid’?

Familie Wagemans

In de derde aflevering van Ik Vertrek 2023 (zaterdag 14 januari) maken we kennis met de familie Wagemans. Klusjesman Steven (36) is niet van een uitgestippeld leven. Als hij aan zijn vrouw Loes (33) vraagt of ze een nieuw bestaan in Spanje ziet zitten, hoeft ze niet lang na te denken. Ze zeggen hun baan op, verkopen hun huis en schaffen een oude bestelbus aan die Steven omtovert tot camper. Zonder plan vertrekken ze samen met hun tweeling Riff en Pip (3) naar Spanje. Ze zetten koers richting de Costa Brava, op zoek naar een plek waar ze kunnen wonen en een bedrijf kunnen starten. Steven droomt van een eigen mini-camping, terwijl Loes liever een B&B zou starten. Alles is beter dan een saai en voorspelbaar leven.

Milko en Odette

ICT-medewerker Milko (59) en holistisch dierenarts Odette (49) uit Den Bommel willen geen prestatiedruk en stress meer in hun leven. Ze besluiten hun boeltje te pakken en hun leven voort te zetten op een oude boerderij in de Franse Pyreneeën. Hier willen ze vakantiegangers ontvangen in B&B la Coudercarie. Daarnaast willen ze er een paardenfokkerij beginnen. De verbouwing wil maar niet opschieten. Ze lopen continu tegen problemen aan. Milko gaat gebukt onder deze immense klus: zijn lichaam wil niet meer, maar hij weigert elke vorm van hulp. Tot grote frustratie van Odette. Ze waren hier immers naar toegekomen voor een onbezorgd leven…. Deze aflevering kun je kijken op zaterdag 21 januari in Ik Vertrek 2023, aflevering vier.

Marcel en Walter aan de Costa Blanca

Steward Walter (56) en farmaceutisch consultant Marcel (54) leiden een onbekommerd leven. Maar drie jaar geleden staat hun leven compleet op zijn kop als er in korte tijd een aantal dierbaren komt te overlijden. Tot overmaat van ramp verbrijzelt Walter zijn heup en komt hij met een burn-out thuis te zitten. Marcel ziet dat zijn man doodongelukkig is en samen besluiten ze Bed & Breakfast Casa MW aan de Spaanse Costa Blanca te openen. Walters alter ego, drag queen Charlotte, ziet het wel zitten om op de boulevard op te treden. De heren hebben een moeizame start met veel financiële problemen. Ze zijn genoodzaakt over te gaan op plan B… Ontdek alles over Casa MW van Marcel en Walter in Javea (Alicante) in de aflevering van zaterdag 28 januari van Ik Vertrek.

Nicole en Manuel op Bonaire

Deze week hoef je niet tot zaterdag op een nieuwe aflevering van Ik Vertrek te wachten. Nee, in februari is Ik Vertrek op donderdagavond te kijken om 21.30 uur. We maken kennis met Nicole en Manuel. Kapster Nicole (42) uit Doetinchem droomt al jaren van een leven op een paradijselijk eiland. Haar man Manuel (51) heeft een hersenbeschadiging opgelopen en kan niet goed tegen te veel prikkels. Ze besluiten voorgoed naar Bonaire te vertrekken. In anderhalf jaar tijd moeten hier een volledig gerealiseerd gastenverblijf, woonhuis en kapsalon uit de grond schieten. Dat wordt Bed Brood Bonaire. De verbouwing begint al snel zijn tol te eisen: Manuels gezondheid dendert achteruit waardoor klussen ondragelijk wordt, de deadline blijkt onhaalbaar en de twee reageren hun frustraties op elkaar af. Ze vragen zich af: “Heeft Bonaire ons wel gebracht wat we hoopten?”

B&B op Bonaire

We volgen Nicole en Manuel ook in een tweede aflevering van Ik Vertrek op 9 februari. Het stel realiseert zich dat ze soms ook een pas op de plaats moeten maken en focussen zich daarom wat meer op de integratie in het eilandleven. Ondertussen werken ze wilskrachtig door aan hun project en begint het woonhuis met gastenkamers steeds meer vorm te krijgen. Maar het gemis van Nederland wordt groter; ook Manuels gezondheid blijft een heikel punt. Een verdrietig bericht van het thuisfront doet Nicole besluiten tijdelijk terug te keren naar Nederland. Bij terugkomst pakt zij samen met Manuel de draad weer op. Ze werken toe naar de ontvangst van hun eerste gasten. Want opgeven is geen optie voor Nicole en Manuel.

Dennis en Jelle

Cameraman Dennis (36) en software teamleider Jelle (35) verruilen het bruisend Eindhoven voor een slaperig Frans gehucht met 140 inwoners op leeftijd. Het dorpje Saint-Bonnet-de-Condat ligt aan de oever van de rivier La Santoire. Het stel heeft hier een gedateerde camping met twintig staanplaatsen, vier chalets en twee mobile homes gekocht. Naast de camping nemen Dennis en Jelle ook een kroeg en supermarkt over. Het geheel staat al ruim twee jaar leeg en dat is in de staat ervan terug te zien: verschillende vloeren staan bol van het vocht, het poreuze dak lekt aan alle kanten en overal liggen resten van ongedierte. De problemen stapelen zich snel op, maar de mannen blijven positief en bouwen onverminderd door. Ontdek hoe het nu gaat met Camping La Santoire.

Follow up: Ik Vertrek 2023

Follow up: Theo en Jolande zijn klaar voor een nieuw avontuur. Zij verruilen Gambia voor Spanje waar ze naast pannenkoeken ook tapas in hun restaurant gaan serveren. En we keren terug naar Jeroen en Marleen in Italië. In 2016 sloeg het noodlot toe en werd hun huis door aardbevingen onbewoonbaar. Zes jaar later hebben ze hun leven weer op de rit. Deze Ik Vertrek Follow up afleveringen is te kijken op donderdag 23 februari 2023 om 21.30 uur op NPO1.

Ik Vertrek 2022

Recent kon je ook nog genieten van twee nieuwe afleveringen van Ik Vertrek 2022. Daar lees je hieronder alles over.. Op VlaamsKijken schreven we natuurlijk al over het bijzondere seizoen van Ik Vertrek XL (dat nu op VTM2 wordt uitgezonden), waarbij één van de deelnemers helaas is overleden tijdens de opnames. Maar je kon bijvoorbeeld ook kijken naar Ik Vertrek: Even Weg en deze nieuwe afleveringen uit het voorjaar van Ik Vertrek 2022. Lees snel verder en ontdek alles over Ik Vertrek 2022 en de deelnemers.

Jolande van Lith en Barbara de Roo

Op zaterdag 19 november kon je dus kijken naar de Ik Vertrek 2022 aflevering met deelnemers Jolande van Lith en Barbara de Roo. Zij willen een artistieke Bed & Breakfast opzetten in een Frans slaperig gehucht. Al snel ontstaan er twijfels over het hele project; het huis mankeert van alles, Franse werklui komen niet opdagen en de hele dag door muren en deuren schilderen is eigenlijk helemaal niet zo leuk. Het liefdeskoppel en kunstenaarsduo – met een voorliefde voor installatiekunst – zet door. Een nieuw leven in Frankrijk was immers wat ze wilden.

Kevin en Marianne in Costa Rica

Na een vakantie met haar moeder in Costa Rica weet Marianne (40) het zeker: hier wil ze wonen! Ze wordt op slag verliefd op een vervallen villa midden in de jungle. Dat haar vriend Kevin (41) het pand nog niet gezien heeft, mag de pret niet drukken. Ze willen hier gastenverblijf B&B La Casa del Conde beginnen. De verbouwing gaat voortvarend van start, maar al snel gaat het mis. De klussers maken fout op fout en de bouwplaats verandert in een slagveld. Als het regenseizoen aanbreekt komen ze erachter dat het pand niet bestand is tegen noodweer en lijkt hun Costa Ricaanse-droom in het water te vallen… Ontdek in de aflevering van Ik Vertrek 17 december hoe het Kevin en Marianne van B&B La Casa del Conde in Costa Rica bevalt.

Ik Vertrek (XL) gemist?

Heb je de afleveringen van Ik Vertrek 2023 gemist, of wil je Ik Vertrek XL nog eens terug kijken? Dat kan! De afleveringen staan op NPO Plus en NPO Start. Je kunt NPO Start ook vanuit het buitenland kijken. Zorg voor een VPN Verbinding, zet de server ook Nederland, ga naar de NPO Start website en start met kijken. Aflevering Ik Vertrek gemist, dan kijk je ‘m dus zo terug.

Foto: AVROTROS

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 februari 2023 /