Deelnemers Bye Bye Belgium – Ik Vertrek van Play4 terug kijken

Bye Bye Belgium kon je in het voorjaar van 2021 kijken op Play4. In de zomer van 2022 werden de afleveringen nogmaals in herhaling uitgezonden in België. En nu kun je Bye Bye Belgium ook terugkijken in Nederland (oktober / november 2023); iedere zondag bij Net5 om 14.55 uur. Je kunt Bye Bye Belgium vergelijken met Ik Vertrek en Ik Vertrek uit Vlaanderen. Maak in dit artikel kennis met de drie koppels die worden gevolgd.

Bye Bye Belgium

In Bye Bye Belgium volgen de camera’s drie koppels die voorgoed naar het buitenland vertrekken. Maar: een nieuw leven beginnen is zelden zonder risico. We hebben al veel koppels naar het buitenland zien vertrekken om er hun droom waar te maken, maar tot nu zagen we nooit hoe het er die koppels daadwerkelijk verging. Slagen ze in hun opzet? Kunnen ze zich wel integreren?

5 weken stellen volgen uit Bye Bye Belgium

Je leven omgooien door alles hier achter te laten en je droom waar te gaan maken in het buitenland: wie droomt er niet van? Onze 3 koppels zetten hun woorden om in daden en wagen de sprong. Een hotel kopen in Zuid-Frankrijk en dat volledig naar je hand zetten, de liefde volgen naar Marrakech en daar een café-restaurant opstarten of je droom najagen in een idylissch Spaans landschap. Of hen dat effectief is gelukt en of ze er echt gelukkiger van zijn geworden, zie je vijf weken lang in Bye Bye Belgium.

Voor de liefhebbers van de programma’s als Het Hoge Noorden van Annemie Struyf.

Maak hier kennis met 3 koppels die klaarstaan voor hun grote avontuur. Dit zijn de deelnemers van Bye Bye Belgium.

Lotte Van Den Bogaert (39) & Rachid (40)

Het eerste stel dat wordt gevolgd in Bye Bye Belgium zijn Lotte en Rachid. De Belgische Lotte Van Den Bogaert laat familie en vrienden achter om met haar Marokkaanse vriend Rachid een ViaVia-Reiscafé in Marrakech (Marokko) te openen. Een plek die voor Lotte trouwens niet vreemd is, want ze was al actief in Marokko als VRT-correspondente. In België werkte ze als vormingsverantwoordelijke voor de reisbegeleiders van Karavaan en Joker.

Via haar werk kwam Lotte Van Den Bogaert dus terecht in Marokko. Op een gezellige avond in een lokaal café leerde ze Rachid kennen. Het verliefde koppel nam al snel de beslissing om de sprong te wagen om samen iets op te bouwen in Marokko. Het ViaVia-Reiscafé willen ze opstarten in het oude stadsgedeelte van Marrakech: De Mellah. Lotte liet haar appartement achter in Jette en begint een nieuw avontuur in Marrakech. Grote en zware verbouwingen, een kindje onderweg, definitief verhuizen uit België en dan was er natuurlijk nog corona.

Als Lotte Van Den Bogaert is aangekomen in Marakkech treft ze een enorme puinhoop aan. “Is hier een bom gevallen”, vraagt ze zich af. Zo zien we in de eerste aflevering van Bye Bye Belgium. In de tweede aflevering starten ze met de sloopwerken van het oude pand dat ze willen ombouwen tot het ViaVia-Reiscafé met dakterras. Met een baby op komst is dat nog niet zo eenvoudig. In de derde aflevering zien we dan ook dat Lotte Van Den Bogaert en Rachid terug in België zijn voor de geboorte van hun eerste kindje. In de vierde aflevering zien we dat ze met hun baby Nizar en neefje Reda in een éénslaapkamerappartement in Marakkech in lockdown zitten.

Marianne (64) & André (65)

André en Marianne zijn al 16 jaar samen waarvan 1 jaar gelukkig getrouwd. André is afkomstig uit Nederland maar woont ondertussen al 20 jaar lang in België. Samen dromen ze van hun stekje in het warme Spanje. In Raspay willen ze een sterrenwacht bouwen. Dat is de grote droom van André. De bedoeling is dat mensen van over de hele wereld bij hen hun telescoop kunnen plaatsen en zo digitale astrofoto’s van op afstand kunnen maken.

André en Marianne laten heel wat achter, namelijk 4 dochters en 2 zonen. André heeft 2 zonen en een dochter en Marianne 3 dochter, beide uit vorige relaties. Marianne gaat haar kinderen ontzettend missen: “De navelstreng is nooit doorgeknipt tussen mij en mijn dochters.” In België runden ze samen een camperverhuurbedrijf, maar nu gaan ze vol voor hun eigen plekje in Raspay, een uurtje rijden van Alicante. (En laat dat nu weer de regio zijn waar de makelaars van Costa Belgica actief zijn; wie weet zien we nog bekenden in Bye Bye Belgium).

In de tweede aflevering van Bye Bye Belgium zien we dat de vorige eigenaar de Spaanse villa met zwembad niet zo netjes heeft achtergelaten. Marianne vindt het moeilijk om haar schoonheidssalon in België achter te laten, zien we in de derde aflevering. Nu keert ze definitief terug naar Spanje. Haar man André werkte al die tijd alleen aan zijn sterrenwacht op hun domein in Murcia en kan niet wachten tot ze terug is. In de vierde aflevering zien we dat ze ook in Spanje slecht nieuws krijgen; corona en de lockdown zorgt voor heel wat onzekerheid en spanning.

Ruud Brosens & Jan Melis

Ruud Brosens (37) en Jan Melis (28) zijn het derde koppel dat wordt gevolgd in Bye Bye Belgium. zij vertrekken naar Les Eyzies-de-Tayac in de Dordogne, Frankrijk. Hun droom is de overname van hotel & restaurant Le Cro-Magnon. Het is een charmant hotel met tuin en zwembad wat ze volledig met zijn twee willen runnen. Jan Melis schoolt zich om tot chef-kok en Ruud Brosens is verantwoordelijk voor de receptie, de kamers en de bediening

Het vlotte, Antwerpse koppel Ruud Brosens en Jan Melis besluiten om hun goedbetaalde job – en strakke Loft in Antwerpen – op te zeggen en een hotel met 15 kamers te gaan runnen in de Dordogne. Een grote uitdaging voor de twee heren die beide een goede job hebben in België. Het koppel leerde elkaar zo’n 3 jaar geleden kennen en wil nu hard werken om samen hun droom te realiseren, maar eerst, uitgebreid afscheid nemen en trouwen! En dan emigreren naar Frankrijk.

In de tweede aflevering van Bye Bye Belgium zien we dat Ruud Brosens en Jan Melis de sleutel van hun hotel met vijftien kamers sneller krijgen dan verwacht. Halsoverkop verlaten ze Antwerpen. Ze willen het hotel binnen drie wekenen openen, maar er blijkt toch meer werk dan gedacht. De heren nemen het hotel le Cor-Magnon in Les-Eyzies-De-Tayac grondig onder handen. Daarbij krijgen ze schoonmaakhulp van de ouders van Ruud. Daarnaast zien we in aflevering 3 dat er voor de heren geen ontsnappen meer is aan het coronavirus. De annuleringen komen binnen in hun inbox. Ruud vreest in de vierde aflevering zelfs voor een faillisement van zijn hotel. De situatie met zijn moeder escaleert zelfs. “Sebiet pak ik de auto en ik rij weg.”

Bye Bye Belgium terugkijken

Wil je Bye Bye Belgium terugkijken, dan kan dit nog steeds op GoPlay. Dat betekent dat je met een VPN Verbinding ook gewoon vanuit Nederland kunt kijken. Wil je hier graag meer over weten, lees dan mijn uitgebreide handleiding over GoPlay in Nederland kijken. Daarnaast vind je de afleveringen nu op zondagmiddag om 14.55 uur bij Net5. Via Kijk.nl kun je de afleveringen ook terugkijken.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 februari 2021 /