Erik De Musical met Erik Van Looy bij James Cooke

Erik De Musical is een ode aan Erik Van Looy in de eerste aflevering van James De Musical seizoen 2. Tussen de musical fragmenten door bespreekt James Cooke het leven met Erik Van Looy. De eerste aflevering van James Cooke De Musical seizoen 2 zag je oorspronkelijk op donderdag 8 december 2022, maar je kijkt ‘m in de herhaling op donderdag 22 juni 2023 om 21.00 uur bij Play4 en op GoPlay.

Wist je dat James De Musical seizoen 3 er ook aan komt! Klik en je ontdekt meteen alles over de gasten van seizoen 3.

Erik De Musical

Midden in de eclectische seventies ontdekt een kleine Erik Van Looy de cinema. De film Jaws maakt een overweldigende indruk op de piepjonge filmfanaat en doet hem dromen van een carrière tussen de sterren. Met zijn grootouders trekt hij naar Hollywood en niet veel later ook naar de filmschool om een van de bekendste regisseurs* van Vlaanderen te worden.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 8 december 2022; we hebben het 22 juni 2023 bijgewerkt, omdat de aflevering in herhaling te kijken is. Maar dit onderstaande tekst schreven we al eerder. Zo weet je meteen meer over de musical en hoe je James de Musical terugkijken kunt (ook in Nederland).

Randy Jones van The Village People

​Zijn passie en harde werk brengen hem onverwachtse avonturen, want wat deed Erik op een hotelkamer met Randy Jones van The Village People en waarom moest hij zelfs eens een nachtje brommen? Toch is all that glitters not gold en ook Erik Van Looy maakt kennis met de poëzie van het leven. Maar gelukkig is daar steeds opnieuw de vrolijke studio van De Slimste Mens ter Wereld waar hij het van onzekere invaller schopte tot sympathiekste quizmaster van ons land- of toch al zeker van den Antwerp.

James De Musical kijken

Wil je James De Musical kijken dan kan dit iedere donderdag om 21.00 uur bij Play4 en op GoPlay. Wil je vanuit Nederland kijken naar deze musicals, zorg dan dat je een VPN Verbinding hebt. Als je de server van je VPN op België zet, kun je via GoPlay.be James De Musical kijken. Ook de musicals uit seizoen 1 kun je hier nog zien.

Ben jij een musical-liefhebber? Check dan regelmatig onze musical-berichten op VlaamsKijken.

Maar nu terug naar Erik De Musical:

Erik Van Looy

We kennen Erik Van Looy natuurlijk als presentator van De Slimste Mens ter Wereld. Maar we moeten niet vergeten dat hij ook een succesvolle regisseur is van Vlaamse films als De PremierLoftDe zaak Alzheimer en zijn debuut Ad Fundum. Daarnaast staat hij in het theater met zijn show Verslaafd. Op het podium wist Erik Van Looy eerder al te verrassen als Radijsje in The Masked Singer.

Daarnaast hebben we ook nog een nieuwtje: Erik Van Looy is eind dit jaar te zien in de nieuwe quiz Voordat De Bom Valt. Deze keer niet als quizmaster, maar als speler. Over deze nieuwe quiz lees je snel meer op VlaamsKijken. Volg ons via  Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief om het niet te missen.

James Cooke over Erik Van Looy

James Cooke vertelt over Erik De Musical: “Erik is het voorbije jaar zestig geworden. Dat was uiteraard een heel goede aanleiding om hem een musical te schenken over de belangrijkste momenten in zijn leven. Wat ik zo heerlijk vind aan Erik is dat hij bij hoog en laag beweert dat hij niet van verrassingen houdt, maar er stiekem wel van kan genieten.”

James De Musical seizoen 2

James De Musical seizoen 2 zorgt weer voor een muzikaal spektakel voor jong en oud. De gasten die in het zonnetje worden gezet in het tweede seizoen van James De Musical zijn naast Erik Van Looy, De Planckaerts, Bart Peeters, Alex Agnew, Dina Tersago, Karen Damen, Luc Appermont en tot slot Astrid Coppens. Lees hier meer over James De Musical seizoen 2.

James De Musical

De bekende Vlamingen zijn te gast in hun eigen musical waarin ze worden teruggeflitst naar hun kindertijd waar niets al belangrijk was. Naar hun rebelse puberjaren waar alles kon, maar niets mocht. Naar ingrijpende momenten waarop moeilijke beslissingen worden genomen. En naar een eerste liefde, die eerste kus, hun doorbraak, een onvergetelijke vriendschap. Of een afscheid, een laatste groet, een einde van een tijdperk. Samen met de beste musicalcast van Vlaanderen, onvergetelijke songs, prachtige podiumacts en geweldige dansers zorgt James De Musical voor hartverwarmende televisie tijdens de wintermaanden

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 juni 2023 /