Huis Gemaakt seizoen 2 met deze deelnemers en jury


Update: Hier lees je meer over Huis Gemaakt seizoen 3 (en de winnaar).

Huis Gemaakt seizoen 2 is sinds dinsdag 5 april 2022 20.35 uur van start op VTM met een (gedeeltelijk) nieuwe jury, werfleider Johny én 9 bruisende koppels. Dina Tersago presenteert het programma weer dat iedere dinsdag en donderdag te kijken zal zijn. Maak in dit artikel kennis met de deelnemers uit Huis Gemaakt seizoen 2.

Update 2 juni: dit zijn de winnaars van Huis Gemaakt seizoen 2

Huis Gemaakt seizoen 2

In het nieuwe seizoen van Huis Gemaakt geeft Dina Tersago opnieuw één jong koppel het cadeau dat hun leven compleet zal veranderen: een eigen huis. Voor die prijs moeten de koppels wel iets over hebben. Dag en nacht leveren ze bloed, zweet en tranen om een leegstaand pand te verbouwen tot een droomhuis. Compleet van slaapkamer tot badkamer of keuken. Welke Huis gemaakt deelnemers krijgen aan het einde van de rit hun eigen droomhuis cadeau en hoeven nooit nog een lening af te betalen?

Nieuw seizoen Huis Gemaakt

Het eerst seizoen werd bekeken door ruim 600.000 kijkers; dat vroeg dus om een nieuw seizoen van Huis gemaakt. Net als vorige keer gaan negen koppels de uitdaging aan in drie verschillende leegstaande panden. Maar er zijn ook nieuwigheden. Zo verwelkomt Huis Gemaakt dit seizoen twee gloednieuwe gezichten onder de experten. Makelaar Hadisa Suleyman versterkt aannemer Cerina Marchetta en interieurarchitect Gert Voorjans in de jury, werfleider Johny Kaczmarowski staat de koppels bij met zijn jarenlange expertise.

En er zijn meer veranderingen… Zo is er deze keer een heuse finaleweek in Huis Gemaakt seizoen 2: vier afleveringen vanaf maandag 30 mei. Onderaan dit artikel lees je er meer over of je klikt op de link.

Deelnemers Huis Gemaakt seizoen 2

In de eerste aflevering brengt Dina Tersago de negen koppels met een gigantische baksteen in de maag samen op een afgelegen locatie. Ze weten niet wat hen te wachten staat, maar wel wat er op het spel staat: een eigen huis. De presentatrice heeft maquettes meegebracht van drie vervallen parels die de koppels de komende maanden van kop tot teen gaan renoveren. Welk van de drie huizen in Antwerpen, Beringen en Boortmeerbeek ze moeten aanpakken en wie hun tegenstanders zijn in de wedstrijd, komen ze meteen te weten. De deelnemers aan Huis Gemaakt seizoen 2 zijn: Cedric & Anaïs, Lien & Melvin, Sky & Charlotte, Alexia & Emiel, Elise & Yorick, Ines & Sebastien, Melanie & Didier, Yasmine & Mattia en tot slot Eline & Younes.

Antwerpen

Een fantastisch herenhuis in Antwerpen: wie droomt er niet van? Voor één van de koppels hoeft het misschien niet langer een droom te blijven. Dit pand is een woning die tot de verbeelding spreekt. In het noorden van ‘‘t stad’ staat dit herenhuis al 11 jaar te treuren. Onopgemerkt voor de vele passanten. Onaangeroerd heeft hier de tijd grondig zijn werk gedaan. De authentieke moulures, de prachtige mozaïektegels, de hoge plafonds en de krakende houten vloer doen vermoeden dat het hier ooit meer dan fijn vertoeven was. Hier heeft ooit ‘chique volk’ gewoond, maar een decennium lang heeft niemand het pand meer betreden. Het huis heeft stof vergaard en is nu klaar voor een spectaculaire metamorfose. De deelnemers die voor Huis Gemaakt aan de slag gaan in Antwerpen zijn: Cedric & Anaïs, Lien & Melvin en Sky & Charlotte.

Cedric & Anaïs

Cedric en Anaïs hebben op hun jonge leeftijd al een carrière uitgebouwd. Anaïs (21) is een voltijdse ballerina bij Ballet Vlaanderen, Cedric (23) is zelfstandig dakwerker sinds zijn 18de. Hij werkt graag en hard en haat maar één ding: stilzitten. Geld voor een eigen huis heeft het koppel nog niet. Anaïs moet ieder jaar opnieuw knokken voor haar plaats in het ‘balletkorps’. Dat in combinatie met Cedric als piepjonge zelfstandige zorgt ervoor dat ze geen lening krijgen bij de bank. Maar zin om een huis in te richten is er wel. Het koppel droom van een gezellig en warm huis met een landelijke touch.

Cedric & Anaïs zijn als laatste koppel in de race voor de woning in Antwerpen van Huis Gemaakt.

Lien & Melvin

Lien (23) werkt als verkoopster en grafisch ontwerper. Ze is een echte power lady. Ze is vurig, emotioneel en recht voor de raap. Melvin (23) is ontwerper en student vastgoed en zorgt voor een mooi tegengewicht. Hij is laidback en zal niet snel in zijn kaarten laten kijken. Het koppel doet mee aan Huis Gemaakt met één plan voor ogen: winnen. En daarvoor gaan ze all the way. In hun hipster droomhuis spelen ze graag met zwart en wit. Maar altijd met een heel flashy accent in het neon groen of blauw. Van alles wat nog maar naar landelijk neigt krijgen ze de kriebels. 

Lien & Melvin verloren van Cedric & Anaïs in aflevering 8 van Huis Gemaakt seizoen 2.

Sky & Charlotte

Charlotte (27) is een echte spring-in-’t-veld en Sky (28) haar rots in de branding. Charlotte bewijst dat wetenschap allesbehalve saai hoeft te zijn. Met een bubbelgum roze outfit en een cappuccino in de hand maakt deze biologe de plantentuin van Meise dagelijks onveilig en probeert ze de opwarming van de aarde van achter haar microscoop tegen te gaan. Sky heeft een diploma muziekmanagement op zak, maar corona gooide de afgelopen jaren roet in het eten. Daarom volgt hij sinds dit jaar een master bedrijfsmanagement. De droomwoning van dit koppel is een herenhuis met hoge plafonds, veel kunstwerken, 101 planten, kleuren op de muren en perzische tapijten. Eclectisch chique!

Charlotte & Sky zijn de eerste afvallers van Huis Gemaakt in Antwerpen.

Beringen

In hartje Limburg ligt deze charmante woning met grote tuin en een adembenemend uitzicht op de Beringse bossen. Oude tegeltjes, een skai harmonicadeur, bloemetjesbehangpapier, gekleurd loodglas, een oude ‘patattenkelder’: wie er binnenkomt, ziet dat de tijd is blijven stilstaan. Het pand werd gebouwd in 1955 door een metser en zijn vrouw. Het koppel is er oud geworden, samen met hun vier kinderen. Het pand staat nu 7 jaar leeg. Wie weet wordt één van de Huis Gemaakt-koppels er even gelukkig als de eerste bewoners. In Beringen gaan Huis Gemaakt deelnemers Melanie & Didier, Yasmine & Mattia en Eline & Younes de strijd aan.

Eline & Younes 

Eline (25) en Younes (28) zijn de gastvrije Limburgse deelnemers aan Huis Gemaakt waar iedereen blij van wordt. Younes is het levende voorbeeld van een optimist met het hart op de juiste plaats. Samen met de pittige Eline vormen ze een vrolijk maar strijdvaardig powerkoppel. Eline werd op jonge leeftijd mama van een dochtertje en wil haar het mooiste cadeau ooit geven: een warme thuis. Daar strijden ze voor in Huis Gemaakt. Op de werf draagt Eline de broek en is Younes de man van het interieur. Hun droomhuis straalt een Oosters getinte sfeer uit in een modern jasje, inclusief mozaïektegeltjes.

Eline & Younes zijn als laatste koppel in de race voor de woning in Beringen van Huis Gemaakt.

Melanie & Didier

Melanie (31) en Didier (28) zijn rasechte cowboys met een Noord-Limburgs accent. Ze hebben hun hart verloren aan de rodeowereld en delen een passie voor paarden. Melanie werkt als dierenartsassistente in een paardenkliniek, Didier heeft een eigen zaak gespecialiseerd in het bouwen van paardenstallen en weide-omheiningen. Hun centen steekt het koppel in de zaak en de paarden, waardoor er nauwelijks iets over is om een eigen huis te kopen. Hun droomhuis is very American. Landelijk en tussen de weilanden, met veel hout en vintage meubelen. Ze blijven het liefst ver weg van moderne blokken en witte muren.

Melanie & Didier verloren van Eline & Younes in aflevering 8 van Huis Gemaakt seizoen 2.

Yasmine & Mattia

Yasmine (21) en Mattia (23) zijn het jongste koppel in Limburg. De tortelduifjes zijn al twee jaar samen en nog steeds tot over hun oren verliefd. Yasmine is studente event management, Mattia werkt als welzijnsprojectleider. Hij is een creatieve duizendpoot die niet kan stilzitten. Het liefste speelt hij op zijn gitaar, scheurt hij door de Hasseltse straten op zijn motto of is hij bezig met fotografie. Yasmine en Mattia strijden voor hun eigen liefdesnestje. Yasmine is vastberaden om haar Marokkaanse roots in het interieur te steken: tapijten, exotische cementtegels en gezellige lampen. Dit koppel schrikt ook niet terug van een flashy kleurtje. Een oranje of knalgroene muur moet en zal er zijn.

Yasmine en Mattia zijn de eerste afvallers van Huis Gemaakt in Beringen.

Boortmeerbeek

Onder de kerktoren van Boortmeerbeek schuilt deze imposante art deco woning. Op wandelafstand van het dorpsschooltje, het stamcafé van de buurtbewoners en de vele lokale winkeltjes. Een mengelmoes van stijlen toont dat de tijd er heeft stilgestaan. Van geglazuurde tegeltjes tot strakke patronen en een gevel die tot de verbeelding spreekt. Ooit ging een bruisend leven achter schuil. Ongeveer 60 jaar geleden was dit huis een kruidenierswinkeltje. Achteraan werd er dagelijks brood gebakken. Het winkeltje was een vaste waarde voor de inwoners van Boortmeerbeek. Nu staat het pand al vijf jaar liefdeloos te verkommeren. Tijd om het in zijn oude glorie te herstellen. Huis Gemaakt seizoen 2 deelnemers Alexia & Emiel, Elise & Yorick en Ines & Sebastien zijn de koppels die aan het werk gaan in Boortmeerbeek.

Alexia & Emiel

Alexia (28) en Emiel (30) zijn een koppel vol contrasten. Zij de enthousiaste charismatische Brusselse, hij de analytische praatgrage Limburger. Hun liefde voor elkaar is grenzeloos, want terwijl Emiel van Neeroeteren is, woonde Alexia ruim 100 km verder in Sterrebeek. De twee gingen dus al snel samenwonen. Samen een huis kopen is een logische volgende stap, maar dat blijkt niet zo eenvoudig. Niet alleen om financiële redenen. Alexia’s zus heeft een traumatische verbouwervaring achter de rug en dat baart haar zorgen. Ze is bang om voor onvoorziene verrassingen te komen staan.

Alexia & Emiel zijn als laatste koppel in de race voor de woning in Boortmeerbeek van Huis Gemaakt.

Ines & Sebastien

Ines (27) en Sebastien (25) koesteren samen de ultieme Vlaamse droom: een huisje, een tuintje, een boompje en hopelijk snel ook een kindje. In die volgorde. Ines is een babbelaar die graag een strakke planning heeft. Sebastien is een man met veel geduld. Hij werkt als tuinman, zij als medisch vertegenwoordiger. Het droomhuis dat deze deelnemers via Huis Gemaakt hopen te realiseren zien ze al helemaal voor ogen. Een gezellig maar modern interieur met staalzwarte deuren en ramen. En de beige verfpotten nemen ze nu al in de aanslag.

Ines & Sebastien verloren van Alexia & Emiel in aflevering 8 van Huis Gemaakt seizoen 2.

Elise & Yorick

Elise (26) en Yorick (31) hebben samen een dochtertje en wonen momenteel in een huurhuis in Boortmeerbeek. Deze deelnemers aan Huis Gemaakt seizoen 2 hebben geen idee dat ze binnenkort gaan strijden voor hun droomwoning in hun eigen straat. Yorick is naast een fiere vader ook een harde werker. Elise is erg zorgzaam en neemt het liefst het fijnere werk voor haar rekening. Zij gaan de strijd aan in Huis Gemaakt met één doel voor ogen: hun dochtertje alle kansen geven die ze kunnen. Want voor haar moet alles wijken.

Elise & Yorick zijn de eerste afvallers van Huis Gemaakt in Boortmeerbeek.

Eerste aflevering Huis Gemaakt seizoen 2

Aan Cedric & Anaïs, Lien & Melvin, Sky & Charlotte, Alexia & Emiel, Elise & Yorick en Ines & Sebastien om als eerste hun panden in Antwerpen en Boortmeerbeek te ontdekken. De Antwerpse herenwoning met haar grote ruimtes en authentieke elementen valt meteen in de smaak. “We zijn blown away!”, klinkt het bij deelnemers Sky & Charlotte. “Ik wil gewoon mijn auto pakken, mijn werkbroek eruit halen, mijn gereedschapsbakske pakken en eraan beginnen”, aldus Cedric. “Ik ben nu al verliefd op dit huis en het is gewoon nog een krot”, weet Lien. Melvin vult aan: “Zo veel ruimtes! Je begint te denken: ik kan hier misschien yogales geven ofzo… Niet dat ik yoga doe hoor.”

‘Dit is in onze straat’

Onderweg naar Boortmeerbeek schrikken vooral Huis Gemaakt deelnemers Elise & Yorick zich een hoedje. “Oh my god, dat is in onze straat! What?! Wij zijn hier dagelijks voorbij gereden!” Over het pand zelf is het ene koppel al wat enthousiaster dan het andere. “Hier is zo veel werk: de badkamer, de keuken… Waar zijn wij aan begonnen?”, klinkt het. Bij Ines & Sebastien borrelt de inspiratie op in de romantische tuin. Alexia & Emiel stellen meteen één prioriteit in het voormalige buurtwinkeltje: “Het vitrinegevoel wegwerken. Wij zijn geen winkel, dat gaan we niet doen.”

Plan voorstellen aan jury

Na de ontdekkingstocht, verrast Dina de koppels in Antwerpen en Boortmeerbeek met een eerste grote challenge. “Voor jullie beginnen kappen, boren en drillen moeten jullie nog één hindernis nemen: de jury. Zij verwachten een sterk, origineel plan om dit huis te verbouwen. De jury beoordeelt op creativiteit, duurzaamheid en haalbaarheid. Jullie krijgen één week de tijd.” En zo wordt het meteen menens in Huis Gemaakt. Enkel de twee koppels met het sterkste plan mogen starten aan de grote afbraakwerken. Per locatie zal meteen één koppel afscheid moeten nemen van hun droomhuis…

Onderaan dit artikel lees je meer over de voortgang van Huis Gemaakt. We stellen eerst de jury aan je voor en werfleider Johny.

Huis Gemaakt jury

De jury van Huis Gemaakt bestaat uit aannemer Cerina Marchetta en interieurarchitect Gert Voorjans. Gert Voorjans ontwierp al eigentijdse, soms extravagante, interieurs voor grote sterren zoals modeontwerper Dries Van Noten en rockster Mick Jagger. Cerina Marchetta runt met haar zus en broer het familiebedrijf Marchetta Familiebouwers in Genk. In 2019 werd ze uitgeroepen tot Aannemer van het Jaar. Een dame die dus niet zou misstaan in een programma als Vrouwen die bouwen / Lady Bouwers. En nu wordt de Huis Gemaakt jury dus ook aangevuld met makelaar Hadisa Suleyman.

Hadisa Suleyman in jury Huis Gemaakt

Hadisa Suleyman (32 uit Gent) is een selfmade onderneemster en richtte in 2016 haar eigen makelaarskantoor Estate Of Mind op. Vastgoed stroomt door haar aderen. Ze verbouwde op jonge leeftijd al drie appartementen én een stadswoning om te verkopen. Maar Hadisa is meer dan een makelaar. Ze geeft ook lezingen en inspirational speeches over ondernemen en wil zo mensen pushen om het beste uit zichzelf te halen. In 2019 werd Hadisa verkozen tot rolmodel voor Gentse starters in de categorie ‘trendsetter’.

Makelaar Hadisa Suleyman

Makelaar Hadisa Suleyman vertelt: “Euromillions winnen zegt me niets. Ik wil mijn plek en mijn succes zelf verdienen. In Gent ben ik één van de enige makelaars met een kleurtje. Dat is echt een probleem. Mensen moeten beseffen dat het mogelijk is. Toen ik begon als vastgoedmakelaar zeiden velen dat mijn droom compleet onbereikbaar was, maar toch is hij werkelijkheid geworden. Ik ga vol voor het verhaal. Een woning is een woning, maar een verhaal verkoopt. Ik denk dat je ook vanuit de jury commercieel moet denken, want ooit moet de woning misschien verkocht worden en op dat vlak kan ik een echte meerwaarde zijn. Niemand die zo dicht bij het volk staat als de makelaar.”

Werfleider Johny in Huis Gemaakt

Een ander nieuw gezicht is werfleider Johny Kaczmarowski (50, Houthalen). Hij staat de koppels bij met raad en daad. Werfleider Johny is een gezellige Limburger met Italiaanse roots. Naast pizza heeft hij sinds zijn kindertijd nog een andere passie: de bouw. Vloeren, plakken, elektriciteit leggen, gipsplaten zetten: Johny deed het allemaal. Twaalf jaar geleden sloeg echter het noodlot toe. Johny kreeg Mexicaanse griep en ontwaakte na zeven weken uit een coma. De bouw vaarwel zeggen was echter geen optie. Johny schoolde zich om tot werfleider en is fier op de projecten die hij sindsdien heeft verwezenlijkt. Als jurylid is Johny streng als het moet en zacht als het kan. Altijd met de nodige humor. Hij doet niets liever dan zijn kennis te delen met jonge mensen.

Johny Kaczmarowski

Johny Kaczmarowski vertelt: “Als kind bouwden we kampen in het bos. Het is daar dat ik besliste dat ik later in de bouw zou gaan werken.‘s Avonds naar huis rijden en weten wat er achter die gevel zit, dat is puur geluk. Vraag me niet hoe ik het doe, maar mensen motiveren, dat is mijn sterkste kant. Als de koppels een huis kunnen winnen, dan wil ik dat hun huis zo goed mogelijk afgewerkt is en ik denk dat ik daar het verschil kan maken. Ik kan niet wachten om die mensen te leren kennen en om te beginnen verbouwen.”

Vanaf hier houden we je wekelijks op de hoogte van de voortgang in het tweede seizoen van Huis Gemaakt.


Tweede aflevering Huis Gemaakt seizoen 2

Terwijl de Limburgse koppels op verkenning gaan in hun te renoveren pand in Beringen, wordt het in aflevering 2 van Huis Gemaakt menens voor de koppels uit Antwerpen en Boortmeerbeek. Dina Tersago gaf hen de opdracht om hun renovatieplannen in de vorm van een maquette te presenteren aan de jury. Kersvers jurylid en Gentse makelaar Hadisa Suleyman doet haar intrede om samen met interieurarchitect Gert Voorjans en aannemer Cerina Marchetta alle ideeën kritisch te beoordelen op vlak van creativiteit, duurzaamheid en haalbaarheid. In Boortmeerbeek mag één koppel zich meteen aan de koude douche verwachten. Wie de jury het minst kan overtuigen, ziet zijn droomhuis nu al wegsmelten als sneeuw voor de zon.  

Oordeel jury Huis Gemaakt

Dat de juryleden in Huis Gemaakt de komende weken een streng, maar rechtvaardig oordeel zullen vellen, staat vast. Ze onderwerpen de ontwerpen van de koppels meteen aan een grondige inspectie. Daarbij springt vooral de creatieve aanpak van sommigen in het oog. Een glazen dak, de woning uitbreiden, een huis vol kunst, een privé-bibliotheek, een keuken op het tweede verdiep: er staat geen rem op de ambities van de kandidaten. Maar vallen al deze wilde ideeën ook in goede aarde bij Hadisa, Gert en Cerina? Wat die zoal verwachten? Hadisa Suleyman vertelt: “Meerwaarde creëer je deels door de trends te volgen, maar ook door even out of the box te durven denken. En voor onze generatie geldt toch ook een beetje: het moet Instagrammable.” Gert Voorjans vult aan: “Een huis moet een spiegel zijn van jezelf. Wie woont hier? Wie leeft hier? Dat is het minste dat ik in die huizen wil zien.” Tot slot Cerina Marchetta: “Ik heb een hekel aan uitvluchten. Een muur is recht of niet recht. Een huis is stevig gebouwd of niet stevig gebouwd. Ik ga daarover niet in discussie.”

Tips van werfleider Johny

Nadat het aantal koppels in Boortmeerbeek herleid is van drie naar twee, is het tijd om aan het harde werk te beginnen. De verbouwing start met de ruwbouwfase. Het pand strippen, leidingen leggen, het huis isoleren: daarvoor krijgen de koppels zeven weekends de tijd. En dus gaan sommigen meteen als een gek tekeer. Enkele nuttige tips van werfleider Johny zijn dan geen overbodige luxe. Samen met Dina bezoekt hij de kandidaten en wijst hen meteen op de gevaren.

Derde aflevering Huis Gemaakt seizoen 2

Alexia & Emiel en Ines & Sebastien kunnen opgelucht ademhalen. Zij overtuigden de jury van hun plannen met het Boortmeerbeekse huis en sloopten al meteen de eerste muren. Voor de koppels in Antwerpen en Beringen is het op dinsdag 12 april D-day in Huis Gemaakt. Ook zij werkten dag en nacht door om hun plannen in een oogstrelende maquette te gieten. Juryleden Cerina, Hadisa en Gert staan voor een bikkelharde beslissing, want per locatie zullen slechts twee van de drie koppels aan de ruwbouwwerken mogen beginnen. Het is dus erop of eronder…

Antwerpen

In Antwerpen kiezen Cedric & Anaïs heel gedurfd voor een keuken in het licht van de zolder. Lien & Melvin willen hun hele gelijkvloers reserveren voor een kantoorruimte en Charlotte & Sky trekken resoluut de kaart van de gezelligheid. Drie ver uit elkaar liggende concepten, waarvan er één onherroepelijk moet opgeborgen worden.

Beringen

En dat geldt ook voor Beringen, waar drie koppels met verschillende wensen strijden om het pand. Melanie & Didier weten duidelijk wat ze willen: de hele plattegrond omgooien en de Amerikaanse country vibe naar binnen brengen. Eline & Younes werken de nacht door aan hun maquette die een mix is tussen industrieel, funky en hippie. Yasmine & Mattia gaan voor een Marokkaans-Italiaans interieur, waarbij elke ruimte een andere beleving heeft. Welke twee koppels mogen aan de verbouwingen starten?

Sloophamers

Nadien is het tijd voor het echte werk en wordt op de verschillende locaties de sloophamer bovengehaald. De koppels krijgen zeven weekends de tijd om het pand te strippen en te zorgen voor nieuwe leidingen, de afvoer en ventilatie. Maar zullen ze hun plannen met elkaar kunnen verzoenen? In Antwerpen en Beringen steken de eerste discussies de kop op. “Onze maquettes zijn zo verschillend dat er geen middenweg is. We kunnen hier nog zes uur staan discussiëren, maar we gaan er niet uitkomen”, luidt het bij één koppel in Antwerpen. “Wij gaan niet plooien”, aldus het andere.

Boortmeerbeek

Ook in Boortmeerbeek is de sloop volop aan de gang. Voor het eerste werfbezoek heeft Dina een cadeautje meegebracht dat luistert naar de naam Johny. De werfleider geeft de koppels een les ‘vloeren uitbreken’ en nuttige tips om veilig aan de slag te gaan. “Het kost je misschien een halve dag om deze beveiligingen aan te brengen, maar het kost je maar één seconde om naar beneden te vallen.” Emiel bewijst alvast dat hij van aanpakken weet en gaat als een bruut tekeer met de afbraakwerken. “Als er een tweede Emiel was geweest, dan hadden we al lang geen eerste verdieping meer”, lacht Alexia.

Vierde aflevering Huis Gemaakt seizoen 2

De zes overgebleven Huis Gemaakt-koppels zijn gestart met de afbraakwerken in hun pand. En met de eerste grote werken steken meteen ook de eerste spanningen op. Vooral in Antwerpen lijken de maquettes van beide koppels moeilijk verenigbaar. Anaïs & Cedric dromen van een keuken op zolder en Lien & Melvin plannen daar hun master bedroom. Na een pittige discussie geraakt de knoop maar niet doorgehakt en dus komt aannemer en jurylid Cerina dat in hun plaats doen. “Niemand van jullie wil een toegeving doen? Dan ga ik het moeten doen vrees ik”, klinkt het kordaat. Met het besluit van Cerina worden de plannen van één koppel alleszins helemaal overhoop gegooid…

Samenwerken…

Over de keuken in Beringen zijn Eline & Younes en Melanie & Didier het wél alle vier eens. Dat moet één grote lichtshow worden tot in de nok van het pand. De vrouwen pakken de eerste verdieping aan, terwijl de mannen het keukenplafond tot puin herleiden. Eline verwelkomt haar dochtertje Lena op de werf, die komt kijken naar wat misschien wel haar nieuwe thuis wordt. Ook in Boortmeerbeek gaat het er stevig aan toe en moet het plafond in de slaapkamer eraan geloven. Al snel wordt duidelijk dat de aanpak van de brute en onbevreesde Alexia & Emiel hemel en aarde verschilt met die van de voorzichtige en bedachtzame Ines & Sebastien.

Ruwbouwwerken

De deadline van de ruwbouwwerken nadert en daarna moeten de koppels meteen aan de slaapkamers beginnen. Om hen daarop voor te bereiden trommelen Dina en werfleider Johny hen op voor een stoomcursus bouwtechnieken. “Afbreken is één ding, maar jullie moeten alles ook terug opbouwen”, steekt Dina van wal. “Dus krijgen jullie een spoedcursus verbouwtechnieken. Op het einde van de dag kunnen jullie vloerverwarming leggen, gipsplaten zetten en vloeren.” Johny heeft voor de koppels een bedrieglijk eenvoudige proef verzonnen die snel duidelijk maakt hoe handig ze zijn met hout, elektriciteit en gipsplaten…

Vijfde aflevering Huis Gemaakt seizoen 2

De deadline voor de ruwbouwwerken zit de zes koppels van Huis Gemaakt op de hielen. Elke minuut is kostbaar. De lontjes worden hier en daar wat korter wanneer er onvoorziene problemen opduiken. In Boortmeerbeek lijkt een bommetje te gaan ontploffen. Terwijl Ines & Sebastien liever bezinnen voor ze beginnen, gaan bulldozers Alexia & Emiel voluit voor de actie.

Waterschade

Die verschillende werkwijze begint z’n tol te eisen, vooral wanneer een inschattingsfout van Emiel plots grote gevolgen heeft. “We kregen telefoon van de buurman dat het huis onder water staat…”, aldus Ines. Naarmate de werken vorderen loopt de spanning tussen de koppels verder op.

Werfleider Johny is boos!

In Antwerpen zit de teamspirit goed en vormen de Cedric & Anaïs en Lien & Melvin stilaan een geoliede machine. De muren en plafonds zijn gestript en dus mogen ze kabels trekken en leidingen leggen. Maar wel pas na een goedkeurend schouderklopje van werfleider Johny. Wanneer die de werf bezoekt is hij echter not amused. “Ik ben boos”, maakt Johny duidelijk. “Maar écht boos hé. Dat is hier een slagveld. Wat ik hier aantref, daar gaan mijn haren recht omhoog van staan. Je kan de trap niet op of je valt naar beneden. De fun voor de bouw gaat eruit als ik zo’n werf zie. Dit kan echt niet.” Commentaar waar Cedric & Anaïs en Lien & Melvin zich niet zomaar bij neerleggen.  

Kakwerk in Beringen

Ook in Beringen worden nog naarstig vloeren uitgebroken. Werken waar bij Younes & Eline en Melanie & Didier een geurtje aanhangt. Letterlijk. “De strontput, wat een smerig ding”, aldus Didier. “Wat een kakwerk.” Ook de Limburgse koppels krijgen vandaag werfleider Johny over de vloer. Na zijn inspectieronde valt Johny’s mond open van verbazing. Maar zullen de Limburgers hun deadline halen? Wanneer Dina benadrukt dat een onafgewerkte ruwbouw minder verbouwtijd voor de slaapkamer betekent, neemt de bezorgdheid toe.

Aflevering 6 Huis Gemaakt (seizoen 2)

Het stressniveau stijgt in Huis Gemaakt. Donderdag 21 april is deadline day voor de koppels, want om klokslag middernacht moet de werf spic en span opgeleverd worden. Muren en plafonds zijn gestript. Trappen en deuren zijn uitgebroken. OSB-platen, leidingen en afvoeren zijn gelegd. Er is geventileerd en geïsoleerd. Kortom, het was 7 weekends keihard doorwerken.

Deadlineday

Als hun ruwbouwwerk niet té ruw wordt bevonden mogen de koppels zich nu individueel gaan bewijzen door elk een slaapkamer aan te pakken. Maar dan moeten ze eerst groen licht krijgen van aannemer en jurylid Cerina Marchetta. Zij komt de werken samen met werfleider Johny grondig inspecteren. Wie mag aan de slaapkamers starten en wie moet opnieuw beginnen en ziet zo kostbare tijd wegtikken?

Elektriciteitskabels

In Boortmeerbeek zijn de batterijen van Ines & Seb en Alexia & Emiel terug opgeladen. Zij beginnen vol goede moed aan de laatste loodjes van de ruwbouw. Zes uur voor de deadline moeten op het gelijkvloers nog alle elektriciteitskabels worden aangebracht. En dat zou wel eens een pijnpunt kunnen zijn. Bij haar inspectie treft Cerina namelijk “een spaghetti van elektriciteitsleidingen” aan. “Wat is de bedoeling? Dat deze leidingen de toeristische route volgen in Boortmeerbeek?” De duo’s wachten in spanning af.

Cruciale fout

Ook Antwerpen maakt zich op voor de final countdown. En dat doen Anaïs & Cedric en Lien & Melvin opvallend rustig. Hun to do-lijst is drastisch ingekort en dat maakt hen zeer goed gemutst. De koppels zijn dan ook al uren voor hun deadline klaar en vieren dat met aperitief en tapas. Maar is hun snelle werk ook goed uitgevoerd werk? Op de zolder valt Cerina’s oog op een cruciale fout die dakwerker Cedric misschien wel duur komt te staan.

Te laat…

De Beringse to do-lijst is nog te lang voor een party mood. Tot overmaat van ramp arriveren Eline & Younes veel te laat, nadat hun wekker hen in de steek heeft gelaten. Uitgerekend op deadlinedag. “Ik ben er vrij hard van overtuigd dat we het niet gaan halen, ik durf dat eerlijk te zeggen”, aldus Didier. Tijd voor de Limburgers om vier uur voor de deadline de turbo aan te zetten. 

Aflevering 7 seizoen 2 Huis Gemaakt

De zes Huis Gemaakt-koppels kregen van jurylid Cerina en werfleider Johny officieel groen licht om aan de slaapkamers te beginnen. Nu is het ieder voor zich, want alleen wie de beste slaapkamer aflevert blijft in de wedstrijd. Juryleden Gert, Cerina en Hadisa zullen elke slaapkamer beoordelen en punten geven voor duurzaamheid, haalbaarheid en creativiteit. De koppels werken ‘hun’ slaapkamer tot in de puntjes af. Althans, dat is toch de bedoeling. De deadline is echter strak en onvoorziene problemen steken de kop op. Vooral in Antwerpen, waar Cedric & Anaïs plots de verantwoordelijkheid voor het hele huis in handen krijgen…

Instortingsgevaar

Cedric & Anaïs willen de deuropening naar de dressing vergroten, maar het oude pand is niet akkoord met die beslissing. Wanneer Cedric nietsvermoedend het muurtje begint uit te kappen dreigt er plots instortingsgevaar. “Heel het huis staat op het spel nu”, aldus Cedric. “Door een heel stom muurtje kan heel de voorkant instorten. De verantwoordelijkheid van het huis ligt nu in onze handen.” Cedric belt meteen het noodnummer: werfleider Johny. Lien & Melvin beseffen niet dat hun droom misschien op instorten staat. Zij gaan tijdens het interieurshoppen op zoek naar kunst met de grote K om hun slaapkamer een duidelijke stempel te geven. Het koppel mikt alvast op exclusief Yves Klein-blauw als accentkleur.

Kinderslaapkamer

In Beringen zetten Younes & Eline alles op alles in de slaapkamer die ze voor dochtertje Lena afwerken. Zij mag zelf jury spelen en het juiste design voor haar kamer kiezen. Younes & Eline staan er vanaf nu alleen voor en moeten een tandje bijsteken. Terwijl Eline haar beste pleisterskills bovenhaalt wordt Younes bevoegd voor… het uitspoelen van de emmer. En dat is niet naar zijn zin. In de kamer ernaast zijn de muren al niet meer blanco. Het pronkstuk van Melanie & Didier wordt een prachtige, maar loodzware deur. En die moet eerst naar boven gehesen worden.

Slaat de sfeer om?

In Boortmeerbeek heerst een competitief sfeertje. Alexia & Emiel mikken op een aparte dressing en dus moeten er profielen voor de tussenwand komen. “We moeten een bom van een kamer maken”, aldus Alexia. Ines & Seb willen hun bom van een kamer onder het schuine dak inrichten. Maar dat blijkt al snel een grote uitdaging te zijn. Bovendien doet Ines plots een ontdekking die wel eens nefast kan zijn voor de sfeer…

Wie moet Huis Gemaakt seizoen 2 verlaten (aflevering 8

Na de ruwbouwfase werken de Huis Gemaakt-koppels toe naar de tweede deadline: het opleveren van hun eigen, afgewerkte slaapkamer. In aflevering 8 is het zover en beslissen juryleden Cerina, Hadisa en Gert welke drie koppels verder mogen verbouwen en welke drie afscheid moeten nemen van hun droomhuis. De zes koppels uit Antwerpen, Beringen en Boortmeerbeek zien zichzelf de komende jaren al wakker worden in hun nieuwe slaapkamer, maar deelt de jury hun enthousiasme?

Deadline 2: Antwerpen

In Antwerpen was het tot de laatste seconde knokken om de kamers juryproof te krijgen. Cedric & Anaïs leverden een kamer met dressing af die helemaal naar de goesting was van Gert en Hadisa. Qua afwerking schoot het duo dan weer tekort volgens Cerina. Lien & Melvin gooiden het over een compleet andere boeg met hun kunstzinnige kamer, die wél helemaal af was. “Hier ben ik precies niet meer in hetzelfde huis”, klonk het echter bij Gert. “Ik weet het zo niet.” Wie krijgt van de jury het vertrouwen om verder te verbouwen?

Instagram-waardige slaapkamer

In Beringen tikt de tijd genadeloos verder. Om middernacht moeten Melanie & Didier en Eline & Younes een “Instagram-waardige” slaapkamer opleveren. De ene straalt één en al country vibes uit, de andere biedt een warme thuis voor dochtertje Lena, die eigenhandig komt meehelpen met de afwerking. Melanie & Didier zijn trots op hun werk en geloven erin: “De jury gaat blown away zijn als ze hier binnenkomen.” En ook Younes & Eline groeiden – ondanks wat gekibbel – sterk in hun rol. Beide koppels weten de jury dan ook erg te verrassen: “Dit is wat wij verwachten”, klinkt het. Maar wie scoorde nét dat tikkeltje meer?

Gewaagde verfcreatie

“Het is erop of eronder”, beseffen Alexia & Emiel in Boortmeerbeek. Zij vliegen er stevig in om in sneltempo alles klaar te krijgen. Inclusief een geïmproviseerde en gewaagde verfcreatie op de muur. Maar is ‘snel’ ook ‘goed’? Ines & Seb lopen ondertussen wat achter op schema, maar zetten dapper door. Perfectionist Ines neemt geen genoegen met half werk en dat is niet helemaal naar de zin van Seb. Om klokslag twaalf uur moet Boortmeerbeek twee slaapkamers rijker zijn. Nadien is het aan de jury om een oordeel te vellen. Wat ze in beide kamers te zien krijgen, stemt hen niet meteen gelukkig…

Drie koppels strijden voor droomhuis

oor Lien & Melvin, Melanie & Didier en Ines & Seb stopte helaas het avontuur. De jury had wél goed nieuws voor Anaïs & Cedric in Antwerpen, Eline & Younes in Beringen en Alexia & Emiel in Boortmeerbeek, want zij mogen ‘hun’ droomhuis verder afwerken.

Tussenstand Huis Gemaakt seizoen 2

  • Antwerpen: In Antwerpen waren Gert en Hadisa vol lof over het interieur van de slaapkamer die Anaïs & Cedric hen voorstelden. “We hebben het gewoon fucking gehaald! Dat is gestoord! Alweer een stapje dichter!”, riep het koppel dolenthousiast uit. “Aan de andere kant laat je wel je maatjes achter. We moeten nu knallen zodat zij kunnen zeggen dat ze tegen de winnaars verloren zijn. We gaan dubbel zo hard ons best doen om voor hen te winnen.”
  • Beringen: In Beringen won de warme kinderkamer van Eline & Younes het van de cowboy vibes van Melanie & Didier. De jury kreeg er twee haast perfect afgewerkte kamers te zien en dat stemde hen erg gelukkig. “Het niveau ligt beduidend hoger dan in de andere panden. Dit is wat wij verwachten”, zei Cerina. De jury zag veel groeipotentieel in Eline & Younes en schonk hen het vertrouwen. “Wie gaat er winnen?!”, reageerde Younes euforisch. “Ik heb er zo veel zin in! Ik zou al willen beginnen aan de rest van de werken, maar ik mag mijn hemdje niet vuil maken.”
  • Boortmeerbeek: In Boortmeerbeek kreeg de jury een ander gevoel bij het inspecteren van de slaapkamers. Zowel Ines & Seb als Alexia & Emiel presteerden naar hun gevoel ondermaats. “Dit huis verdient meer. Het winnende koppel moet een serieus tandje bijsteken”, aldus Cerina. Alexia & Emiel kregen het voordeel van de twijfel en mogen verder strijden voor het huis. Een grote opluchting voor het koppel. “Nu mogen we het huis volledig verder afwerken, wat me wel terug helemaal motiveert”, klonk het bij Alexia. “We begonnen met negen, toen met zes, nu met drie en wij zijn erbij. We mogen trots zijn en nu gaan we nog harder knallen.”

Huis Gemaakt seizoen 2 (aflevering 9)

Dina heeft meteen een volgende deadline klaar voor hen. Ze krijgen drie weekends de tijd om een woonkamer te ontwerpen die het warme hart van hun huis wordt. Terwijl professionals zich over de ramen en het dak van hun pand buigen, storten de koppels zich in het leggen van elektriciteit, het plamuren van muren en het kiezen van meubels. Interieurpaus Gert Voorjans komt de werken inspecteren en is benieuwd naar wat de kleurrijke duo’s in petto hebben. Van oranje, over geel tot blauw aan de muren: de drie panden zullen alvast niet over een saaie, witte woonkamer beschikken. Of wel?

Sigarenloungevibe

Alexia & Emiel hebben grootse out of the box ideeën. Zij willen hun woonkamer een ‘sigarenloungevibe’ geven. De sfeer zit opperbest in Boortmeerbeek, maar de vermoeidheid slaat toe. Alexia & Emiel krijgen jurylid Gert over de vloer met enkele tips die hun interieur een boost kunnen geven. Vooral het plafond, dat ze willen verven in het…wit.

Strubbelingen…

In Beringen dromen Eline & Younes luidop over hun afgewerkte woonkamer, die ‘een mix wordt van industrieel, bohemian en een vleugje funky, met een Aziatisch-Marokkaanse saus’. Het koppel begint bij het begin: het plamuren van de gipsplaten. Een werkje waar in hun gigantische woonkamer maar geen einde aan lijkt te komen. Tijdens het bezoek van jurylid Gert wil Eline uitpakken met haar pronkstuk: een grote luster die helemaal in de nok van het dak komt. Het verdict van Gert zorgt echter voor strubbelingen tussen de tortelduifjes.

Herenhuis-stijl

Anaïs & Cedric willen in Antwerpen hun authentieke herenhuisstijl doortrekken tot in de living. “Ik ga dingen doen met moulures die mensen nog niet hebben gezien”, kondigt Cedric aan. Die moulures aanbrengen lijkt echter makkelijker gezegd dan gedaan. Ook bij hun verfkeuze stuit het koppel op een klein, technisch probleem. “Ik ben kleurenblind”, aldus Cedric. “Ik wil heel graag eens een kleur kiezen, maar weet niet hoe een kleur eruitziet.” Ziet hun woonkamer straks alle kleuren van de regenboog?

Deadlinestress in aflevering 10 Huis Gemaakt S2

Juryleden Gert, Cerina en Hadisa trekken in Huis Gemaakt opnieuw richting Antwerpen, Beringen en Boortmeerbeek. Ze hopen er drie parels van woonkamers te zien die door de koppels tot in de puntjes zijn afgewerkt. Deze keer brengen ze ook een prijs mee, want wie de beste woonkamer oplevert, krijgt een extra renovatiebudget van 2.000 euro. Maar voor de klok middernacht slaat en de deadline verstrijkt, is het in de panden nog alle hens aan dek. De koppels lijken goed op schema te zitten, maar soms is niets wat het lijkt. De afwerking van de woonkamer draait opnieuw uit op een rush tegen de tijd, waarbij de verbouwers de seconden zien wegtikken.

Moulures

Voor Cedric & Anaïs was planning het grote struikelblok bij de verbouwing van de slaapkamer. In de woonkamer hebben ze dan ook één duidelijk doel: alles af krijgen. Het koppel wil de stijl van hun slaapkamer doortrekken, inclusief de befaamde moulures. Die moulures zouden deze keer dus kinderspel moeten zijn. Of niet? Wanneer Cedric 1 uur voor de deadline nog eigenhandig een verwarming moet plaatsen, slaat de stress toe. In Boortmeerbeek moet de zelfgemaakte schouw van Emiel & Alexia het pronkstuk van de woonkamer worden. Net zoals Cedric & Anaïs dromen ook zij luidop van moulures. Die droom draait echter al snel uit in een nachtmerrie. “Alsof het huis zegt: ik wil geen moulures”, aldus Alexia. “Ik weet dat we kunnen taffelen, maar als je na 3 à 4 uur nog altijd niks gedaan hebt, dan stijgt de stress.” Wordt het moulure-idee sneller opgeborgen dan het ontstaan is?

Gat in gepleisterd plafond

Ook Eline & Younes beleven een kleine nachtmerrie tijdens de werken: een gat in hun perfect gepleisterd plafond. En dat net wanneer werfleider Johny poolshoogte komt nemen. Zal zijn kritische oog het kleine mankementje in het plafond opmerken? Ook Eline staat voor een spannend moment wanneer ze hun exotische, maar gewaagde tangerinekleur op de muur aanbrengt. “Als je dat geschilderd hebt, is er geen weg meer terug.” Nadat het laatste likje verf is aangebracht, de kaarsjes zijn aangestoken en de kussens in de zetel zijn gelegd is het aan de jury om haar ongezouten mening te geven. “Een jury is er niet om lief te zijn, maar om eerlijk te zijn. Je kan een huis winnen he, geen wasmachine”, beseft Younes.

Huis Gemaakt S2 E11

Younes & Eline werden de winnaars van de eerste kamerprijs. Zij verdienen zo 2.000 euro extra renovatiebudget. Tijd om te bekomen krijgen de koppels niet. Dina staat al klaar met de volgende deadline en dat wordt de grote schrik van elke verbouwer: de badkamer. De kleinste, maar moeilijkste kamer. Dat weet ook jurylid Hadisa: “Slaapkamer en woonkamer, dat was eigenlijk speeltijd. De badkamer is een ander paar mouwen. Dat is echt – geloof mij – zwaar werk.” Bij sommige duo’s lopen de emoties dan ook hoog op.

Badkamer

In Boortmeerbeek weten Alexia & Emiel perfect wat hen de komende weken te wachten staat. “De kranen moeten aangaan, het bad moet kunnen vollopen, de douche moet ‘bollen’, de wc moet doorgetrokken kunnen worden… Dat is hier het walhalla van de techniciteit”, aldus Emiel. Maar ook in het Boortmeerbeekse walhalla van de techniciteit loopt niet alles van een leien dakje. Alexia & Emiel bijten hun tanden stuk op de afvoer en dan moet het loodzware bad van 170 kg nog naar boven gehesen worden… zonder trap.

‘Water is dun hé…’

In Beringen beginnen Eline & Younes vol enthousiasme aan hun badkamer. Al zijn ze er toch niet helemaal gerust in. “We weten nu pas wat het verschil is tussen een plug en een schroef. En daar komen nu opeens ringen bij en tsjoepkes en zo van die toestanden. Wat weten wij daarvan? Ik heb schrik dat het fucked up gaat zijn. Water is dun hé…”, beseft Younes. Toch gaan de twee er als een geolied team tegenaan.

Douchen tussen de planten

“In deze badkamer gaan wij creatieve shizzle doen””, kondigt loodgieterszoon Cedric aan in Antwerpen. Het koppel heeft wilde plannen en wil hun badkamer omtoveren tot een ‘wetroom’. “Het is de bedoeling dat je het gevoel hebt dat je in je tuin staat te douchen tussen de planten”, klinkt het. Een idee dat volgens werfexperten Cerina en Johny heel wat potentieel heeft, maar ook grote risico’s inhoudt. Met die risico’s worden Anaïs en Cedric meteen geconfronteerd. Tijdens het testen van de waterleidingen spuit het water alle kanten uit. De pech stapelt zich op wanneer even later ook nog een kortsluiting volgt, de sneldroogbeton uit een constructie lekt en een gebrek aan hoekprofielen voor de tegels de hele planning overhoop gooit…

Huis Gemaakt S2 E12

De drie Huis Gemaakt-koppels leveren deze week een ware uitputtingsslag in de moeilijkste ruimte van hun verbouwing: de badkamer. Elektriciteit, leidingen, afvoeren, tegels: alles komt samen en dat doet op de emmertjes in aflevering 12 van Huis Gemaakt seizoen 2 overlopen. Zo erg zelfs dat de koppels in Beringen en Boortmeerbeek er (even) de brui aan geven. Geraken de badkamers op tijd klaar voor het bezoek van juryleden Cerina, Hadisa en Gert? En komt er overal stromend water uit de kranen? De jury heeft aan het einde van de aflevering alweer één kamerprijs ter waarde van 2.000 euro extra verbouwbudget uit te delen.

Hulp van klusjesman

Omdat de verbouwers wel wat hulp kunnen gebruiken heeft Dina Tersago een cadeautje geregeld: een klusjesman die uit de hemel komt gevallen. Die zal hen gedurende één dag helpen met de taakjes die ze het liefst uit handen geven. En dat blijkt een waar godsgeschenk te zijn. “Het chique is: hij weet gewoon wát hij doet. En het mooiste van allemaal: hij doet dat ook zélf!”, glundert Younes.

Pittige discussie tussen Eline en Younes

In Beringen moeten authentieke Marokkaanse tegels de eyecatcher van de badkamer worden. Younes geeft zijn ogen de kost tijdens het bezoek van vakman Bart en is nadien overtuigd dat hij de lavabo helemaal zelf kan plaatsen. Maar de bevestigingsplaatjes stevig in de muur aanbrengen loopt niet van een leien dakje en veroorzaakt een pittige discussie met Eline. Met een duidelijke ‘ik heb geen zin meer, trek uw plan’ verlaat Eline de werf…

Relatietest voor Alexia en Emiel

Ook in Boortmeerbeek bijten Alexia & Emiel hun tanden stuk op de badkamer. Het koppel is laat op de avond nog steeds bezig met het betegelen van de muren en dat blijkt één grote relatietest te zijn. De laatste loodjes leiden dan ook tot korte lontjes. ‘Kutbadkamer!’, roept Emiel het uit. En dan moet de volgende hindernis nog komen: het aanbrengen van het toilet tegen de muur.

Jungle badkamer van Anaïs en Cedric

Anaïs & Cedric willen zichzelf overtreffen met een gewaagde jungle badkamer. Een tekort aan hoekprofielen voor hun tegels zorgde echter voor serieuze vertraging in de planning. Op deadlinedag is er dan ook nog heel wat werk te doen. En terwijl de tijd genadeloos wegtikt loert er alweer een nieuw probleem om de hoek. De keien die het koppel rond hun bad wil leggen zijn te klein en vallen een voor een door de roostergaatjes…

Bartel Van Riet in Huis Gemaakt

Bartel Van Riet brengt de koppels een bezoekje in de dertiende aflevering van Huis Gemaakt seizoen 2. Na de badkamer kunnen de Huis Gemaakt-koppels ademhalen in de tuin. Nu nog een wildernis, maar binnenkort – hopelijk – een idyllische oase van rust. Om daartoe te komen, krijgen ze twee weekends de tijd. Wie tuin zegt, zegt tuinman en wie tuinman zegt, zegt Bartel Van Riet. Vlaanderens bekendste tuinexpert brengt de koppels een bezoekje en helpt hen met interessante tips over bloemen en blaadjes. “Mensen dromen altijd van spontane, wilde tuinen met bloemen en grassen. Maar zo simpel is het niet. Ik ben zeer benieuwd naar hun tuinen”, aldus Bartel Van Riet.

Dakterras en koertje

In hartje Antwerpen is er niet veel plaats voor een tuin, maar dat is geen probleem voor stadsmensen Anaïs & Cedric. “Wij hebben eigenlijk twee tuintjes”, klinkt het, “Een dakterras en een koertje.” Ook Bartel ziet meteen de mogelijkheden. “Ik denk dat ze met hun dakterras een hele goede extra ruimte kunnen creëren”, geeft hij aan. “Maar ik ben benieuwd hoe ze dat juist gaan invullen. Het hangt allemaal af van de pottekes, de poefkes en de plantjes.” Mediterrane plantjes moeten het dakterras een zonnige bohemian-sfeer geven en voor het koertje, waarop de jungle badkamer uitkijkt, gaan Anaïs & Cedric de Japanse toer op.

Serre, kippenhok en tuinbar

Het contrast met Beringen is groot. Daar zweten Eline & Younes zich te pletter in hun gigantische tuin. Ook Bartel Van Riet is onder de indruk. “Wat een schone hof! Je komt hier toe en je bent een beetje met vakantie. Dit uitzicht ga je nooit beu geraken. Voor zo’n groot gazon heb je twee dingen nodig: budget en een beetje kennis van zaken.” Naast het immens gazon dromen Eline & Younes van een serre, een kippenhok en een tuinbar. Vol goede moed beginnen ze met het egaliseren van de ondergrond voor de grasmatten. En dat is veel werk. Héél veel werk. Gelukkig komt buurman Georges met een gouden tip.

Barbecuezone

Voor Alexia & Emiel in Boortmeerbeek is het erop of eronder. “We móeten deze kamerprijs winnen, anders zitten we met een probleemke” beseffen ze. Bartel Van Riet is enthousiast over de parel achter het dorpshuisje. Die moet klaargestoomd worden voor gezellige avonden met vrienden én barbecuefeestjes. Grillmaster Emiel droomt al luidop van zijn zelfgemetselde barbecuezone. “Er zijn twee dingen die Vlamingen nooit zullen lossen”, concludeert Bartel, “Dat is hun gazon en iets zelf kunnen maken. Als Emiel begint te praten over zijn buitenkeuken dan denk ik: ‘Ja! Prachtig!’.”

Huis Gemaakt aflevering 14 (seizoen 2)

De klussers mogen één iemand uitnodigen om een dagje te komen helpen. Antwerpen rekent op de helpende handen van Anaïs’ broer Simon, in Beringen schakelt Younes de hulp in van “machien”, “beest” en vooral beste vriend Badr en in Boortmeerbeek wordt met de komst van Emiels papa Frank duidelijk dat de appel niet ver van de boom valt. Welk koppel strijkt de kamerprijs van 2.000 euro op met hun tuin? 

Japanse zen-ruimte in tuin

Voor Anaïs & Cedric staat deadlinedag volledig in het teken van het afwerken van hun dakterras en het koertje, oftewel de Japanse zen-ruimte in wording. Als geluksbrenger hebben ze een geheim wapen mee: hun trouwe viervoeter Jules. Maar al snel blijkt dat vier extra poten toch niet heel erg handig zijn. 

Kippenhok bouwen 

Het bouwen van hun kippenhok ging vorige week helemaal mis bij Eline & Younes. Gelukkig heeft het koppel een oplossing bedacht en kan er dus ook in Beringen dierlijke versterking voorzien worden: kippen. “We hebben vier kippen: drie juryleden en Johny. Hadisa en Johny blijven altijd bij elkaar. Gert bewondert de natuur en Cerina zie je altijd rondkijken. Precies op zoek naar fouten”, lacht Younes. 

Zelf barbecue metselen

In Boortmeerbeek voelen Alexia & Emiel de hete adem van de concurrentie in hun nek. Ze schakelen dus een versnelling of 10 hoger om de kamerprijs binnen te halen. “Vandaag is het aan ons! Rechtstreeks in zesde vitesse!”, klinkt het enthousiast. Op deadlinedag staat er nog één heel groot project op de planning: het afmaken van de zelf gemetselde barbecue voor grillmaster Emiel. “Het is een impressionant gegeven”, vertelt hij trots. “130 cm grillruimte, twee verdiepingen… dat is best massive.”

Aflevering 15 Huis Gemaakt seizoen 2

Alexia & Emiel glunderen in de vijftiende aflevering van Huis Gemaakt seizoen 2. Zij haalden vorige week de broodnodige kamerprijs binnen met hun gezellige tuin. “En nu… on to the next”, klinkt het enthousiast. En ‘the next’, dat is de allerlaatste kamer die nog te verbouwen valt: de keuken. Het kloppend hart van elke woning.

Kortsluiting…

In Antwerpen veroorzaakt de keuken echter een serieuze kortsluiting. Niet op vlak van elektriciteit, maar wel in de hoofden van Anaïs & Cedric. Zij stuiten vlak voor de levering van de keuken op een groot probleem en moeten noodlijn Johny inschakelen. Na een baaldag waarin niets lijkt te lopen zoals het zou moeten, zakt de motivatie van Cedric onder nul. Alleen moet de vloer nog betegeld worden met terrazzo-tegels. Daarbij stuit Cedric op een nieuw probleem: de vloer ligt niet waterpas en sommige tegels liggen hoger dan andere. “We zitten in de shit en ik vind geen oplossing”, reageert hij gefrustreerd. “Dan wil je die tegels ergens steken waar de zon niet schijnt.” Noodlijn Johny brengt een koude douche…

Tegelen

Ook in Beringen worden tegels gelegd, typisch in de stijl van Eline & Younes. Younes wordt gepromoveerd tot ‘tegelman’, maar dan wel op zijn eigen, rustige tempo. En dat met nog zo’n 300 tegels voor de boeg, vooraleer de keuken kan geplaatst worden. Wat in Antwerpen en Beringen stroef loopt, lukt in Boortmeerbeek wel. Op de eerste dag is Emiel al aan zijn laatste tegel toe. Al zorgt daar – hoe kan het ook anders – de elektriciteit voor kopzorgen. Want waar waren ook alweer die verdomde stroomkabels verstopt? 

Aflevering 16 tweede seizoen Huis Gemaakt

In het deadlineweekend worden in de panden drie fonkelnieuwe keukens geleverd en kan de afwerking beginnen. De verbouwers zetten alles op alles om de laatste kamerprijs van 2.000 extra budget binnen te slepen. En dat werpt vruchten af, want de jury staat voor een aartsmoeilijke keuze. “Dit is het moeilijkste jurymoment tot nu toe”, aldus Hadisa. “De koppels zijn aan elkaar gewaagd en de keukens ook”, vult Gert aan. Wie haalt de kamerprijs binnen en gaat met een goed gevoel de finaleweek in?

Roze keuken

Anaïs & Cedric hebben in Antwerpen wilde plannen. Zij kozen voor een roze keuken. Het betegelen van de vloer bracht hun stresslevel naar ongeziene hoogte, maar na een paar ingrepen kan er nu eindelijk verder gewerkt worden. Al dreigt de werf opnieuw even stil te liggen voor een belangrijke bezoeker: Anaïs’ oma en bekende sopraan Erika Pauwels.

Chinese stijl

Eline & Younes deinzen niet terug voor gedurfde kleuren in hun interieur. De woonkamer is knaloranje en in de eetkamer gaan ze voor een groot, groen kleurvlak. Eline wil de eetkamer helemaal in Chinese stijl inrichten en haalt daarvoor de Oosterse lamp terug boven, die door Gert werd afgekeurd in de woonkamer. Komt ze deze keer wel tot haar recht?

Perfectie in Boortmeerbeek

Het gebeurt niet vaak, maar in Boortmeerbeek worden Alexia & Emiel even stil wanneer hun nieuwe keuken wordt geleverd. “Ik heb voor het eerst het gevoel dat we het huis ook kunnen verliezen”, mijmert Alexia. “De realiteit komt dichterbij. We gaan knallen want ik wil dit niet afgeven. Echt niet!” En dus gaat het koppel in de keuken voor niets minder dan perfectie. De tegels in de keuken lijken al helemaal perfect te hangen. Maar misschien is niet alles wat het lijkt?

Finale Huis Gemaakt seizoen 2

Voor de drie Huis Gemaakt-koppels breken de laatste loodjes aan. Heel binnenkort kan één van hen de sleutels van hun eigen droomhuis in ontvangst nemen. Een ongezien cadeau! Om de laatste emoties op de voet te volgen pakt Huis Gemaakt voor het eerst uit met een razend spannende finaleweek. Daarin krijgen de kijkers niet één, niet twee, maar liefst vier afleveringen op rij te zien op maandag, dinsdag, woensdag én donderdag.

Finaleweek Huis Gemaakt

Op maandag 30 en dinsdag 31 mei zetten de koppels de laatste puntjes op de i om hun droomwoning af te werken. Daarbij krijgen ze de hulp van enkele bekende Vlamingen. Op woensdag 1 juni is er de grote, zinderende finale van Huis Gemaakt en wordt bekend welk koppel zijn eigen huis cadeau krijgt. Op donderdag 2 juni valt het doek over het huidige seizoen en volgt Huis Gemaakt het winnende koppel vlak na hun overwinning, met de eerste emoties, de eerste reacties en de eerste minuten in hun spiksplinternieuw huis. Ontdek hier meer over de finaleweek én de (mogelijke) winnaar van Huis Gemaakt seizoen 2.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 april 2022 /