Vakantiehuis For Life seizoen 2 met deze deelnemers én jury

Julie Van den Steen presenteert sinds maandag 11 juli om 21.30 uur bij VTM (GO) het tweede seizoen van Vakantiehuis For Life. Maak in dit artikel kennis met de vijf duo / deelnemers en de jury van Vakantiehuis For Life seizoen 2. In de jury zie we veel bekende gezichten: Marc Coucke, werfleider Johny, Anne-Catherine Gerets én Dina Tersago.

Vakantiehuis For Life seizoen 2

Wie vakantie zegt, zegt… verbouwen. Of toch als het van Julie Van den Steen afhangt. In het tweede seizoen van Vakantiehuis For Life trekt Julie Van den Steen samen met 5 gemotiveerde, creatieve duo’s richting de Ardennen. Een maand lang steken ze de handen uit de mouwen om een chalet om te toveren tot het buitenverblijf van hun dromen.

Win een vakantiehuis

In de finale ligt het ‘vakantielot’ van de 5 duo’s in handen van een vierkoppige jury die beslist over de eindwinst. En de inzet is groot want de winnaars mogen de komende jaren hun vakanties doorbrengen in hun eigen, gerenoveerde droomchalet. Tussen het verbouwen door schotelt Julie de kandidaten verschillende avontuurlijke en uitdagende games voor. En die zijn belangrijker dan ooit want er staat steeds een aantrekkelijk bouwvoordeel of vervelend bouwnadeel op het spel. 

Julie Van den Steen

Julie Van den Steen vertelt het volgende over Vakantiehuis For Life seizoen 2. “Eén zomer keihard verbouwen en als beloning een vakantiehuis voor alle zomers die daarop volgen. Hoe zot is dat?! En we drijven de competitie nog wat op want er wordt elke week een bouwvoor- en nadeel uitgedeeld. Een bouwvoordeel kan bijvoorbeeld extra hulp zijn in de vorm van twee stevige werkmannen. Bij een bouwnadeel wordt het duo bijvoorbeeld voor 24 uur aan elkaar vastgeketend of sluiten we voor een dag de elektriciteit af. De duo’s doen dus maar beter hun best tijdens de games want die voor- en nadelen hebben een serieuze invloed op hun verbouwingen (lacht).”

Jury Vakantiehuis For Life

Om de twee weken krijgen de duo’s bezoek van een jurylid dat tussentijdse punten op 10 geeft. De jury bestaat dit seizoen uit Marc Coucke, beter bekend als Monsieur Durbuy die het concept beoordeelt, werfleider Johny uit Huis Gemaakt die de verbouwingen zelf opvolgt en interieurstyliste Anne-Catherine Gerets (die je kent van haar boeken Into Interieur en Insta Interieur) die zich buigt over de inkleding van de chalets. In de finale krijgt de jury versterking van Dina Tersago, dé queen van de verbouwprogramma’s. Daar waar de andere juryleden de evolutie van de duo’s meenemen in hun oordeel, beoordeelt Dina Tersago* enkel het eindresultaat. Het duo met de hoogste score wint uiteindelijk een Vakantiehuis For Life.

*Dina Tersago zagen we recent in de aftrap aflevering van Boer zkt vrouw 2023

Deelnemers Vakantiehuis For Life seizoen 2

Een vakantiehuis voor het leven wil iedereen wel maar voor één van deze duo’s wordt het waarheid. Maak hieronder kennis met de deelnemers aan Vakantiehuis For Life seizoen 2. Aansluitend lees je vervolgens meer over het verloop van deze wedstrijd en hoe de duo’s scoren.

Junior & Laura

JUNIOR (22) & LAURA (26) uit Kapelle-Op-Den-Bos 

De competitieve Junior en goedlachse Laura zijn niet alleen broer en zus maar ook beste vrienden. Junior is de handige van de twee en houdt van structuur in zijn leven. Hij plaatst en verkoopt ramen en deuren in het bedrijf van zijn vader en nonkel. Laura is administratief bediende. Beiden zijn niet op hun mondje gevallen en zijn altijd doodeerlijk tegen elkaar. Ook wanneer ze zich aan elkaar storen. De twee zijn er dan ook zeker van dat deze uitdaging vonken gaat geven. “Ik ga mijn zus tot het uiterste drijven om de allermooiste en beste chalet van de duo’s in elkaar te timmeren”, lacht Junior. 

Dylan & Glenn

DYLAN (28) uit Gottem & GLENN (33) uit Oudenaarde

Sfeermakers Glenn en Dylan zijn goede maten uit de Vlaamse Ardennen. In hun vrije tijd gaan ze geregeld fietsen en laat Glenn Dylan af en toe alle hoeken van de bowling zien. Glenn is namelijk bowler en daarbovenop is hij ook zelfstandig lasser. Dylan is dan weer postbode en schilder in bijberoep. Kortom, twee handige Harry’s dus. Dylan was vroeger militair en dat lijkt hem vooral een voordeel voor de games. “Ik zat bij infanterie, dat is hetzelfde als paracommando’s maar dan zonder het springen uit een vliegtuig, want ik heb hoogtevrees (lacht). Wij deden alles te voet”, vertelt Dylan. De mannen zijn nog nooit met z’n tweeën echt op avontuur geweest. Tijd om daar verandering in te brengen met Vakantiehuis For Life! 

Mats & Lobke

MATS (20) & LOBKE (22) uit Gent

Lobke en Mats zijn twee studenten Podologie aan de Arteveldehogeschool in Gent. Ze hebben elkaar pas na een aantal jaren studeren leren kennen, maar zijn intussen een onafscheidelijk duo geworden. Samen studeren, samen iets gaan eten, samen naar de fitness,… Twee ‘energiebommetjes’ die klaar zijn om hun vriendschap te testen. Lobke en Mats omschrijven zichzelf als het ideale duo: “De ene heeft het plan in haar hoofd, de andere heeft de handen aan z’n lijf. Beiden heel veel zin om onze handen uit de mouwen te steken en er volle gas voor te gaan.”  Het ideale verbouwduo dus. 

Asma & Mariam

MARIAM (33) & ASMA (30) uit Genk

Asma en Mariam zijn twee zussen met Marokkaanse roots die opgroeiden in Genk. Met hun vader als imam was hun jeugd er één van twee culturen. Hun familie bestaat uit zes zussen en 1 broer. Ze hebben met iedereen een goede band, maar de band tussen de twee zussen is toch wel uitzonderlijk. Ze begrijpen elkaar heel goed, maar zijn ook tegenpolen. Zo houdt Mariam van make-up en vloggen terwijl Asma het liever bescheiden houdt op dat vlak. Asma is kok van opleiding. Ze werkt bij verschillende traiteurs en verscheen ook even in Mijn Pop-uprestaurant als souschef van Sven en Amanda. Mariam is visagiste en werkt deeltijds in een beautysalon. Op het gebied van verbouwen zal het Asma zijn die de lakens uitdeelt. “Ik heb mijn eigen huis laten verbouwen en heb daarbij zelf veel gekeken én ook geholpen. Spannend om nu alles helemaal zelf in handen te nemen. En zus Mariam? Die zal wel volgen als ze tenminste wakker is, want ze slaapt nogal graag uit”, lacht Asma. 

Anke & Sophie

ANKE (25) & SOPHIE (23) uit Aarschot

Sophie en Anke zijn twee beste vriendinnen die elkaar leerden kennen tijdens hun studentenjob in de bioscoop van Aarschot. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Avontuur is de rode draad doorheen hun vriendschap: van roadtrips door Frankrijk en Italië tot kamperen met de tent en skiën in de bergen. Anke en Sophie zijn ‘bedachtzaam impulsief’. Ze doen graag eens zot, maar zijn ook berekend. Sophie zit momenteel in haar tweede jaar interieurvormgeving. Anke studeerde logopedie en specialiseert zich nu in een master autisme en stotteren. “We beschrijven onszelf als avontuurlijke jongedames die geen enkele uitdaging zouden afwijzen, hoe cliché dit ook klinkt. We dromen ervan om samen in hetzelfde huis te wonen en dit lijkt ons de ideale gelegenheid.”

Marc Coucke in Vakantiehuis For Life

In de tweede aflevering van Vakantiehuis For Life zijn we dat de deelnemers volop bezig zijn met de sloop- en breekwerken. Daarnaast moeten ze zich voorbereiden op de komst van jurylid Marc Coucke; eigenaar van Les Jardins de Durbuy. Hij komt langs om het concept van de chalets te beoordelen en de eerste punten uit te delen. “Er staan hier 237 huisjes en ze zijn allemaal verschillend. Het belangrijkste is het verhaal dat ze willen vertellen met hun chalet en het gevoel dat ze willen uitstralen. Het ideale vakantiehuisje is een waar iemand zich goed voelt”, vertelt Marc Coucke, die we recent ook zagen in Het Vakantiehuis.

Concept voor chalet

Hartsvriendinnen Anke en Sophie hebben een glashelder concept in gedachten. Deze deelnemers willen zich focussen op vriendengroepen die samen een gezellige tijd kunnen doorbrengen in hun chalet. Om hun concept compleet te maken, hebben ze nog een speciale eyecatcher in gedachten. “We gaan zelf een bar maken waar je samen met je vrienden rond kan hangen. En we hebben ook plek voor een ‘rave cave'”, lachen ze. Lobke en Mats pakken het iets rustiger aan. “We willen de natuur naar binnen trekken. Onze slagzin is dan ook: binnen buiten, buiten binnen. Kort en krachtig”, vertelt Mats.

Tweede aflevering seizoen 2 Vakantiehuis For Life

Tussen het bezoek van Mister Durbuy door, starten de duo’s in de tweede aflevering van seizoen 2 van Vakantiehuis For Life aan de eerste afbraakwerken. Junior en Laura werden opgezadeld met het eerste bouwnadeel en moeten 24u aan elkaar vastgeketend werken. En dat blijkt niet altijd even gemakkelijk. Mariam en Asma kregen dan weer het bouwvoordeel cadeau en kregen één dag de hulp van twee levende sloophamers bij de afbraakwerken. Dylan en Glenn die hen dat voordeel cadeau deden, hebben geen spijt van hun beslissing. “Ik heb het gevoel dat we nog niet hard hebben moeten werken om voor te staan op de rest”, klinkt het bij het duo. 

Aflevering 3 Vakantiehuis For Life

Vorige week werden in Vakantiehuis For Life de eerste punten uitgedeeld. Jurylid Marc Coucke kwam langs om het concept van alle chalets te beoordelen. Anke en Sophie wisten met hun Barbuy het meest te overtuigen en haalden een perfecte score van 10 punten binnen. In de derde aflevering staan de duo’s voor een nieuwe uitdaging en daarvoor mogen de potten en pannen bovengehaald worden. Ze moeten een zelfbedacht streekgerecht met een toepasselijke naam voorschotelen aan niemand minder dan sterrenchef Wout Bru. Wie houdt de kookstress het best onder controle? Wie speelt op veilig en wie durft te experimenteren?

Taalbarrière en verdwalen (met GPS)

Voor de proef van start gaat, krijgen de duo’s eerst twee uur de tijd om te winkelen. En dat loopt niet bij iedereen van een leien dakje. Mats stoot bij de lokale slager al meteen op de taalbarrière: “Ik stond daar voor spek en bonen. Gelukkig nam Lobke het woord. Ik ging vlees bestellen en vis krijgen denk ik”, lacht hij. Mariam en Asma hebben dan weer moeite om de weg te vinden. “Ik snap echt niet hoe wij dat doen? Zelfs met de GPS verdwalen wij. We hebben veel natuur gezien”, lachen de zussen. 

Koken voor Wout Bru

En dan is het tijd om de schorten aan te doen en met de gevonden producten een culinaire parel te creëren. Laura voelt zich in haar nopjes in de keuken. En Junior? Die krijgt duidelijke orders. “Ik heb de blaadjes geplukt en gewassen. En dan heb ik van een andere tak de blaadjes geplukt en opnieuw gewassen. Dat was mijn inbreng”, lacht hij. Anke en Sophie slaan volop aan het experimenteren, tot grote verbazing van Wout Bru. “Die sla in de oven, dat is wel speciaal. Die moet nog wat gebakken worden of?”, lacht hij. Bij Dylan en Glenn slaat de stress toe als blijkt dat de aardappelen niet gaar genoeg zijn. Welke duo’s slagen erin om de smaakpapillen van Wout Bru te beroeren? 

Aflevering 4 Vakantiehuis For Life

In de vierde aflevering van Vakantiehuis For Life is het tijd voor een stand van zaken en grondige inspectie door jurylid en werfleider Johny. Hij staat bekend als streng maar rechtvaardig jurylid uit Huis Gemaakt. De werfledier brengt een bezoek aan ieder chalet om die te beoordelen en punten te geven op 10. “Ik ga letten op orde, netheid en planning en ook of alles volgens de regels van de kunst gemaakt is”, vertelt Johny. Wie leverde tot nu toe technisch het beste werk? 

Proper en structuur

Anke en Sophie bereiden zich voor op de komst van Johny en beslissen om dat meteen heel tactisch aan te pakken. “We moeten zorgen dat het hier super proper is en dat er heel veel structuur is zodat we goed scoren op orde en organisatie. En dan is het misschien minder erg dat bepaalde dingen nog niet tot in de puntjes zijn afgewerkt.”

Kuiskramp

Dylan en Glenn zien het bezoek van Johny dan weer eerder als een formaliteit: “We zijn er wel klaar voor. We hebben onze werkbroek en schoenen eigenlijk altijd aan en hebben alles opgeruimd voor zijn komst”  Lobke is dan weer in een ‘kuiskramp’ geschoten en dat zal Mats geweten hebben. “Als ik een plaat wou zagen dan was mijn plankje er nog maar nauwelijks af of het zat al in de vuilbak”, lacht Mats. De chalet van Junior en Laura wordt dan weer onderworpen aan drie paar kritische ogen want naast Johny komen ook hun ouders, die in de bouw zitten, op bezoek om de chalet te inspecteren. 

Geen rustdagen deelnemers Vakantiehuis For Life

De lange dagen en korte nachten beginnen door te wegen. Bij Mats en Lobke is de komst van een deftig bed dan ook geen moment te vroeg. “Het is vermoeiend, er zijn geen rustdagen en ik heb geen tijdsbesef meer. Zelfs ‘s nachts droom ik over wat er nog moet gebeuren”, vertelt Mats. En ook Mariam en Asma hebben hun bed de afgelopen nachten nauwelijks gezien. “We hebben drie nachten doorgewerkt en we staan nog achter. Ik zie het niet meer zitten, het is me te veel aan het worden”, vertelt Mariam. En dat is ook de andere duo’s opgevallen die besluiten om een hulpactie op poten te zetten. Traditioneel na een jurybezoek, roept Julie iedereen samen voor de nabespreking en de punten. Het verdict van Johny levert een nieuwe tussenstand op. 

Aflevering 5 Vakantiehuis For Life

Wie aan Ardennen denkt, denkt aan de Ourthe. En op die Ourthe wordt in aflevering 5 van Vakantiehuis For Life de tweede game gespeeld. De duo’s krijgen opnieuw de kans om een bouwvoordeel binnen te halen of om de concurrentie een halt toe te roepen met een bouwnadeel. Julie heeft nog belangrijk nieuws voor de duo’s want er worden dit keer niet één maar wel vier bouwnadelen uitgedeeld… “Dat kwam even stevig binnen, hallo kroket!” klinkt het bij Mats en Lobke. 

Kajakken en kickbiken in de Ardennen

“Voor de volgende game zijn jullie maar best goed wakker want jullie gaan nat worden. Of toch een beetje, want alles is volledig afhankelijk van jullie zelf”, kondigt Julie aan. De duo’s moeten een parcours afleggen op en naast de Ourthe. De ene met de kajak en de andere met een kickbike. Wie de snelste tijd neerzet, wint het bouwvoordeel. De duo’s starten vol goede moed aan de proef. Voor Asma is het de eerste keer dat ze in een kajak kruipt. “Ik heb dat nog nooit gedaan. Ik was echt aan het sukkelen. Tegen de kant, tegen een steen, tegen een boom”, lacht ze. Welk duo haalt het eerst de eindstreep en welke vier bouwnadelen staan er op het spel? 

Verbouwen

Ondertussen worden de verbouwingen voortgezet. Lobke en Mats zijn verbaasd hoe goed alles verloopt tussen hen na 2 weken intensief verbouwen. “Mats heeft me echt verbaasd. Ik wist dat hij veel kon maar ik vind het echt chic”, vertelt Lobke. Sophie en Anke hebben de verbouwmicrobe helemaal te pakken. “Ik vind het tof om dingen te zien ontstaan. Voor mij mocht dit twee maanden duren. Geef mij nog maar een chalet”, lacht Sophie. Junior en Laura knutselen hun langverwachte bedden in elkaar. Een welgekomen geschenk na twee weken samen op een luchtmatras te slapen.

Vakantiehuis For Life aflevering 6

Mats & Lobke sleepten in aflevering 5 het bouwvoordeel in de wacht na een uitputtende game op en naast de Ourthe. De andere 4 duo’s kregen allen een bouwnadeel aangesmeerd. Zij moeten 12 uur lang van chalet ruilen met een ander duo én de verbouwingen daar verderzetten. Spelen de duo’s het eerlijk en slaan ze aan het renoveren of scherpen ze de concurrentie aan en gooien ze het op saboteren? Met het einde van de verbouwingen in zicht, is het ideale moment aangebroken om de wilde interieurideeën van de duo’s voor te leggen aan een smaakvolle interieurexperte én het derde jurylid van dienst Anne-Catherine Gerets (uit Antwerpen). 

Chaletruil

Dat Mats & Lobke konden ontsnappen aan de chaletruil vinden ze alvast een grote opluchting. “Ik heb mijn eigen visie en als iemand anders zich zou moeien, zou ik het wellicht sneller afbreken dan dat ik het zou laten staan”, lacht Mats. Al hebben de andere duo’s er goede hoop in dat hun takenlijstje afgewerkt zal worden door de concurrentie. “Ik voel mij echt verantwoordelijk. Het zou erg zijn als er dubbel werk moet gebeuren en als ze alles er terug moeten uithalen”, vertelt Asma. Na een flinke dag werken voor een ander keren de duo’s terug richting hun eigen chalet om de stand van zaken op te meten. En daarbij valt er Sophie & Anke meteen iets op… 

Interieurstyliste Anne-Catherine Gerets

Er vallen deze week ook belangrijke punten te verdienen want derde jurylid Anne-Catherine maakt haar opwachting. Anne-Catherine Gerets is interieurstyliste en oprichtster van Clo Clo. Daarnaast is ze de trotse eigenaar van interieurwinkel Tillborg, werkte ze als freelance redactrice voor het interieurmagazine vtwonen en bracht ze ondertussen reeds twee boeken uit. “Ik ga letten op alles wat te maken heeft met interieur: de keuze van de meubels, de kleuren en de sfeer natuurlijk”, vertelt Anne-Catherine. Sophie, zelf studente interieurvormgeving, legt de lat alvast erg hoog en kan haar stress nauwelijks de baas: “Dit is het belangrijkste jurybezoek tot nu toe. We willen wel echt de beste punten. Ik stop met studeren als het niet goed is”, lacht ze. En ook Laura & Junior voelen de spanning stijgen: “We zitten in de laatste rechte lijn en het is nu ieder voor zich.” Wanneer de inspectieronde erop zit, verzamelt Julie iedereen voor het verdict én de punten. En met die punten is niet iedereen even blij.

Aflevering 7 Vakantiehuis For Life seizoen 2

De deadline voor sommige deelnemers aan Vakantiehuis For Life seizoen 2 wordt heel krap. In aflevering 7 zien we dat ze voor de laatste keer de kans krijgen om een bouwvoordeel te verdienen of een bouwnadeel uit te delen. De Vakantiehuis For Life deelnemers worden naar het centrum van Durbuy gelokt voor de laatste game.

Toeristentreintje Durbuy

Als ware toeristen stappen de nietsvermoedende duo’s aan boord van een treintje in het hart van Durbuy om de omgeving te verkennen. Tijdens de rit krijgen ze via een audiogids de hoogtepunten van de streek voorgeschoteld. Wat de duo’s niet weten, is dat Julie hen opwacht bij het eindpunt met een belangrijke opdracht. Ze moeten zelf gids spelen en een groepje toeristen rondleiden. Het duo dat de meeste kernwoorden gebruikt, wint de game. “Durbuy zal er straks dus heel anders gaan uitzien als wij die rondleiding moeten geven”, lacht Glenn. Aan het einde van de rondleiding is het tijd voor het verdict en dat zorgt voor een serieuze domper op de groepsfeer. 

Glenn bouwt verder zonder Dylan

De duo’s hebben nog maar een paar dagen om te verbouwen alvorens de voltallige jury langskomt om de huisjes te beoordelen. Glenn staat er, in deze laatste cruciale fase, opnieuw alleen voor en dat zorgt voor heel wat strubbelingen. “Dylan is nog steeds niet komen opdagen na de trouw waarop hij getuige was. En het is al de tweede keer van de week dat hij zijn afspraak niet nakomt”, klinkt het bij Glenn. Gelukkig kan hij rekenen op de goedheid van Mats en Lobke die een handje komen toesteken. Bij Sophie en Anke komen de belangrijkste juryleden langs: hun ‘bouwouders’. “Zij hebben ons een maand voor de verbouwingen de kneepjes van het vak geleerd”, vertelt Sophie. Bij Mariam en Asma lopen de verbouwingen moeizaam en slaat op het laatste moment het noodlot toe… 

Finale Vakantiehuis for Life seizoen 2

Tijdens de finale rust het lot van de duo’s in handen van een vierkoppige jury. Marc Coucke, werfleider Johny uit Huis Gemaakt en interieurstyliste Anne-Catherine Gerets krijgen versterking van Dina Tersago. Daar waar de andere juryleden de evolutie van de duo’s meenemen in hun oordeel, beoordeelt Dina enkel het eindresultaat. Ieder jurylid geeft punten op 10 en die zijn allesbepalend, want het duo met de hoogste score wint uiteindelijk een Vakantiehuis for Life. 

Chalet afwerken

Met nog maar weinig tijd op de klok en veel werk op de plank offeren bijna alle duo’s hun nachtrust op om hun chalet af te werken. “Desnoods val ik dood van vermoeidheid tijdens de finale maar deze chalet moet af”, lacht Lobke. Anke & Sophie staan voorlopig bovenaan in de tussentijdse ranking. “In het begin waren we aan het lachen en zeiden we dat het nooit een echte wedstrijd zou zijn, maar nu we in de laatste rechte lijn zitten voelen we echt: de game is on! En doordat we hoge punten hebben gekregen van de jury, hebben we beseft dat het mogelijk is om te winnen”, vertellen de vriendinnen.

Bouwnadeel

Bij Dylan en Glenn zindert het bouwnadeel waarmee ze werden opgezadeld nog sterk na: “Het is echt zuur! Maar we geven niet op. Vanaf nu denken we alleen nog maar aan onszelf”, klinkt het. Mariam is nog steeds buiten strijd en dus staat Asma er alleen voor. Gelukkig is er hulp op komst: hun broer. En die vliegt er meteen stevig in. “Het was even doorbijten maar het kon niet anders. Er was nog zoveel werk hier” vertelt hij. En ook Laura & Junior werken ondertussen onverstoord verder en laten zich niet van de wijs brengen door het finale jurybezoek. “Een echt goeie band hebben we niet met de jury, maar we zijn wel benieuwd naar hun reactie. Ze komen hier met lage verwachtingen, zo bleek toch uit de punten die we eerder kregen. Hoe lager de verwachtingen, hoe groter de verrassing”, klinkt het. 

Winnaar Vakantiehuis for Life seizoen 2

En dan breekt het moment van de waarheid aan. De tijd zit erop en de duo’s hebben het beste gegeven van zichzelf. De vierkoppige jury komt langs en werpt een kritische blik op de 5 chalets. Elk geven ze punten op 10 die zorgen voor een finale eindscore. Welk concept is tot in de puntjes uitgewerkt? Welke chalet is technisch tip top in orde? En wie weet de jury te charmeren met een uiterst originele inrichting? Wie wordt de winnaar van Vakantiehuis for Life seizoen 2? We weten het maandag 29 augustus 2022.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

11 juli 2022 /