RaRa Ramadan met Nora Akachar en deze gasten…

RaRa Ramadan is de quiz van de NTR over het gedachtegoed en de belevenis van de ramadan. Nora Akachar maakt in deze quiz haar debuut als presentatrice. We zien haar naast Soumaya Ahouaoui, Alkan Çöklü, Ouassima Tajmout, Musa en Nabil Aoulad Ayad. RaRa Ramadan is te kijken vanaf maandag 3 april.

RaRa Ramadan Met Nora Akachar

De NTR presenteert RaRa Ramadan: een programma dat op luchtige wijze het publiek meeneemt in het gedachtegoed en de belevenis van de ramadan. In verschillende quizrondes wordt de kennis van bekende gasten over de ramadan getest en wordt er op spirituele, diepgaande, maar zeker ook op humoristische wijze stil gestaan bij de actualiteit. Nora Akachar maakt in deze quiz haar debuut als presentatrice. Ze vertelt: “Dankbaar en gezegend dat ik zo’n prachtig programma mag presenteren waarin de gezelligheid en spiritualiteit centraal staan.”

Panel RaRa Ramadan

Nora Akachar staat er niet alleen voor tijdens de quiz: ze wordt elke aflevering bijgestaan door verschillende panelleden. Dit zijn Soumaya Ahouaoui, Alkan Çöklü, Ouassima Tajmout, Musa en Nabil Aoulad Ayad. Ook schuift er iedere week een onwetende gast aan. Imam Mohamed Abdulahi, die bekend staat onder de naam ‘Mohamedsmening’ op social media, is de huis-imam van de show en geeft tijdens de uitzending de nodige tekst en uitleg. Ben je nieuwsgierig naar waar je de gasten uit het panel van RaRa Ramadan van kent. We zetten het hieronder op een rijtje.

  • Soumaya Ahouaoui ken je onder andere uit Zina, Marokkaanse bruiloft*, Het Gouden Uur en Faithfully Yours. Ze zal tevens te zien zijn in Leeuwin.
  • Alkan Çöklü was bijna vierhonderd afleveringen te zien als Amir Nazar in Goede tijden, slechte tijden. Je zag hem in 2017 in Smeris als Erdem Yilmaz. Verder zag je hem in AapPiece of My Heart en Special Forces VIPS.
  • Ouassima Tajmout zag je in Special Forces VIPS seizoen 2. Ze is presentatrice, radio-dj en programmamaker. Je kent haar van FunX en Spike TV.
  • Musa is cabaretier.
  • Nabil Aoulad Ayad is cabaretier en acteur. Hij werd in 2006 Nederlands kampioen human beatbox en deed toen ook al stand-up comedy. Als acteur kun je hem bijvoorbeeld kennen uit ONM en De Co-assistent. Op Netflix is hij momenteel in de hoofdrol te zien in de film Marokkaanse bruiloft. Je zag hem ook in Wie is de Mol 2023.

Rara Ramadan

In verschillende quizrondes wordt de kennis over de ramadan getest. De actualiteit wordt besproken aan de hand van opmerkelijke fragmenten en de leukste memes. Ook worden er grappige en soms wat ongemakkelijke persoonlijke verhalen gedeeld. Kortom, een frisse blik op deze bijzondere maand met ruimte voor achtergrond en bezinning, en dat allemaal in één quiz!

Nora Akachar

Nora Akachar is actrice (je zag haar onder andere in Meskina), theater- en filmmaker. Ze groeide op in de Haagse Schilderswijk. Daar maakte ze voor het eerst kennis met theater en acteren. Door zichtbaar als islamitische vrouw op het podium te staan en dit ook te thematiseren, voegt ze een totaal nieuw narratief toe aan het Nederlandse theater en televisie aanbod. Haar materiaal put zij uit haar Marokkaanse-Nederlandse achtergrond en de clash tussen culturen in de Nederlandse samenleving. Onder de vleugels van Rose Academy realiseerde Nora de voorstelling Trauma’s van Nora on Stage naar aanleiding van haar gelijknamige, uiterst populaire Facebook-pagina (ruim 60.000 leden). Op dit moment is Nora Akachar ook bezig met het schrijven van een telefilm waarin ze als filmmaker debuteert.

Rara Ramadan kijken

RaRa Ramadan is een coproductie van The Media Brothers, Het Huis van Asporaat en de NTR. De eerste aflevering zag je op maandag 3 april op tv. Maar er komen nog meer afleveringen aan tot en met 24 april. Deze kun je ook terugkijken via NPO Start en NPO Plus. NPO Start kun je vanuit het buitenland volgen als je een VPN Verbinding hebt, die je op Nederland zet.

Foto: NTR – Annemieke van der Togt.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 april 2023 /