Gustaph winnaar Eurosong 2023: ontdek alles over Stef Caers

Gustaph (Stef Caers) winnaar Eurosong 2023. Hij won de finale van Eurosong 2023 op 14 januari in Paleis 12. Ontdek hier meer over de artiest, die eigenlijk Stef Caers heet. En kom meer te weten over het liedje waarmee Gustaph naar het Eurovisiesongfestival in Liverpool gaat.

De basis van dit bericht publiceerden we op donderdag 12 januari, toen hij samen met Gala Dragot in de voorstelaflevering te zien was. We hebben het bijgewerkt nadat Gustaph Eurosong wint met het nummer Because of You. Hier lees je meer over de deelname van Gustaph aan het Eurovisiesongfestival in Liverpool.

Stef Caers

De 42-jarige Stef Caers uit Antwerpen doet mee aan het Eurovisiesongfestival in Liverpool als Gustaph voor België. Stef Caers won Eurosong 2023. Toen de zanger slechts zeven jaar oud was, schreef hij al zijn eerste nummer. Op zijn negentiende scoorde hij een hit met zijn eerste single Gonna Lose You een nummer dat hij zelf had geproduceerd en geschreven. Hij won er in 2000 de Zomerhit voor beste debuut mee. Zijn soulvolle stem is nationaal én internationaal gewild. Hij zong zes jaar voor de band Hercules & Love Affair die in 2006 een wereldhit scoorden met Blind.

Gustaph op Eurovisiesongfestival

Gustaph heeft ook al ervaring op het grote Songfestival-podium. Als achtergrondzanger reisde hij al twee keer mee naar het Eurovisiesongfestival. In 2018 naar Lissabon met Sennek. En in 2021 naar Rotterdam met Hooverphonic, waar Stef Caers ook de stemcoach van Geike Arnaert was. Het voorbije jaar heeft hij gewerkt aan eigen materiaal. Zijn nieuwe aanstekelijke nummers leken Gustaph perfect voor het Songfestival – en deze keer niet als backing, maar op de voorgrond in de spotlights.  

Gustaph: Eurosong 2023

Stef Caers alias Gustaph wil als queerartiest af van het hokjesdenken. Met Because Of You en The Nail bouwt hij als geen ander een feestje, want er is geen betere manier om jezelf te zijn. Dat laatste nummer heeft hij volledig solo gemaakt, zowel qua tekst als productie. Because of You schreef hij met Jaouad Alloul en produceerde hij met Willem Vanderstichele.

Gustaph: Because Of You

Because Of You van Gustoph is een positieve strijdsong over aanvaarding van jezelf en zijn wie je bent. De ‘you’ staat voor je zelfgekozen familie, die je ondersteunt en versterkt in het leven. Dat kan je familie zijn, maar evengoed je beste vriend of je partner. Kortom: alle personen die je in het leven gemaakt hebben tot wie je bent. Met de song wil Gustaph mensen wakker schudden: het is niet omdat je een ernstige boodschap brengt, dat er geen feest op het podium kan zijn.  

Eurosong 2023 Finale

Gustaph name het tijdens Eurosong 2023-finale op tegen de andere kandidaten: Ameerah, ChérineGala Dragot, Gustaph, Hunter Falls, Loredana, of The Starlings. Tijdens de grote finale toonden ze allemaal het beste van zichzelf; dat zorgde voor een spannende strijd, waarbij Gustaph nipt won van publieksfavoriet The Starlings.

Foto’s: VRT

Gustaph: Eurosong 2023 kandidaat - ontdek alles over Stef Caers
Gustaph: Eurosong 2023

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 januari 2023 /