Astrid Roelants als Ameerah: Eurosong 2023 kandidaat

Ameerah is de vierde die wordt uitgelicht in de specials over Eurosong 2023 deelnemers op Eén. De grote finale van Eurosong 2023 vindt op 14 januari plaats in Paleis 12. Tot die tijd maken we iedere dag kennis met één of twee kandidaten én ontdekken we met welk nummer ze naar de finale gaan.

Ontdek in de aflevering van woensdag 11 januari 19.48 uur niet alleen meer over Ameerah, maar ook over Hunter Falls (klik op de naam om daar meer over te ontdekken).

Eurosong 2023

Eurosong 2023 staat voor de deur. Op 14 januari kunnen kijkers, samen met de vakjury beslissen wie ons land zal vertegenwoordigen in Liverpool. Zeven kandidaten brengen tijdens de grote finale het beste van zichzelf. We leren ze in de dagen vooraf alvast beter kennen, ontdekken hun nummers én welke ze daarvan selecteren voor de finale. De zeven Eurosong 2023 kandidaten zijn Ameerah, ChérineGala Dragot, Gustaph, Hunter Falls, Loredana, of The Starlings. Ameerah is de vierde Eurosong 2023 kandidaat die we beter leren kennen.

Astrid Roelants

Ameerah (39, uit Heverlee) is de artiestennaam van Astrid Roelants. Ze werd ontdekt tijdens de eerste editie van Idool 2003 en nam het jaar nadien deel aan de preselecties van Eurosong. Sinds ze als driejarige Sandra Kim had zien winnen, droomde ze van het grote podium van het Eurovisiesongfestival. Maar die droom moest ze toen nog even opbergen. 

Ameerah

Voor haar debuutalbum werkte Astrid Roelants samen met internationale producers en tekende ze bij een Amerikaans label. Ze trok naar Los Angeles om in het glamoureuze Hollywood haar Belgische steentje bij te dragen aan de internationale muziekindustrie. Astrid ging er aan de slag als songwriter met en voor artiesten als Jennifer Lopez, Jay Sean en DJ Tiësto. Onder haar artiestennaam Ameerah stond ze met haar eerste single, The Sound Of Missing You, in de top drie van de Billboard dance charts USA, het begin van een mooie internationale carrière. 

Ameerah: Eurosong 2023

Nu doet Ameerah dus weer een poging om België te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Armageddon en The Carnival, dat zijn de titels van de twee songs die Ameerah tijdens Eurosong 2023 brengt. Beide liedjes gaan over de universele kracht van aanvaarding. Ze roepen op om jezelf en elkaar graag te zien. Astrid Roelants heeft deze nummers allebei geschreven met Zag Poort; de producer is Morgan Taylor Reid.

Eurosong 2023 finale

De grote finale van Eurosong 2023 vindt op 14 januari plaats in Paleis 12. Tijdens de liveshow komen we te weten wie er uiteindelijk naar het Eurovisiesongfestival in Liverpool mag. De andere deelnemers zijn Ameerah, Loredana, Gala Dragot, Gustaph, Hunter Falls en The Starlings.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

11 januari 2023 /