Chérine: Eurosong 2023 kandidaat – ontdek alles over zangeres

Chérine is de tweede die wordt uitgelicht in de specials over Eurosong 2023 deelnemers op Eén. De grote finale van Eurosong 2023 vindt op 14 januari plaats in Paleis 12. Tot die tijd maken we iedere dag kennis met één of twee kandidaten én ontdekken we met welk nummer ze naar de finale gaan.

Ontdek in de aflevering van dinsdag 10 januari 19.48 uur niet alleen meer over Chérine, maar ook over Hunter Falls (klik op de naam om daar meer over te ontdekken).

Eurosong 2023

Eurosong 2023 staat voor de deur. Op 14 januari kunnen kijkers, samen met de vakjury beslissen wie ons land zal vertegenwoordigen in Liverpool. Zeven kandidaten brengen tijdens de grote finale het beste van zichzelf. We leren ze in de dagen vooraf alvast beter kennen, ontdekken hun nummers én welke ze daarvan selecteren voor de finale. De zeven Eurosong 2023 kandidaten zijn Ameerah, Chérine, Gala Dragot, Gustaph, Hunter Falls, Loredana, of The Starlings. Chérine is de tweede Eurosong 2023 kandidate die we beter leren kennen.

Chérine: Eurosong 2023

De 27-jarige zangeres Chérine uit Antwerpen is perfect drietalig, maar haar naam doet het al vermoeden: ze zingt haar nummers in het Frans. Chérine schrijft haar eigen songs, dus schreef deze zangeres ook haar Eurosong 2023 nummers zelf. Met ça m’ennuie pas neemt Chérine je mee in haar kleurrijke wereld en in mon étoile ontdek je haar gevoelige kant. Het eerste nummer schreef Chérine Mroue met William Rousseau en François Welgryn. Bjørgen Van Essen, William Rousseau en Hans Francken zijn de producers. Het tweede nummer schreef ze met Hans Francken en werd geproduceerd door Domien Cnockaert en Hans Francken.

Chérine Mroue

Chérine Monrou (27 uit Antwerpen) omschrijft zichzelf als een pittige, enthousiaste spraakwaterval en is altijd kleurrijk gekleed. Vlaanderen leerde haar kennen in The voice van Vlaanderen 2017. Ze zat in het team van Alex Callier en schopte het tot in de liveshows. Nadien nam Chérine in 2019 en 2022 deel aan The Voice France, La plus belle voix.  Ze is perfect drietalig (Nederlands, Engels en Frans). 

MNM Rising Star

Eerder dit jaar waagde de jonge artieste ook haar kans als een van de finalisten bij MNM Rising Star. Chérine Monrou schrijft haar eigen songs, heeft veel gevoel voor melodie en is perfectionistisch. Ze heeft het niet altijd makkelijk gehad, haar liedjes vertellen haar persoonlijk verhaal.  Met al wat wedstrijden op de teller weet Chérine als geen ander hoe ze haar mannetje moet staan in een grote competitie. Ze is dan ook volledig klaar om haar verhaal te vertellen op het grote podium in Liverpool.   

Eurosong 2023 finale

De grote finale van Eurosong 2023 vindt op 14 januari plaats in Paleis 12. Tijdens de liveshow komen we te weten wie er uiteindelijk naar het Eurovisiesongfestival in Liverpool mag. De andere deelnemers zijn Ameerah, Loredana, Gala Dragot, Gustaph, Hunter Falls en The Starlings.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 januari 2023 /