Hunter Falls: Eurosong 2023 kandidaat

Hunter Falls is de derde die wordt uitgelicht in de specials over Eurosong 2023 deelnemers op Eén. De grote finale van Eurosong 2023 vindt op 14 januari plaats in Paleis 12. Tot die tijd maken we iedere dag kennis met één of twee kandidaten én ontdekken we met welk nummer ze naar de finale gaan.

Ontdek in de aflevering van dinsdag 10 januari 19.48 uur niet alleen meer over deze zanger, maar ook over Chérine (klik op de naam om daar meer over te ontdekken).

Eurosong 2023

Eurosong 2023 staat voor de deur. Op 14 januari kunnen kijkers, samen met de vakjury beslissen wie ons land zal vertegenwoordigen in Liverpool. Zeven kandidaten brengen tijdens de grote finale het beste van zichzelf. We leren ze in de dagen vooraf alvast beter kennen, ontdekken hun nummers én welke ze daarvan selecteren voor de finale. De zeven Eurosong 2023 kandidaten zijn Ameerah, ChérineGala Dragot, Gustaph, Hunter Falls, Loredana, of The Starlings. De derde Eurosong 2023 kandidaat die we beter leren kennen is Hunter Falls.

Hunter Falls: Eurosong 2023

Hunter Falls heeft maar één doel: België vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Daarvoor heeft hij twee oorwurmen klaar: Ooh La La en Home. Hunter Falls (die eigenlijk Tchiah Ommar Abdulrahman heet) brengt melodieuze pop die gekruid wordt door zijn Koerdische roots en de tijd die hij als kind in Zweden en Londen doorbracht. Samen met Michael Garvin schreef hij Ooh La La voor Eurosong; een productie van Christoffer Jonsson, Liam Erixon, en John Emil Johansson. Voor Home werkte hij samen met Thomas ‘TK’ Karlsson en producer Douglas Thiele.

Tchiah Ommar Abdulrahman

Hunter Falls is de artiestennaam van de 27-jarige Tchiah Ommar Abdulrahman (uit Budingen). Hij zingt al sinds hij zes jaar oud is. Tchiah heeft Koerdische roots: zijn ouders ontvluchtten de oorlog in Irak en kwamen in 1991 aan in België. Zijn artiestennaam verwijst naar zijn geloof dat je je dromen moet najagen en niet moet wachten tot dingen in je schoot vallen en naar zijn favoriete seizoen, de herfst. ​ 

Hunter Falls

In 2013 nam Hunter Falls deel aan The voice van Vlaanderen en in 2017 werd hij derde in de eerste editie van MNM Rising Star. Eerder dat jaar haalde hij de nationale pers met zijn rijdende sofa waarmee hij door de straten van Leuven reed als promotie voor zijn eerste single On The Move. Daarnaast bracht hij samen met Peter Luts al drie aanstekelijke dancesingles uit.

Eurosong 2023 finale

De grote finale van Eurosong 2023 vindt op 14 januari plaats in Paleis 12. Tijdens de liveshow komen we te weten wie er uiteindelijk naar het Eurovisiesongfestival in Liverpool mag. De andere deelnemers zijn Ameerah, Loredana, Gala Dragot, Gustaph, Chérine en The Starlings.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 januari 2023 /