Slotapplaus voor mijn moeder Liesbeth List

Omroep MAX zendt op vrijdag 19 maart de documentaire Het slotapplaus voor mijn moeder Liesbeth List uit. Dochter Elisah Baijens spreekt met vakgenoten, fans en vrienden van haar moeder. Ze herdenken en herinneren haar. Te zien op NPO 2 om 19.50 uur.

Liesbeth List overleden

Op 25 maart 2020 overlijdt zangeres en actrice Liesbeth List tijdens de eerste lockdown. Corona verhindert de grootse uitvaart die haar dochter, Elisah Baijens, haar had willen geven. Een uitvaart waar alle fans, vrienden en bekenden van Liesbeth haar de laatste eer hadden kunnen bewijzen. Gedwongen door de situatie wordt Liesbeth in zeer kleine kring gecremeerd in de hoop dat Elisah haar moeder later alsnog het grootse afscheid kan geven. In haar zoektocht naar de mogelijkheden voor zo’n afscheid spreekt Elisah vakgenoten, fans en vrienden van haar moeder. Ze herdenken en herinneren ze haar.

Vanaf vandaag (van Elisah Baijens)

Thuis in de opnamestudio van haar echtgenoot neemt Elisah Baijens het nummer Vanaf vandaag op, speciaal voor haar moeder. Daar staat op dat moment ook de kist waar, in de dagen na het overlijden van Liesbeth vrienden langskomen voor een intiem afscheid. Je kunt het nummer hieronder luisteren.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Vlieland

De dochter van Liesbeth List reist naar Vlieland waar haar moeder, na haar terugkeer uit Nederlands Indië, onderdak vond bij een pleeggezin en opgroeide. Elisah Baijens brengt tijdens haar jeugd samen met haar ouders ook vele vakanties door op het Waddeneiland. Hier ontmoet ze tekstschrijver Han Kooreneef die veel met Liesbeth List samenwerkte. Samen bezoeken ze het graf van Liesbeth haar pleegouders. Daarna strooien ze een deel van de as van de overleden zangeres uit over de Waddenzee.

Bijzondere ontmoetingen

Elisah Baijens heeft verder bijzondere ontmoetingen met Tom EgbersTyphoonFrank Boeijen en Albert Verlinde met wie ze praat over wat Liesbeth List voor hen betekent heeft. Bij kunstenares Ria Nijhof maakt Elisah samen met haar dochter de urn voor haar moeder. In Amsterdam spreekt ze met fans Daan Bartels en zijn partner Remco die een bijzondere vriendschap hadden met Liesbeth List. Samen halen ze dierbare herinneringen op.

Afscheid nemen

Lukt het Elisah om in maart wel de uitvaart te laten plaatsvinden zoals gehoopt, met veel mensen erbij? Of moet de dochter van Liesbeth List accepteren dat dat niet mogelijk is in deze tijd?

Het slotapplaus voor mijn moeder Liesbeth List is op vrijdag 19 maart om 19.50 uur op NPO 2 bij MAX te kijken.

Foto: MAX.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 maart 2021 /