Finale Bake Off Vlaanderen: winnaar Axl Bijnens

Axl Bijnens (18) uit Rekem is Bake Off Vlaanderen winnaar van seizoen 6. Vanavond konden we zien hoe hij het in de finale opnam tegen Sylvia Konior en Elisa Suarez Figueira. In dit artikel lees je alles over de finale én de winnaar van Bake Off Vlaanderen seizoen 6.

Bake Off Vlaanderen seizoen 6 finalisten

Drie bakkers strijden voor een plaats op het hoogste schavotje: de titel van Beste Bakker van Vlaanderen! Dat zijn, na 8 weken bakstrijd: Elisa Suarez Figueira, een Spaanse furie met torenhoge ambities. ​Axl Bijnens, met zijn 18 lentes de benjamin van de groep, overvloedig ​ gesauceerd met jeugdig enthousiasme. En een flamboyant toetje: Sylvia Konior, rad van tong en groots in patisserie.

Kijktips voor liefhebbers van Bake Off Vlaanderen: Beste Kerstbakker 2022 met vier bekende Vlamingen. En het nieuwe seizoen Heel Holland Bakt.

Finalisten Bake Off Vlaanderen

De finalisten van Bake Off Vlaanderen seizoen 6 zijn

  • Axl Bijnens (18) uit Rekem vertelt: “Bakken is je innerlijke perfectionist het laten overnemen, van chaos in de keuken naar een dessert in balans.” Hij is de jongste deelnemer van dit seizoen en combineerde zelfs zijn eindexamens met de opnames. “Ik heb af en toe wel gedacht: what the fuck doe ik mezelf aan.”
  • Elisa Suarez Figueira (24) uit Sleidinge – Evergem: “Bakken is… opgaan in het moment en je achteraf realiseren dat je de afwas nog moet doen…” Vorig jaar was deze Gentse reservere. De liefde voor het bakken is haar met de paplepel ingegeven. Zo baat haar moeder eens Spaans restaurant Candela Tapas & Brasserie uit in Laarne.
  • Sylvia Konior (50) uit Ruiselede omschrijft bakken als ‘mensen gelukkig maken’. We zien haar in de tweede aflevering de maagd Maria bakken. Zelf is ze alles behalve ‘heilig’. Sylvia Konior zorgt voor een verrassende ontboezeming met haar spektakelstuk als blijkt dat ze het wereldrecord van 138 vrouwelijke orgasmes in één uur tijd op haar naam blijkt te hebben… 

Finale Bake Off Vlaanderen

Starten doen we met een nieuwe versie van de iconische Bake Off taart. Chocolade en frambozen zijn dus een must, de uitwerking is vrij. Axl noemt zijn versie heel toepasselijk Alice in Wonderland, want zo voelt hij zich sinds weken, als een kleine jongen in de grote baktent. Sylvia huivert bij de gedachte aan frambozen, want ooit schrok ze als kind toen er een wormpje uit de rode vrucht kronkelde. Sindsdien heeft ze al meer dan 30 jaar geen frambozen meer gegeten. Elisa tart dan weer het lot en wil koste wat het kost bewijzen dat het haar deze keer wel lukt om chocolade te tempereren. Goed begonnen is half gewonnen, maar wie kan dat nog zeggen na deze eerste finaleproef?

Karamillefeuilles

Voor de laatste technische proef heeft de jury een Karamillefeuilles op het menu gezet. Sylvia lijkt dat door haar Poolse afkomst onder de knie te hebben, maar Elisa heeft nog nooit zelf bladerdeeg bereid. ‘Als een kleuter in een zandbak’, zo voelt ze zich als haar brij maar geen consistent deeg wil worden. Luxueuze gebakjes maken op 2,5u, dat zorgt zelfs bij een Bake Off finalist voor stoom uit de oren.

Heb jij het nieuwste Bake Off Vlaanderen-boek al: Van eigen deeg.

Bake Off sprookjestaart

Hun persoonlijk Bake Off sprookje in taart zal bepalen wie van de drie de geschiedenis zal ingaan als winnaar van deze intense bakwedstrijd. Voor Axl voelt zijn tijd in de tent soms onwezenlijk aan, dat gevoel geeft hij vorm in een taart die eruit ziet als een hemels wolkendek. Elisa maakt een hangende taart, zo zag de jury er in een vorig seizoen al eens eentje tegen de grond gaan.. Risky business! Sylvia zet zichzelf op de bühne van haar eigen Bake Off sprookje en droomt al van een stevige braspartij na dit finale optreden. 

En de winnaar is…

De spanning loopt op, de temperatuur stijgt, eieren en bakvormen vliegen door de tent. Het wordt heftig, want de inzet is hoog. En dan doen Wim, Regula en Herman een laatste keer hun intrede en wordt duidelijk wie de winnaar wordt van Bake Off Vlaanderen seizoen 6.

Winnaar Bake Off Vlaanderen: Axl Bijnens

Aan het eind van de aflevering maakt de jury bekend dat Axl Bijnens de winnaar is van Bake Off Vlaanderen seizoen 6. Hij verslaat Sylvia Konior en Elisa Suarez Figueira in de finale.

Bake Off Vlaanderen kijken

Wil je Bake Off Vlaanderen (terug) kijken, dan kan dit iedere woensdagavond om 21.00 uur op Play4. De afleveringen zijn terug te kijken op GoPlay. In Nederland worden de afleveringen na een tijdje vaak ook uitgezonden bij MAX, maar als je daar niet op wilt wachten, kun je gewoon kijken op GoPlay met behulp van een VPN Verbinding. Zet ‘m op België, ga naar de GoPlay site en kijken maar.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 januari 2023 /