Hotel Romantiek 2024: deze deelnemers zoeken de liefde

Sven de Leijer, Gloria Monserez en Philippe Geubels starten 2024 goed met een nieuw seizoen van Hotel Romantiek. Vanaf 8 januari zijn ze iedere maandag om 20.45 uur op VRT1 en VRT MAX te zien met deze datingshow voor senioren. Ontdek hier alles over Hotel Romantiek 2024, deelnemers, locatie én meer…

UPDATE: Jacky Lafon is als ‘masked single’ toegevoegd aan de kandidaten van Hotel Romantiek 2024. In de media vertelt ze dat die keuze is gemaakt, omdat ze gezien wil worden ‘net als elke andere kandidaat’.

Hotel Romantiek (2024)

Sven de Leijer, Gloria Monserez en Philippe Geubels zien we in januari 2024 met het tweede seizoen van Hotel Romantiek bij de VRT. Twaalf mannen en twaalf vrouwen, die allen ouder zijn dan 65 jaar én een nieuwe partner zoeken, gaan het avontuur aan. Gepakt en gezakt met zowel een letterlijke als een figuurlijke rugzak laten de singles gewillig de vlinders in hun buik weer wakker schudden. Sven de Leijer, Gloria Monserez en Philippe Geubels halen de beste wing(wo)man in zichzelf naar boven en geven soms subtiel en soms met het nodige spektakel de liefde een duwtje in de juiste richting.

Deelnemers Hotel Romantiek 2024

Welke deelnemers we zien in Hotel Romantiek 2024? We zetten ze kort op een rijtje en stellen ze dan onderaan dit artikel uitgebreid aan je voor.

De dames die meedoen aan Hotel Romantiek 2024 zijn:

 • Annemie (67) uit Wetteren (Oost-Vlaanderen)
 • Arletta (65) uit Zoersel (Antwerpen)
 • Carine (68) uit Sint-Joris-Winge (Vlaams-Brabant)
 • Elfriede (68) uit Sint-Idesbald (West-Vlaanderen)
 • Frieda (ook wel: ‘Frie’) (66) uit Lebbeke (Oost-Vlaanderen)
 • Gerd (73) uit Deurne (Antwerpen)
 • Greet (73) uit Lier (Antwerpen)
 • Imelda (68) uit Brasschaat (Antwerpen)
 • Linda (68) uit Schoten (Antwerpen)
 • Machteld (72) uit Bredene (West-Vlaanderen)
 • Nancy (68) uit Wezembeek-Oppem (Vlaams-Brabant)
 • Tina (67) uit Gent (Oost-Vlaanderen)

De heren die meedoen aan dit nieuwe seizoen van Hotel Romantiek zijn:

 • André (69) uit Mespelare (Oost-Vlaanderen)
 • Dirk (67) uit Torhout (West-Vlaanderen)
 • Eddy (67) uit Schoten (Antwerpen)
 • Freddy (74) uit Waardamme (West-Vlaanderen)
 • Jean (74) uit Wambeek (Vlaams-Brabant)
 • Jos (69) uit Provence, Frankrijk – geboren in Aalst
 • Luc (70) uit Oostende (West-Vlaanderen)
 • Ludo (76) uit Oostmalle (Antwerpen)
 • Luk (65) uit Roeselare (West-Vlaanderen)
 • Marcel ‘Selly’ (71) uit Kluisbergen (Oost-Vlaanderen)
 • Victor (69) uit Puurs Sint-Amands (Antwerpen)
 • Willy (74) uit Deurne (Antwerpen)

De zwaan: hoogtepunt Hotel Romantiek

Het wordt een achtdaagse reis vol hilarisch absurde spelletjes die afgewisseld worden met levensverhalen waar je even stil van wordt. Een reis die volledig in het teken staat van de liefde met elke avond als kers op de taart een ritje op de zwaan naar een romantische overnachtingsplek waar het hopelijk zal knetteren tussen twee mensen met een stevig boontje voor elkaar. Want als Hotel romantiek één ding bewijst, is dat je nooit te oud bent om op zoek te gaan naar de liefde van je leven.

Locatie Hotel Romantiek in Polen

De singles reizen dit jaar naar Polen, dat met zijn wijduitgestrekte oerbossen, sprookjesachtige kastelen en mysterieuze meren het perfecte decor vormt voor een onvergetelijke liefdesreis. Ze verblijven in Pałac Mierzęcin Wellness & Wine Resort (als we het goed zien aan de foto’s). Aan welk meer in Polen de tiny houses staan waar De Zwaan aanlegt, durf ik niet te zeggen. Maar het levert in ieder geval steeds een echt romantisch tochtje in De Zwaan op in Hotel Romantiek 2024. Er liggen in ieder geval een aantal meertjes in de nabijheid van Pałac Mierzęcin Wellness & Wine Resort.

Hotel Romantiek kijken

Hotel Romantiek van Woestijnvis is sinds 8 januari 2024 elke maandag om 20.45 uur te kijken op VRT1. Je kunt de uitzendingen ook terug kijken via VRT MAX. Wie uit België komt, kan dit eenvoudig doen. Woon je in Nederland zorg dan voor een VPN Verbinding die je op België kunt zetten.

Meer over de deelnemers aan Hotel Romantiek in Polen:

Annemie uit Wetteren

De 67-jarige Annemie uit Wetteren (Oost-Vlaanderen) is weduwe en heeft een groot hart voor kinderen: zelf heeft ze drie kinderen en zes kleinkinderen, en ze is 43 jaar kinderverzorgster geweest. Annemie is heel zorgzaam en gaat niet vaak buiten haar comfortzone. Ze is ontzettend sportief: aquagym, aerobics, turnen en lijndansen, noem maar op. Vroeger ging ze ook graag fietsen, maar dat is erg verminderd sinds haar man gestorven is. Dat zou ze graag weer meer doen in de toekomst, als ze een nieuwe man heeft.

Arletta uit Zoersel

De 65-jarige Arletta uit Zoersel (Antwerpen) is gescheiden en heeft twee kinderen en vier kleinkinderen. Arletta noemt zichzelf nu voltijds ‘Bonni’ en past dus veel op de kleinkinderen, maar vóór haar pensioen stond ze een krantenwinkel. Feestvarken vindt ze een goede omschrijving voor zichzelf, of het nu familiefeestjes zijn, optredens of schlagerfestivals. Arletta fietst en wandelt veel, specifiek met haar twee kleine hondjes. Door de hondjes gaat ze niet ver op reis, liefst van al brengt ze tijd door aan de zee.

Carine uit Sint-Joris-Winge

De 68-jarige Carine uit Sint-Joris-Winge (Vlaams-Brabant) is gescheiden en heeft geen kinderen. Ze was haar hele leven staatsambtenaar en verkocht daarnaast juwelen in bijberoep. Ze is nu nog life coach, medium en kaartlegster. Naast haar spirituele leven danst Carine graag, ze doet salsa en is erg bedreven in het genre ‘popcorn’, een soort trage disco. Verder gaat ze graag shoppen, naar de wellness, maar ze houdt ook van wandelen, fietsen, zwemmen, yoga en pilates. 

Elfriede uit Sint-Idesbald

Elfriede (68 uit Sint-Idesbald, West-Vlaanderen) is gescheiden en heeft twee kinderen en één kleinkind. Opvallend is dat ze vier diploma’s heeft: rechten, wijsbegeerte, immobiliën en marketing. Ze heeft als jurist gewerkt in een bank en uitgeverij, maar verveelt zich nogal snel dus ze is ook hostess geweest voor Club Med. Het grootste deel van haar carrière werkte ze in de marketingsector. Elfriede tennist drie keer per week in competitie, houdt ook van snorkelen, skiën, avontuurlijke reizen en concerten. Daarnaast is ze enorm kunstzinnig, ze schilderde jarenlang zelf. Maar ze is ook handig: Elfriede verbouwde zelf haar huis.

Frieda (Frie) uit Lebbeke

De 66-jarige Frie uit Lebbeke (Oost-Vlaanderen) is gescheiden, heeft drie kinderen en vier kleinkinderen. Ze werkte 35 jaar bij de Europese Unie. Frie is super actief: ze gaat wekelijks wandelen, fietsen en zwemmen, doet aquagym en seniorengym. Op haar wandelingen ruimt ze soms ook zwerfvuil op, samen met de kleinkinderen. Daarnaast houdt ze van cultuur: ze gaat naar musea, cinema, theater en comedyoptredens.

Gerd uit Deurne

Gerd (73, uit Deurne – Antwerpen) is weduwe en heeft twee kinderen en twee kleinkinderen. Ze is een Limburgse die is uitgeweken naar Antwerpen. Haar leven stond 38 jaar lang in het teken van verpleegkunde. Ze is niet echt sportief, maar houdt van (elektrisch) fietsen en wandelen. In haar vrije tijd trekt Gerd graag op met haar twee kleinkinderen. Die houden haar jong (van geest). Verder houdt ze van cultuur en reizen, ze schaakt graag, en ze heeft een zwak voor auto’s.

Greet uit Lier

De 73-jarige Greet uit Lier (Antwerpen) is weduwe met twee kinderen en vijf kleinkinderen. Samen met haar man baatte ze een bed and breakfast uit in Frankrijk. Nu bouwt ze haar sociaal leven in België weer op. Ze doet vrijwilligerswerk in een woonzorgcentrum, geeft Franse les in een dienstencentrum, volgt Italiaanse les en kunstgeschiedenis, gaat aquagymmen, dogsitten… Vroeger heeft ze nog wedstrijdzwemmen gedaan.

Imelda uit Brasschaat

De 68-jarige Imelda uit Brasschaat (Antwerpen) is gescheiden en heeft één kind. Ze heeft lang gewerkt in een reisbureau, waar ze brochure reizen verkocht en waarvoor ze regelmatig studiereizen moest doen (onder andere naar Zwitserland, Italië, Kroatië, Tenerife…) Daarnaast is ze ook hostess geweest in Spanje en Griekenland, waar ze de klanten verwelkomde en excursies begeleidde. Op het einde van haar carrière is ze nog tien jaar nanny geweest voor verschillende gezinnen. Sinds COVID-19 uitbrak is ze op pensioen in toerisme, maar af en toe begeleidt ze nog wel een reis voor de CM. Imelda houdt van muziek: opera en klassiek. Ze volgt ook Italiaanse les. Daarnaast houdt ze van bakken en koken, en van wandelen.

Linda uit Schoten

De 68-jarige Linda uit Schoten (Antwerpen) is weduwe en heeft twee kinderen en twee kleinkinderen. Ze was haar hele leven verzorgingsassistente in het ziekenhuis. Alhoewel Linda pas op haar veertigste begon te sporten, is ze nu bijzonder sportief: ze zit in een vrouwenkoersploeg waar ze wekelijks mee rijdt en gaat bijna altijd op fiets- en wandelvakanties. Ze is ooit met vriendinnen naar Compostella gefietst. Daarnaast doet ze ook tennis, pilates en yoga. Naast sport houdt Linda van lezen, film en theater. Ze heeft een ruime sociale kring en gaat vaak met vriendinnen op stap.

Machteld uit Bredene

Machteld (72, uit Bredene – West-Vlaanderen) is gescheiden, heeft drie kinderen en twee kleinkinderen. Ze was vroeger professioneel danseres. Ze volgde als kind en tiener balletschool, kwam zo bij de opera van Gent terecht, en later bij Ancienne Belgique van Antwerpen omdat ze meer hield van grote shows dan van klassiek. Daar trad ze op met revues van Bob Benny, Gaston Berghmans, Yvonne Verbeeck, De Strangers … Daarna heeft ze nog dansles gegeven en zetelde ze in dansjury’s. Na haar danscarrière is ze mee in de slagerij van haar man gaan werken. Machteld leidt nu nog een actief leven. Verder is ze vrijwilliger in een rusthuis.

Nancy uit Wezembeek-Oppem

De 68-jarige Nancy uit Wezembeek-Oppem (Vlaams-Brabant) is weduwe met twee kinderen en zes kleinkinderen. Ondanks haar pensioen is Nancy nog veel aan het werk, omdat ze graag onder de mensen is. Ze heeft een flexijob in de horeca in een cultureel centrum en werkt ook nog één dag per week in het bedrijf waar ze voor haar pensioen werkte. Nancy ​ zit ook in een wandelclub en is een fervent wandelaar. Ze wandelde vorig jaar naar Compostella. Andere dingen die ze graag doet: lezen, breien, koken.

Tina uit Gent

De 67-jarige Tina uit Gent (Oost-Vlaanderen) is gescheiden, heeft twee kinderen en vijf kleinkinderen. Tina was vroeger professor fiscaal recht aan KU Leuven, waar ze voornamelijk les gaf aan de masterstudenten. Sinds haar pensioen verhuisde ze van Halle naar Gent, waar ze klaar is om een nieuw hoofstuk in haar leven te starten. Tina gaat graag naar expo’s en musea, op daguitstap of naar de film. Ze volgt een cursus kunstgeschiedenis, en gaat elke dag minstens tien kilometer wandelen. 

André uit Mespelare

De 69-jarige André uit Mespelare in Oost-Vlaanderen is weduwenaar en heeft twee kinderen en drie kleinkinderen. Hij is een manusje-van-alles. Hij is begonnen met depannages van verwarming, daarna heeft hij een frituur gehad, maakte hij een tijdje videoproducties met zijn dochter, en werd zelfstandige in elektronica. Andrés hobby’s zijn darts, kaarten en rustig wandelen met zijn hondje Zorro. André is een familiemens: hij komt uit een gezin van achttien kinderen en heeft zelf alleen maar vrouwelijke nakomelingen.

Dirk uit Torhout

Dirk (67 uit Torhout – West-Vlaanderen) is gescheiden en heeft één dochter. Hij was vroeger sportleraar en nadien ondernemer met een eigen bedrijf in ramen, deuren en veranda’s. Uiteindelijk verhuisde hij naar Griekenland, waar hij 22 jaar lang een catamaranbedrijf had. Hij woont nu weer twee jaar fulltime in België.

Eddy uit Schoten

De 67-jarige Eddy uit Schoten, Antwerpen, is weduwnaar en heeft vier kinderen en vier kleinkinderen. Hij werkte zijn hele leven bij Colruyt en leerde daar zijn tweede vrouw kennen. Hij spendeert nu veel van zijn tijd aan vrijwilligerswerk: Eddy gaat vaak mee op groepsreizen, staat ’s avonds achter de bar en is overdag vrij. Eddy’s grote hobby is wandelen: hij zit in een wandelclub en wandelde twee keer naar Compostella. 

Freddy uit Waardamme

De 74-jarige Freddy uit Waardamme (West-Vlaanderen) is gescheiden, heeft drie kinderen en zeven kleinkinderen. Hij werkte vroeger als begeleider van een sociale werkplaats van het OCMW en kreeg hier veel voldoening van. Freddy is heel social en richtte zelf meerdere verenigingen op, zoals een speelpleinwerking en een toneelvereniging. Hij is heel creatief: hij maakt zelf beeldhouwwerken en exposeert regelmatig. Daarnaast is Freddy sportief: hij doet aan petanque, deed wandelvoetbal, maar is vooral wielertoerist. Hij zoekt altijd het avontuur op: zo wil hij bijvoorbeeld nog eens parachutespringen.

Jean uit Wambeek

Jean (74, Wambeek – Vlaams-Brabant) is gescheiden en heeft twee kinderen en drie kleinkinderen. Hij woont in een mobilhome in Wambeek. Hij deed vroeger veel verschillende jobs, zoals magazijnier, cafébaas, technisch tekenaar, vrachtwagenchauffeur … Muziek is zijn grote passie. Jean speelde vroeger in de band’Toast’ van Yves Segers, hij speelt nog steeds gitaar en zong tot voor kort in een tweemansband. Daarnaast speelt Jean twee keer per week bowling in competitie en hij speelt fervent petanque met familie en vrienden. 

Jos uit Provence, Frankrijk

De 69-jarige Jos is weduwnaar en heeft twee kinderen en vier kleinkinderen. Hij werkte heel lang bij MIVB in allerlei functies: technieker, bij de boekhouding, bij de klantenservice … Hij bouwt nu een nieuw leven op in Frankrijk; in de Provence. Oorspronkelijk komt hij uit Aalst. Jos’ grote passie is het theater: hij speelde lang toneel en had kleine rollen in verschillende tv-programma’s, zoals Witse, Wittekerke en Familie.

Luc uit Oostende

De 70-jarige Luc (uit Oostende – West-Vlaanderen) is gescheiden, heeft vier kinderen en vijf kleinkinderen. Hij was zijn hele leven leerkracht lichamelijke opvoeding en had ook nog een professionele basketbalcarrière toen hij jong was. Een leven zonder sport is nog steeds ondenkbaar voor Luc. Hij sport minstens vijf keer per week, vooral tennis, padel en fitness. Op een ‘rustdag’ gaat hij recreatief fietsen, want hij kan niet goed thuis zitten. Naast sport houdt Luc van actieve reizen, zoals skiën, en van lekker eten.

Ludo uit Oostmalle

De 76-jarige Ludo uit Oostmalle (Antwerpen) is weduwnaar en heeft één kind en één kleinkind. Hij werkte dertig jaar lang als mechanieker in verschillende metaalfabrieken, daar moest hij de machines onderhouden. Daarnaast maakte hij vaak decorstukken voor de toneelvereniging. Ludo was zijn hele leven erg sportief: hij speelde voetbal en heeft vijftien keer de dodentocht gewandeld, nu houdt hij het op beperkte kilometers wandelen en af en toe zwemmen.

Luk uit Roeselare

De 65-jarige Luk uit Roeselare (West-Vlaanderen) is weduwnaar met vier kinderen en maar liefst tien kleinkinderen. Hij ging recent met pensioen, voordien herstelde hij fietsen en werkte hij als grafisch ontwerper bij Roularta. Luk speelde dertig jaar toneel bij Theater Platteau en is heel avontuurlijk, hij reisde ooit twee jaar met de jeep en de daktent door Europa. Hij is ook veel bezig met geschiedenis, voornamelijk met de Tweede Wereldoorlog en de legervoertuigen. Daarnaast is hij artistiek en gaat hij naar de academie om te tekenen en schilderen.

Marcel ‘Selly’ uit Kluisbergen

De 71-jarige Marcel aka Selly uit Kluisbergen (Oost-Vlaanderen) is gescheiden, hij was korporaal tijdens zijn legerdienst en is daar erg fier op. Daarnaast was hij vroeger schilder en behanger. Tegenwoordig is Marcel vooral bekend om zijn dj-hobby: DJ Selly. Hij treedt nog regelmatig op feestjes op. Voor corona was hij ook dj op een lokaal radiostation.

Victor uit Puurs Sint-Amands

Victor (69 uit Puurs Sint-Amands, Antwerpen) is gescheiden, heeft één kind en twee kleinkinderen. Hij was vroeger vertegenwoordiger en heeft door zijn job veel gereisd in Europa. Victor is schrijnwerker van opleiding, waardoor hij superhandig is. Hij maakt nu in bijberoep nog steeds kasten voor in de auto’s van jagers. Victor heeft veel hobby’s: grootwildjager, kaarten en boogschieten op staande wip. Boogschieten doet hij sporadisch, maar hij is wel voorzitter van het Vlaams handboogverbond. 

Willy uit Deurne

De 74-jarige Willy uit Deurne (Antwerpen) is gescheiden en heeft twee kinderen en vijf kleinkinderen. Hij werkte heel lang voor de stad Antwerpen en is daar bij vrijwel iedereen gekend. Willy houdt van wandelen en fietsen, maar hij heeft één favoriete hobby: winkelen. Verder gaat Willy vaak naar zee, waar hij veel vrienden heeft wonen. Zijn twee zonen zijn z’n twee oogappels.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 februari 2024 /