Klopjacht seizoen 2: deelnemers op de vlucht

Klopjacht seizoen 2 in België komt eraan, schreven we begin mei 2022. Toen werden namelijk de vijftien deelnemers aan Klopjacht seizoen 2 ‘losgelaten’. Nieuw dit seizoen is dat er ook met een Kliklijn wordt gewerkt; staat de kijker aan de kant van de speurders of helpen ze de voortvluchtigen. Je ontdekt het iedere zondag om 19.55 uur op Play4. In dit artikel ontdek je alles over Klopjacht seizoen 2 en de deelnemers.

Wist je dat er inmiddels ook al een derde seizoen is uitgezonden? Lees hier meer over winnaar Klopjacht 2023 en het complete seizoen.

Klopjacht

Kan je in België van de ene op de andere dag van de radar te verdwijnen? Wie kan je vertrouwen wanneer iedereen naar jou op zoek is? Hoe blijf je uit handen van de opsporingsdiensten in een land waar alles gezien wordt? Axel Daeseleire​ stuurt 15 Vlamingen op pad die proberen 400 uur uit handen te blijven van een team van topspeurders. Het opsporingsteam in het operatiekwartier onder leiding van Danny doet er alles aan om de voortvluchtigen zo snel mogelijk te pakken. Hieronder ontdek je alles over de Klopjacht seizoen 2 deelnemers: Kevin en Gillian, Anja en Lothar, Imke en Saar, Marie en Nicolas, Ilias en Demi, Mike en Stef, Nisrine en Zahna & Mario. Maar eerst staan we stil bij de nieuwtjes uit de show…

Klopjacht seizoen 2 met kliklijn

Kijkers hebben namelijk ook een rol in Klopjacht seizoen 2; sta je aan de kant van de speurders of help je de deelnemers? De foto’s van de kandidaten van Klopjacht seizoen 2 werden begin mei namelijk meteen gedeeld toen de opnames van start gingen. Zag je hen dan kon je de kliklijn gebruiken. Dit is een speciaal nummer waarbij je via Whatsapp een tekstbericht, foto of video kan sturen. Als de speurders de tip waardevol vinden, konden zij contact met je opnemen. Gouden tips die voor een arrestatie zorgden, maakten kans op een beloning van 500,- euro.

Als voorproefje op Klopjacht seizoen 2 kon je via GoPlay kijken naar Klopjacht Celebs.

Klopjachtduo in gevarenzone

In de eerste aflevering van het tweede Klopjacht seizoen, zien we meteen dat de spannin gte snijden is. Lothar en zijn mama Anja nemen een korte pauze, maar al snel blijkt dat de speurders hen op het spoor zijn. “Ik hoor stemmen, ik word zot’, aldus Anja. En in de derde aflevering zien we dat de Klopjacht duo’s heel ver gaan om uit handen van de speurders te blijven; zo scheert Imke haar haar af.

Deelnemers Klopjacht seizoen 2

De Vlamingen die je hierboven op de foto ziet, zijn de deelnemers aan Klopjacht seizoen 2. In totaal doen er vijftien deelnemers mee aan het tweede seizoen van Klopjacht; zeven koppels én een solo deelnemer. Hieronder ontdek je alvast meer over ze. Onderaan het artikel maak je daarnaast ook kennis met de Speurders uit Klopjacht seizoen 2. Daar zit dan weer een bekende bij, namelijk winnares Stacey Vuylsteke van Klopjacht 2021.

De foto’s van onderstaande deelnemers kun je op onze Instagram beter bekijken.

Klopjacht deelnemers

De deelnemers aan het tweede seizoen van Klopjacht op Play4 (België) zijn:

  • Anja Vonckx (52) en Lothar Siongers (24)
  • Gillian Omokoko (26) en Kevin Omokoko (28)
  • Mike Demol (51) en Stef Binst (49)
  • Ilias Chaachoua (22) en Demi Geldolf (23)
  • Imke Deleu (37) en Saar Deleu (37)
  • Mario Put (45)
  • Nicolas Bockstael (43) en Marie Gijsemans (34)
  • Nisrine Machrouk (25) en Zahna Morel (25)

Veel is er nog niet bekend over de kandidaten die momenteel op de vlucht zijn. Maar aan de hand van wat we op social media konden vinden, ontdek je alvast meer over de Klopjacht-deelnemers.

Anja Vonckx en Lothar Siongers

Anja Vonckx (52) en Lothar Siongers (24) zijn volgens mijn moeder en zoon. Op zijn Facebook zie ik dat ze in 2018 samen al lekker sportief bezig waren. Play4 deelt dat het duo uit Hulsthout komt. Moeder Anja is bediende, zoon Lothar zit bij de luchtmacht. Beide hebben een sappig Kempisch accent, maar een totaal verschillend karakter. Lothar Siongers leeft van dag tot dag waar Anja Vonckx graag kiest voor planning en structuur. Laat dit nu net een uitdaging zijn tijdens Klopjacht. Lothar doet mee voor het avontuur en om te laten zien dat ook militairen het extractiepunt kunnen bereiken. Anja doet mee voor de unieke ervaring met haar zoon. Ze wil hem absoluut niet teleurstellen en gaat er alles aan doen om het einde te hale

Gillian Omokoko en Kevin Omokoko

Gillian Omokoko (26) en Kevin Omokoko (28) zijn broers met Congolese roots. Op Facebook zien we dat Kevin Omokoko een flinke transformatie heeft ondergaan afgelopen jaar. Hij is vader van een kindje en volgens zijn profiel maatschappelijk werker bij Het Open Poortje in Schilde. Hij woont in Willebroek. Gilliam Omokoko – de jongste van het stel woont in Mechelen en is Expert Digital Bankverzekeren bij KBC. Hij heeft Bedrijfskunde gestudeerd aan Thomas More-hogeschool.

De broers Omokoko zien Klopjacht als een opportuniteit om hun band te versterken, want ondanks dat ze op dezelfde school hebben gezeten en dezelfde vriendenkring hebben is Gillian de broer waarmee Kevin het minst contact heeft. En net daarom doen ze mee. Kevin is extravert, easygoing en impulsief, hij is steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen. Gillian is eerder introvert en gaat graag doordacht te werk. De jonge vaders laten het thuisfront voor even achter, benieuwd wat dit gaat geven.

Mike Demol en Stef Binst

Mike Demol (51) en Stef Binst (49) zijn vrienden van elkaar. De oudste van het tweetal – Mike Demol – woont in Alsemberg. Vorig jaar is hij volgens zijn LikedIn in Antwerpen als Country Manager voor Only, Only & Sons en Only Play begonnen bij Bestseller. Stef Binst komt uit Beersel en is IT sales consultant. De twee joviale vrienden leerden elkaar 20 jaar geleden kennen via hun kinderen. Hun band draait rond vriendschap, plezier, lekker eten, lekker drinken. Deze twee levensgenieters twijfelde geen seconde over hun deelname. Samen iets beleven, daar kijken Mike Demol en Stef Binst naar uit. Deze deelnemers aan het tweede seizoen van Klopjacht willen onderweg vooral genieten, maar tegelijkertijd de speurders te slim af zijn en gewoonweg winnen.

Ilias Chaachoua en Demi Geldolf

Ilias Chaachoua (22) en Demi Geldolf (23) zijn schoonbroer- en zus. Klopjacht-deelnemer Ilias heeft namelijk een relatie met Lisa Gelolf. Ze gaan vaak met zijn drietjes op stap. Ilias Chaachoua uit Antwerpen is Junior Aircraft Technician bij TUI of te wel vliegtuigtechnieker. Daarnaast heeft hij gevoetbald bij KFCO Wilrijk. Hij deelt op zijn Facebook ontzettend veel van The Villa Antwerp. Demi Geldolf komt uit Aartselaar en is marktkramer. Ze heeft haar social media goed afgesloten. We weten wel dat ze een aantal bekende volgers op Instagram heeft, zoals Camille Dhont, Ludo Hellinx en Koen Crucke.

Ilias Chaachoua is ontzettend actief op sociale media, dus even van de radar verdwijnen en daar helemaal niet mee bezig zijnnis zeker een uitdaging voor hem. Demi Geldolf is eerder verlegen en zal moeten leren haar grenzen te verleggen. Deze deelnemers aan Klopjacht seizoen 2 willen laten zien dat ze zelfs in het heetst van de strijd goed kunnen samenwerken en op elkaar kunnen rekenen.

Imke Deleu en Saar Deleu

Imke Deleu (37, Harelbeke) en Saar Deleu (37, Deerlijk)zijn een tweeling… Ze hadden zelfs samen het bedrijf Twinkracht. Imke Deleu is werkzaam in het onderwijs en schrijft leerwerkboeken. Saar Deleu is eveneens werkzaam in het onderwijs en werkt als leerkracht en pedagogisch begeleider. Het leven van deze identieke tweeling loopt behoorlijk parallel. Imke en Saar Deleu hebben samen gestudeerd, doen hetzelfde werk, hebben evenveel kinderen en zijn beide enorm sociaal. Twee flapuiten die geen blad voor de mond nemen. Saar is de denker van de twee en heeft een duidelijk plan voor ogen, waar Imke zich meer gaat laten meeslepen door het moment. De twee kennen elkaar door en door en zouden met niemand anders Klopjacht willen aangaan

Mario Put

Mario Put (45) is bakker en de eigenaar van Mario’s Bakkershuys in Houtvenne. In zijn webshop staat bij de taarten een aangepaste beschikbaarheid… Wie weet gaan ze er vanuit dat bakker Mario lang op de vlucht blijft… Mario Put is een ambiancemaker, bij zijn vrienden staat hij bekend als de cowboy. Hij geniet van het bourgondisch leven en is gepassioneerd bbq’er. Zijn voornaamste hobby is zijn Harley Davidson. Naast zijn bakkerij is Mario is lid van de Rotary en een Harleyclub wat zorgt voor een uitgebreid netwerk dat hem volledig zal steunen tijdens het vluchten.

Nicolas Bockstael en Marie Gijsemans

Nicolas Bockstael (43) en Marie Gijsemans (34) zijn een koppel; ze zijn niet alleen een goed team én elkaars beste vrienden. Zij is zaakvoerder bij Barcelona Antwerpen en webshop BCN-webshop.be. Hij is zelfstandig tuinaannemer. Nicolas Bockstael en Marie Gijsemans komen uit Merksem. Ze zijn echte workalholics. Klopjacht seizoen 2 zien deze deelnemers als de uitdaging om eens uit het dagelijkse leven te stappen en iets spannends te beleven. Beide hebben een grote winnaarsmentaliteit en gaan er dus volledig voor gaan

Nisrine Machrouk en Zahna Morel

Nisrine Machrouk (25) en Zahna Morel (25) zijn vriendinnen; ze leerden elkaar kennen op de universiteit van Gent. Zahna woont in Gent en is studente Communicatiewetenschappen. Ze is volgens haar LinkedIn Trainee bij DigiHyve; een digital marketing Agency. Daarnaast is ze ook hostess bij KAA gent. Nisrine woont in Lokeren en werkt als laborante. Beide spontaan en enthousiast, maar ook heel erg verschillend. Zahna is een impulsief iemand die snel tot actie overgaat. Nisrine is eerder rationeel en berekend. Deze dames zijn zeer gedreven en compititief om zo ver mogelijk uit de handen te blijven van de speurders. Een mooi evenwicht voor deze Klopjacht deelnemers.

Speurders Klopjacht seizoen 2

Operationeel leider Danny heeft weer een compleet team om zich heen verzameld. Zo zien we in Klopjacht seizoen 2 de volgende speurders: Sara (tactisch rechercheur), Werner (tactisch rechercheur), Jana (social media expert), IT-specialisten Tim en Steven, analisten Nina en Bart en de mobiele speurteams die worden gevormd door Dieter, Gino, Guy, Jeremy, Bieke en Lieven. Hieronder ontdek je meer over deze speurders. Daarnaast voegt ook ex-voortvluchtige en winnares Stacey Vuylsteke van Klopjacht 2021 zich bij de speurders.

Stacey Vuylsteke

Naast de kliklijn hebben de speurders nog een troef achter de hand. Stacey Vuylsteke – winnares van Klopjacht 2021 – sluit zich (vanaf aflevering 3) aan bij het speurdersteam. Vorig jaar nog voortvluchtige, maar dit jaar kiest Stacey voor de andere kant. Als winnares van Klopjacht 2021 weet zij natuurlijk als geen ander hoe een voortvluchtige te werk zou gaan. Stacey Vuylsteke heeft ook ervaring als interventie inspecteur, wat natuurlijk welgekomen is in het speurdersteam. Ze zeg: “Ik ben blij dat ik aan de andere kant mag staan.”

Danny Kampers

Na een zeer geslaagd eerste seizoen zal Danny Kampers ook dit jaar de rol van Operationeel Leider op zich nemen. Danny is rechercheur en werkt sinds 2011 bij de Federale Gerechtelijke Politie van Antwerpen. Hij heeft al 26 jaar ervaring bij de politie, is teamleader en heeft de graad van 1ste hoofdinspecteur. Zijn team behandelt langdurige en complexe dossiers, veelal met een internationaal karakter.  Hij werkte 20 jaar zelf als speurder, wat hem tot de ideale leider van het team maakt. Danny Kampers heeft ook gewerkt op de interventiedienst van Hoboken/Antwerpen, Brasschaat en Schoten. Zijn werkterrein: georganiseerde misdaad, drugs- en mensenhandel, moord en terrorisme. ​

Tactisch rechercheur Sara

Sara (47) werkt sinds 2003 voor de politie. In 2005 werd ze commissaris, in 2018 zelfs hoofdcommissaris. Ze werkte bij de technische en wetenschappelijke politie, zat bij de opsporingen voor daderbendes en bij de Computer Crime Unit van de Federale Politie. Sara is een van de weinige Belgische politiemensen die een opleiding bij de FBI mocht volgen. Momenteel werkt ze als liaisonofficier bij het Crisiscentrum. Sara is door haar expertise, ervaring en leidinggevende capaciteiten de ideale rechterhand van Danny.

Tachtisch rechercheur Werner

Dat Klopjacht Werner (49) op het lijf geschreven is werd ​ in vorig seizoen wel duidelijk. De vlotte Kempenaar heeft al 27 jaar ervaring bij de politie en heeft de graad van 1ste hoofdinspecteur. Aan ervaring geen gebrek bij Werner, zijn focus is voornamelijk straatcriminaliteit, illegale tewerkstelling, namaakbestrijding, mensenhandel en drugs. Gevaarlijke en moeilijke interventies is helemaal zijn ding.

Social media expert Jana

Jana (35) is een nieuw gezicht binnen het speurdersteam. Ze werkt al enkele jaren als Social media expert en gaat daarom alles nauwlettend in de gaten houden. Met haar creativiteit kan Jana volledig out of the box denken en zo de speurders ondersteunen. Ook zal Jana de kliklijn opvolgen en alle waardevolle tips nagaan.

IT-specialist Tim

Tim (42) zit zeker op zijn plaats binnen het team. Van netwerken in kaart brengen tot het vinden van belangrijke informatie over verblijfplaatsen, Tim vindt het allemaal online terug. Tim startte zijn carrière bij de politiezone HEKLA en werkte daarna 8 jaar voor de Federale Gerechtelijke Politie, op de dienst Internet Investigations, Digital Forensics en ook voor het Tactische team. Nu is hij Cybersecurity consultant voor een IT-bedrijf.

IT-Specialist Steven

Net als Tim zal ook Steven (42) zich weer focussen op het online luik in de zoektocht naar de voortvluchtigen. Telefoontaps, hacking,… 1 misstap van de voortvluchtigen en de speurders weten hen te vinden. Steven heeft al 15 jaar ervaring bij de Computer Crime Unit van de Federale Gerechtelijke Politie waarna hij het schopte tot hoofdinspecteur en Open Source Intelligence Specialist. Momenteel werkt hij als privacy & security consultant.

Analist Nina

Na het speurwerk in het eerste seizoen heeft Nina (27) de smaak te pakken. Nina is ondertussen aan de slag als journaliste met een soft spot voor research. Als analist zal ze de speurders helpen met het verwerken van data.

Analist Bart

Bart (34) is een perfecte aanvulling voor het team, met zijn ervaring als IT-specialist en privédetective is er geen geheim van de voortvluchtigen veilig voor hem. Momenteel werkt Bart als inlichtingenanalist bij het cybersecurity centrum van België (CCB).

Team Alfa: Dieter en Gino

Team Alfa bestaat uit twee nieuwe gezichten. Dieter en Gino leerden elkaar kennen in de anti-overvalbrigade van Brussel waar ze proactief de straat op gingen voor achtervolgingen, schaduwen van verdachten en arrestaties. Door hun werk en kameraadschap zijn deze twee speurders perfect op elkaar ingespeeld en volledig klaar om de voortvluchtigen op te sporen.

Team Bravo: Guy en Jeremy

Vorig seizoen bewezen deze twee heren al dat zij de grootste nachtmerrie zijn van iedere voortvluchtige en ook dit jaar zijn ze weer van de partij. Guy is al 30 jaar werkzaam bij de politie en heeft dag en nacht gewerkt om carjackers, overvallers, dieven en dergelijken te vatten. Jeremy maakt al enkele jaren deel uit van een eenheid die gespecialiseerd is in het opsporen van geseinde personen, voertuigen en het uitoefenen van observaties in kader van verdachte handelingen.

Team Charlie: Bieke en Charlie

Dit jaar neemt Lieven, Bieke mee in de auto om de voortvluchtigen te strikken. Net als Lieven heeft Bieke “peper in haar gat” en doen ze er alles aan om hen te arresteren. Bieke is hondengeleider bij politiezone Rupel waar ze met haar 3 honden op zoek gaat naar drugs of cash. Met Klopjacht gaat ze terug naar het mobiele speurwerk zoals ze sinds 2004 steeds gedaan heeft. Lieven is gespecialiseerd in bijzondere bewapening en geweldbeheersing.

Klopjacht / Hunted kijken

Heb jij het eerste seizoen van Klopjacht gemist? Geen probleem: je kunt Klopjacht terugkijken op GoPlay. Daar vind je tevens ook Klopjacht NL (dit is het vijfde seizoen van het Nederlandse programma Hunted). Op NPO Start kun je verschillende seizoenen van Hunted terugkijken, namelijk 2018, 2019, 2020, 2021 VIPS, 2021, 2022 VIPS en Hunted Into the Wild. Wil je deze seizoenen vanuit België terugkijken, dan is dat via npostart.nl mogelijk, maar dien je wel een VPN Verbinding te hebben die je op Nederland zet. Hetzelfde geldt voor Nederlanders die Klopjacht België willen kijken op GoPlay; zorg voor een VPN die je op België zet. Zelf maak ik gebruik van VPN Nederland, maar je kunt ook kiezen voor NordVPN.

Dit artikel verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 10 mei 2022; het is op zondag 28 augustus 2022 volledig bijgewerkt met extra informatie over de Klopjacht seizoen 2 deelnemers. Daarnaast hebben we ‘m 11 september 2022 van een update voorzien.

28 augustus 2022 /