Nieuw seizoen van Hunted in Nederland te kijken

Na een seizoen met VIPS is Hunted weer terug met nieuwe afleveringen, waarin ‘gewone’ burgers op de vlucht slaan. Lukt het de deelnemers aan het zesde seizoen om uit handen te blijven van een voor het programma samengestelde opsporingsdienst? Je kunt Hunted kijken vanaf maandag 1 november om 20.25 uur op NPO3.

Hunted

Kun je zomaar verdwijnen? In ‘Hunted’ slaan gewone burgers op de vlucht om uit handen te blijven van een voor het programma samengestelde opsporingsdienst. Dit team bestaande uit voormalig (top) rechercheurs, medewerkers van de inlichtingsdienst en online speurders zet alles op alles om ze te vinden, met alle middelen die de politie vandaag de dag tot zijn beschikking heeft.

Real-life thriller

Toen de show in september 2016 werd aangekondigd, omschreef AVROTROS ‘m als een real-life trhiller. Sander Schaepman is hoofd rechercheteam bij Hunted. In het persbericht destijds zei hij: “Om niet gepakt te worden is discipline nodig. Hoe verplaats je je? Waar verblijf je? Maar ook: lukt het om drie weken lang geen contact te zoeken met familie en vrienden? Elke vorm van contact is een aanknopingspunt om gepakt te worden. Ieder telefoontje, telkens als je geld pint, elke keer als je met je auto over de snelweg rijdt. De deelnemers proberen ons te slim af te zijn, maar wij hebben de kennis en middelen om ze op te sporen. Waar je ook bent, wie je ook bent. 21 dagen lang, 24 uur per dag.”

Klopjacht

In Nederland wordt dit programma dus al een aantal jaartjes uitgezonden; in België zijn ze net van start gegaan. Het programma heet daar Klopjacht en komt eveneens op maandag op tv. Daar zijn ze inmiddels toe aan de derde aflevering van het eerste seizoen.

Foto: Elvin Boer

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 oktober 2021 /