Hunted into the wild: deze twaalf deelnemers gaan op de vlucht

Twaalf deelnemers slaan op de vlucht in Hunted into the wild. In de rauwe natuur van Bulgarije proberen ze tien dagen van de rader te blijven. Ze worden daarbij op de hielen gezeten door professionele hunters. De deelnemers van Hunted into the wild zijn overgeleverd aan de wildernis en alle uitdagingen die daarbij horen. Ze zijn volledig op zichzelf aangegeven. Als niemand je kan helpen; waar kan je dan nog heen? Je ziet het in Hunted into the wild: te kijken vanaf vanavond – maandag 7 februari – om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO3.

Hunted into the wild

De basisregels zijn simpel. De voortvluchtigen moeten 10 dagen uit handen zien te blijven van de hunters, het extractiepunt weten te bereiken en binnen het afgekaderde gebied blijven. De 6 duo’s slaan tegelijk op de vlucht. In een verlaten gebouw vinden zij hun eerste aanwijzing voor het extractiepunt. Vanaf dat moment begint deze fysieke en mentale uitputtingsslag voor de voortvluchtigen. Wie weet in deze wildernis te overleven en de hitte, de regen en de kou te trotseren? 

Opsporingsteam zoals in Hunted en Hunted VIPS

Op het moment dat de duo’s aan hun vlucht beginnen, komen op headquarters de eerste beelden binnen. Aan de rand van het gebied is het opsporingsteam, dat net als in Hunted en Hunted VIPS wordt aangestuurd door operationeel leider Marcel van de Ven, neergestreken. Aangevuld met hunters in het veld zetten zij alles op alles om de voortvluchtige kandidaten binnen te halen. Ook voor hen kent de wildernis nieuwe uitdagingen. 

Marcel van de Ven

“We zitten in een enorm wild gebied. Hier kunnen we geen leads halen uit pintransacties of beelden van beveiligingscamera’s tijdens de vlucht. We moeten het dus hebben van sporen uit het gebied. Daar gaan specialisten op los. Zij gaan het gebied in om sporen te tracken zodat wij de voortvluchtigen keurig netjes kunnen binnen halen”, aldus Marcel van de Ven

Deelnemers Hunted into the wild

In totaal doen er twaalf deelnemers mee aan Hunted into the wild. Ze zijn verdeeld in zes duo’s. Maak hieronder kennis met Eveline en Marianne, Iwan en Ivory, Vilmar en Ran, Rick en Laura, Simone en Anne en als laatste team Sem en Bart. We stellen de Hunted into the wild kandidaten aan je voor.

Eveline en Marianne

Eveline is 35 en werkt als projectmanager. Ze is secretaris van een triathlon vereniging in Nijmegen. Marianne is 32 jaar en woont met haar man en zoontje in Abidjan, Ivoorkust. Zij is in het dagelijks leven freelance tekstschrijver. Marianne en Eveline zijn vriendinnen van elkaar. Ze hebben elkaar ontmoet in Australië tijdens het backpacken.

Iwan en Ivory

De 59-jarige Iwan Codrington is ICT’er. Ivory Codrington is 27 jaar; hij heeft verschillende bedrijven. Vader en zoon denken dat ze goed op elkaar afgestemd zijn. Ze zien dit als een mooi avontuur en hopen ook zo hun band te versterken. Ze hebben lange tijd namelijk geen contact met elkaar gehad. Iwan Codrington heeft in Suriname voor de politie gewerkt; ook in de jungle.

Vilmar en Ran

De 36-jarige Ran is zelfstandig ondernemer en vliegt met drones. Hij doet mee met de 34-jarige Vilmar, die fulltime ondernemer (in de folie business voor auto’s) en vader van een drieling is. Ran en Vilmar zijn drie jaar bevriend met elkaar. Ze hebben beide een defensie achtergrond. Ze kunnen dus heel goed een knop omzetten.

Rick en Laura

Rick (29) is digital nomad en hiking-expert. En Laura (30) is online freelancer en yoga lerares. Dit setje is altijd op zoek naar uitdagingen. Ze zijn getrouwd en reizen al 2,5 jaar met een camper rond. Oorspronkelijk komen ze uit Zwolle; ze leerden elkaar kennen in studentencafé het Vliegende Paard. Deelname aan Hunted into the wild zien deze deelnemers als een uitstekende relatietest.

Simone en Anne

De 26-jarige Simone werkt in de psychiatrie. Anne is 24 jaar en moeder van een zoontje van anderhalf en is docent antropologie. Ze zijn vrienden. Anne en Simone hebben veel ervaring met de natuur; ze hebben allebei wild gekampeerd en veel gereisd.

Sem en Bart

Sem en Bart – De 23-jarige Sem is geboren en getogen in Breda. In het dagelijks leven kun je hem vinden in de sportschool. De 24-jarige Bart komt ook uit Breda. Hij is erg technisch en sleutelt voor zijn werk aan duikboten. Ook Bart sport veel. Ze zijn al twaalf jaar stiefbroers van elkaar. De vader van Bart heeft een relatie met de moeder van Sem. Ze hebben veel kilometers gemaakt met hun uitrusting; zowel in goed als slecht weer.

Hunted kijken

Hunted into the wild kun je in Nederland (terug) kijken via NPO Start en NPO Plus. Hier vind je ook eerdere seizoenen van Hunted en Hunted VIPS. Vanuit België (of een ander land buiten Nederland) is dit alleen mogelijk via een VPN Verbinding.

Hunted into the wild in Bulgarije

Het nieuwe Hunted seizoen – Hunted: Into The Wild – is opgenomen in wildernis in Bulgarije. In een interview met De Gelderlander vertelt teamleider Marcel van de Ven dat het een prachtig mooi gebied is, ‘maar ook een gevaarlijke omgeving met heel veel hoogteverschillen en rotsen. “’s Nachts moeten de voortvluchtigen ook in de wildernis slapen. ’s Ochtends worden ze daar wakker en dan kan er zomaar een plensbui vallen met liters water. Vervolgens komt het zonnetje door en is het 33 graden en ‘s nachts is er dan weer vorst aan de grond. Mentaal is dat zo’n strijd, een lijdensweg voor de deelnemers.’”

Foto: AVROTROS

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

7 maart 2022 /