Klopjacht: welke deelnemers blijven uit handen van speurders

Klopjacht is de nieuwe show van Axel Daeseleire op Play4. Vanaf vanavond – maandag 18 oktober om 20.35 uur – kun je iedere maandag kijken naar de avonturen van 12 Vlamingen die op de vlucht zijn. Welke van de deelnemers van Klopjacht lukt het om uit handen te blijven van de speurders? Maak in dit artikel kennis met de kandidaten en de speurders van Klopjacht.

UPDATE 10/5/2022: De deelnemers van Klopjacht seizoen 2 zijn nu voortvluchtig!

Klopjacht

Play4 brengt het razendspannende en gloednieuwe Klopjacht. In een zenuwslopend kat- en muisspel proberen 12 Vlamingen 17 dagen lang uit handen te blijven van gespecialiseerde opsporingsdeskundigen met ervaring bij de politie, defensie en in de private sector. Kan je in België van de ene op de andere dag van de radar te verdwijnen? Wie kan je vertrouwen wanneer iedereen naar jou op zoek is? Hoe blijf je uit handen van de opsporingsdiensten in een land waar alles gezien wordt? Het aftappen van telefoongesprekken, social media updates, bankkaarten traceren, het bekijken van bewakingscamerabeelden en internetactiviteiten in kaart brengen: een arsenaal aan middelen wordt ingezet om de voortvluchtigen in te rekenen.

Vlaamse remake van Hunted

Voor wie nu denkt: die programmaomschrijving komt mij bekend voor. Dat klopt helemaal. Klopjacht is volgens mij de Vlaamse remake van het Nederlandse programma Hunted (AVROTROS). In deze show proberen 13 deelnemers 21 dagen uit handen van de speurders te blijven. Vorig jaar werd er zelfs een Hunted met BN’ers gemaakt. Als Klopjacht in Vlaanderen net zo’n succes is als Hunted in Nederland, dan is het natuurlijk wachten tot Play4 een Klopjacht met BV’s (bekende Vlamingen) maakt.

Axel Daeseleire

Axel Daeseleire stuurt 12 kandidaten op de vlucht, en kijkt tegelijk mee over de schouders van het opsporingsteam. “Het was een voorrecht om getuige te zijn van de zenuwslopende heksenjacht op de kandidaten. Ik stond niet alleen versteld van de vindingrijkheid van de voortvluchtige kandidaten Maar was even zeer onder de indruk van het speciaal voor het programma samengestelde speurdersteam. Het adrenalineniveau bij zowel speurders als voortvluchtigen was ongezien hoog. Dat zal de kijker ongetwijfeld ook voelen.” Ik ben benieuwd naar hoe groot de rol van Axel Daeseleire in Klopjacht is; in Nederland was die niet zo groot.

Deelnemers Klopjacht

Louise en Rudy, Gianni en Stacey, Julie, Tom en Wies, Guilian, Thierry en Linne & Cifdine en Laid zijn de deelnemers aan Klopjacht. Zij worden zeventien dagen lang opgejaagd wild. Wie van deze deelnemers van Klopjacht slaagt erin om uit handen van de topspeurders te blijven? We stellen ze aan je voor. Wil je meer over de speurders uit Klopjacht lezen, scroll dan eventjes door. Natuurlijk vertellen we daar ook meer over.

Rudy en Louise

Rudy (58) uit Evergem, zwembadverantwoordelijke & Louise uit Gent, manager modeagentschap (30) – zijn vader en dochter – ze gaan in Klopjacht de uitdaging aan.

In tegenstelling tot zijn dochter Louise is Rudy de kalmte zelve. Deze zwembadverantwoordelijke staat met beide voeten op de grond en weet elke situatie te relativeren, eventueel met een flauw mopje hier en daar. Rudy ziet er op het eerste zicht misschien streng uit, maar heeft een peperkoeken hart, zeker als het op de relatie met zijn dochter aan komt.

Dochter Louise is manager in een modeagentschap. Een sociale en mondige vrouw, die zichzelf overal kan uitpraten. Louise is een graag gezien iemand met veel vrienden, die ze tijdens dit avontuur zal moeten achterlaten. In tegenstelling tot Rudy is Louise heel vatbaar voor stress. Zal vader Rudy de kalmte voor hun beiden kunnen bewaren? Louise ziet haarzelf niet als een durver, door mee te doen aan Klopjacht wil ze graag uit haar comfortzone stappen.

Guilian Preud’homme

Guilian (28) uit Groot-Bijgaarden, airport designer

“Door mijn achternaam heb ik mij altijd extra moeten bewijzen. Zowel op sportief, professioneel als sociaal vlak. Mensen hadden vaak een mening klaar. Als voetballer was ik geen natuurtalent, maar ik heb steeds doorgezet en gewerkt om het te schoppen tot prof bij de U21.”  Guilian is veel meer dan ‘de zoon van’ (sec. Preud’homme). Hij is stressbestendig en perfect drietalig, twee kenmerken waar hij gebruik van kan maken in zijn job als airport designer. Hij houdt van routine, maar wijkt niet voor nieuwe uitdagingen. Als hij ergens voor gaat doet hij dat niet gematigd, hij gooit zich voor de volle 100%. Guilian begint aan dit avontuur met een uitgewerkt plan. Maar of hij dat zal kunnen blijven volgen, zal moeten blijken.

Julie

Julie (32) uit Ingelmunster, zelfstandige metser

“Het leven is te kort, denk eens aan jezelf en doe eens zot!” Julie is een hard werkende mama die stevig en zelfzeker in het leven staat. Ze heeft quasi nooit spijt van een beslissing en maakt haar keuzes telkens vanuit haar gevoel. Deze zelfstandige metser staat haar mannetje: ze is een doorzetter die blijft gaan zonder al te veel aan haar hart te laten komen. Julie is een avontuurlijke vrouw, met weinig angsten. Een ideale voortvluchtige tijdens deze Klopjacht. In dit avontuur kiest Julie doelbewust even voor haarzelf, ze neemt even pauze van haar zaak en haar gezin en gaat de uitdaging met volle teugen aan. Julie’s motto: “Go with the flow and keep it cool”.

Tom en Wies

Wies (33) uit Pittem, marketingmanager en Tom (37) uit Roeselare, eindredacteur De Zondag gaan in Klopjacht samen de uitdaging aan.

Wies is een evenwichtige en planmatige persoon. Deze sportieve marketingmanager houdt van zijn gezin en zijn job, maar heeft soms de nood om eens ‘uit te breken’. “Avontuur is voor mij adrenaline, dat is voelen dat je leeft en alles even op scherp stellen.” Als Wies een doel voor ogen heeft, dan gaat hij ervoor. Hij vindt het fijn om zich even volledig in een nieuw avontuur te gooien.

Ook broer Tom houdt van avontuur en is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. “Sportief doe ik dit het liefst met mijn partner in crime: broer Wies.” De papa van twee heeft graag de controle in handen. Eerlijk, avontuurlijk en goedlachs zijn kenmerken die het beste passen bij zijn karakter. Tom zal niet snel plooien of opgeven, zeker niet als iemand tegen hem zegt dat iets niet zal lukken. Hij houdt ervan om samen met zijn broer Wies hun grenzen te verleggen. Deze marathonlopers hebben een plan A én B voor de start, daarna laten ze alles op zich afkomen.

Stacey en Gianni

Stacey (26) uit Wevelgem, politieinspecteur en Gianni (32) uit Izegem, hoofdinspecteur bij de politie – deze twee collega’s doen samen mee aan Klopjacht.

Opvallende kandidaten in deze ‘Klopjacht’: collega’s en vrienden Stacey en Gianni zijn beiden werkzaam bij de politie. “Avontuur, spanning en onwetendheid. Als ik die woorden hoor, dan kan ik me perfect voorstellen hoe wij daar zullen staan. Hoe we zullen lachen, maar ook onze gedrevenheid stel ik mij al levendig voor.” Stacey is werkzaam als inspecteur bij de politie, een kinderdroom die ze kon waarmaken. Voor haar staat haar job gelijk aan avontuur, iets waar ze altijd naar op zoek is. Wanneer Stacey iets wil dan haalt ze het onderste uit de kan.

Samen met Stacey krijgt Gianni de kans om eens aan de andere kant te staan: de beiden inspecteurs worden voortvluchtigen. Gianni is werkzaam als hoofdinspecteur bij de politie. Hij is zeer leergierig en staat altijd open om bij te leren. Zo ziet hij zijn deelname aan ‘Klopjacht’ als research voor de rest van zijn loopbaan. Gianni wordt vaak beschreven als ‘een echte dramaqueen’. Zelf kan hij dit beamen, zo heeft hij naar eigen zeggen ‘een dagelijkse portie van een kwartier drama per dag’ nodig.

Cifdine en Laid

Cifdine (23) uit Lebbeke, student Audiovisuele Kunsten en Laid (27) uit Lebbeke, project consultant zijn broers en doen samen mee aan Klopjacht.

De twee broers Cifdine en Laid stappen samen in in dit avontuur. De Algerijnse broers staan beiden met de voeten op de grond en laten alles op hun afkomen. Cifdine komt vaak ‘relaxed’ over, maar vanbinnen wordt hij soms overmant door stress. Hij probeert wel flexibel om te gaan met onverwachte situaties. Cifdine -“Cif” – is een enthousiaste student Audiovisuele Kunsten. Een warme en authentieke jongen die staat te springen om aan dit grote avontuur te beginnen.  Laid is werkzaam als project consultant en competitief ingesteld. Iemand die niet goed tegen zijn verlies kan. Hij is de planner en de bedachtzame van de twee. Laid kijkt graag naar avontuurlijke tv-programma’s en vroeg zich af hoe hij daar zelf in zou presteren. Cif en Laid hebben een hechte familieband, samen spenderen ze veel tijd door met het gezin. Ze starten aan dit avontuur met een uitgewerkt plan, maar beseffen allebei dat ze vaak zullen moeten improviseren.  

Linne en Thierry

Linne (25) uit Broechem, student Cultuurmanagement en Thierry (22) uit Antwerpen, student marketing en communicatie doen samen mee aan Klopjacht.

“Ik hou echt van alles wat me adrenaline geeft en waar ik word uitgedaagd om mijn eigen grenzen te verkennen, zowel fysiek als mentaal. Linne, studente Cultuurmanagement, is met Klopjacht aan het juiste adres. Ze is een sportieve dame: dansen, boksen en lopen zijn haar passies. Maar ook mode is een interessegebied van Linne. Ze heeft een kritische, spontane persoonlijkheid en is een echte doorzetter.

Linne gaat dit avontuur aan met Thierry, student marketing en communicatie. Daarnaast is Thierry is ook werkzaam als professionele danser. “Ik wil mezelf tegenkomen. En ook aan mijn familie tonen dat er veel meer in mij zit dan wat ze nu zien.” Thierry is een sportieve jongeman, een voetballer en danser op hoog niveau. ‘Take it easy’ is zijn levensmotto. Kamperen staat niet in zijn woordenboek, maar last-minute beslissingen dan weer wel.  

Speurders van Klopjacht; houden zij de deelnemers tegen?
Speurders van Klopjacht; houden zij de deelnemers tegen?

Speurders Klopjacht

Kun je uit handen blijven van gespecialiseerde opsporingsdeskundigen met ervaring bij de politie, defensie en in de private sector? Dat gaan de deelnemers van Klopjacht proberen; maar de speurders zijn niet de minste. Er is namelijk een speciaal opsporingsteam opgericht onder leiding van hoofdinspecteur Danny Kampers. Zij doen er alles aan om de deelnemers te pakken. De voortvluchtige kandidaten krijgen in Klopjacht het profiel van high priority voortvluchtigen, en de speurders in het programma zijn daarom onderworpen aan dezelfde regels als tijdens een echt onderzoek naar een high priority voortvluchtige.

Operationeel leider Danny Kampers

Danny Kampers is een opsporingsexpert met 26 jaar politie-ervaring op de teller. De rode draad doorheen zijn loopbaan is doorgedreven recherchewerk. Eerst bij de lokale politie en de voorbije tien jaar bij de Federale Gerechtelijke Politie waar hij belast is met de aanpak van georganiseerde criminaliteit en complexe onderzoeken. Het werken onder uiterst bijzondere omstandigheden, en het presteren in stresssituaties, is hem niet onbekend en kan een plus zijn bij het opsporen van onze voortvluchtigen.

Tactisch rechercheur Werner De Schepper

Werner De Schepper heeft al 27 jaar ervaring bij de politie. Hij heeft de graad van 1ste hoofdinspecteur en is een vat vol ervaring. Werner is ook teamleider geweest van een lokale arrestatie-eenheid die zich bezighield met moeilijke en gevaarlijke interventies. Daarnaast heeft hij ervaring in het bestrijden van onder andere straatcriminaliteit, illegale tewerkstelling en mensenhandel. Nu bestaat zijn job vooral uit het aansturen van drugsgerelateerde onderzoeken.

Tactisch rechercheur Charlotte Van Roosbroeck

Na haar studie Criminologie ging Charlotte Van Roosbroeck aan de slag als interventiemedewerker bij politiezone Antwerpen. Daarna bouwde ze 5 jaar ervaring op bij de recherche en schopte ze het tot politiecommissaris. Charlotte staat sterk in haar schoenen en weet haar vrouwtje te staan in het mannenbastion dat de politie nog steeds is. In Klopjacht neemt ze samen met Werner de rol van tactisch rechercheur op zich. Als tandem vormen ze de rechterhand van Danny.

Profiler Ann Maes

Ann Maes is klinisch psychologe van opleiding en volgde daarnaast nog een opleiding tot militair officier bij Defensie. Ze is analytisch heel sterk, kan mensen goed inschatten en betekenis geven aan hun gedrag.  Waar gaan de voortvluchtigen naar toe, liegen de mensen tijdens hun verhoor of vertellen ze net de waarheid, … is een koud kunstje voor Ann.

IT-specialist Tim Cools

IT-specialist Tim Cools startte zijn carrière bij politiezone HEKLA en werkte daarna 8 jaar voor de Federale Gerechtelijke Politie. Hij zat op de dienst Internet Investigations, Digital Forensics en werkte ook voor het Tactisch Team. Momenteel is hij cybersecurity consultant voor een IT-bedrijf.

IT-Specialist Steven De Munter

Steven De Munter heeft een totale politiecarrière van 22 jaar en meer dan 15 jaar ervaring bij de Computer Crime Unit van de Federale Gerechtelijke Politie. Hij schopte het tot hoofdinspecteur en Open Source Intelligence (OSINT) specialist, deed onderzoek naar cybercriminaliteit en leidde een team van forensische onderzoekers. Hij werkte samen met binnen- en buitenlandse politiediensten in de strijd tegen terrorisme en andere criminele activiteiten via het darkweb. Momenteel werkt hij als privacy & security consultant.

Mobiele speurders Klopjacht

Guy werkt al 15 jaar in de anti-overvalbrigade van een Brusselse zone en Jeremy maakt deel uit van een bijstandseenheid gespecialiseerd in het opsporen van geseinde personen. Katleen werkt 10 jaar als officier bij Defensie met al 3 buitenlandse opdrachten achter de rug en Lieven ruilde na 10 jaar Defensie zijn job in voor een job als veiligheidsagent bij privéfirma’s. Kris was jarenlang actief als undercoveragent in de meest sinistere milieus om drugs-en moordzaken op te lossen. Quinten was bij Defensie al verantwoordelijk voor de bouw van een nieuwe F16-luchthaven.

Researchers Nina, Bart & Jules

Nina, Bart en Jules zijn de researchers van het hoofdkwartier. Zij bijten zich vast in de dossiers en zorgen voor essentiële ondersteuning aan de tactische rechercheurs.

Aflevering 2 Klopjacht

Een zenuwslopende klopjacht is begonnen. 12 doodgewone burgers sloegen op de vlucht en proberen nu onder de radar te blijven in een land dat volhangt met camera’s. Louise en Rudy, Gianni en Stacey, Julie, Tom en Wies, Guilian, Thierry en Linne en Cifdine en Laid zijn nu ongeveer 20u op de vlucht.

Er werd nog niemand gearresteerd, maar het team van speurders heeft ondertussen sterke aanwijzingen en probeert al meteen een eerste voortvluchtige in te rekenen.  Het mobiele speurteam zet zijn grootschalige actie op het voetbalterrein van Meulebeke verder. Zullen ze er voortvluchtige Julie aantreffen en arresteren?

De voortvluchtigen krijgen ook extra info over hun vlucht, maar daarvoor moeten ze online gaan.  Twee dagen geleden ontdekten de voortvluchtigen post van Axel in hun brievenbus: ze moeten niet alleen 400 uur uit handen van de speurders blijven, ze moeten op dag 17 een geheime locatie zien te bereiken: het extractiepunt.  Maar de exacte locatie van dat punt moeten de voortvluchtigen zelf ontdekken via aanwijzingen tijdens hun vlucht.

Aflevering 3 Klopjacht

Dag 5 van Klopjacht en 12 voortvluchtigen zijn nog steeds op vrije voeten. Julie, Cif en Laid, Thierry en Linne, Guilian, Rudy en Louise, Wies en Tom & Stacey en Gianni bevinden zich goed verspreid over het land: van de Ardennen tot Oostduinkerke. Maar onderduiken is niet genoeg om definitief aan de speurders te ontsnappen en deze Klopjacht te winnen. De voortvluchtigen moeten ook op zoek naar het extractiepunt.

Om dat punt te vinden moeten ze persoonlijk een postpakket ontvangen via één van hun contactpersonen. En ze doen dat beter heel secuur, want de speurders lazen via ProtonMail mee over dit plan. De speurders hebben maar één doel: het pakje onderscheppen en de inhoud ervan controleren. Zal het de speurders lukken om ongezien extra informatie te weten te komen? En kunnen ze hierdoor al de eerste voortvluchtige(n) inrekenen?

Aflevering 4

Na een kort bezoek aan muziekcentrum Trix en het maken van een TikTok, werden Thierry en Linne als eerste duo opgepakt door de speurders.  Er blijven nog 10 voortvluchtigen over: Gianni en Stacey, Laid en Cif, Julie, Wies en Tom, Guilian, Louise en Rudy bevinden zich nog steeds goed verspreid doorheen het land. Na Gianni en Stacey, kon ook Julie ontsnappen aan de speurders door ze op het verkeerde been te zetten. Hoelang houden ze dit kat-en-muisspel nog vol? Maar ook de speurders staan op scherp: ze weten dat de kandidaten hun ProtonMail lezen. IT-specialist Tim merkt daar een mogelijke doorbraak voor de rechercheurs, een doorbraak die wel eens heel gevaarlijk zou kunnen worden voor de voortvluchtigen…

Aflevering 5

In de vorige aflevering kon Julie de speurders op een dwaalspoor zetten. Maar het mocht niet baten. Na nog een gewaagde sprong over de haag van haar schuilplek, hielden de speurders voet bij stuk en konden ze haar vatten in een garage. Voor Laid en Cif, Guilian, Rudy en Louise, Wies en Tom & Stacey en Gianni gaat het intense kat-en-muisspel met de speurders volop door. Ze hebben geen idee of de speurders dichtbij of veraf zijn. Na ongeveer 200 uur onder de radar te verdwijnen, begint het gemis van familie en vrienden bij enkelen door te wegen. Ook bij Louise en Rudy eist het constante schuilen en verbergen zijn tol. Louise mist haar lief en vrienden enorm. Guilian is op wandel in Luik, waar zijn geliefde ploeg Standard Luik speelt. Hij probeert een glimp van de match en zijn vader op te vangen.

(Over aflevering zes heeft Vier geen samenvatting verzonden)

Voorlaatste aflevering Klopjacht

Slagen de speurders erin om de voortvluchtigen in de voorlaatste aflevering te arresteren? Ze kammen de kuststrook af. Enkele dagen geleden werden Wies en Tom gearresteerd en dat leverde de speurders belangrijke informatie op, want op dag 15 dienden Tom en Wies een prepaid telefoon op te halen in Bredene. Ook de andere voortvluchtigen hebben instructies gekregen om hun telefoon op te pikken, hierop krijgen ze meer informatie over het extractiepunt waar ze allen naar op zoek zijn. Tom en Wies werden in Bredene verwacht: maar het is voor de speurders nog niet duidelijk waar de andere voortvluchtigen naartoe moeten. Rudy en Louise, Stacey en Gianni, Guilian maar ook Cif en Laid zijn nog steeds op de vlucht. Worden ze drie dagen voor de eindstreep nog gepakt?

Finale Klopjacht

Wie wint de finale van Klopjacht? Cif en Laid & Stacey en Gianni zijn nog steeds op de vlucht. De race naar het extractiepunt kan beginnen: de duo’s kregen op een gsm de coördinaten van het punt doorgestuurd. Ze moeten om klokslag 12uur aan één van de steigers in de jachthaven van Blankenberge staan, daar komt een speedboot hen oppikken. Wie het niet haalt, riskeert om gevat te worden door de speurders.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 oktober 2021 /