Concert België viert feest op Eén, VTM, Play4 met deze artiesten

Je kunt vanavond – donderdag 21 juli – vanaf 21.00 uur kijken naar België viert feest-concert op Eén, VTM, Play4, La Une en RTL-TVI. De show wordt gepresenteerd door Kobe Ilsen (Eén / VRT), An Lemmens (VTM), James Cooke (Play4 / SBS6), Joëlle Scoriels (La Une / RTBF) en Sandrine Corman (RTL-TVI). Het gratis toegankelijke concert in het Jubelpark in Brussel start om 21.00 uur en eindigt om 23.00 uur met een vuurwerkshow. Ontdek hier alles over het België viert feest-concert en de artiesten die optreden.

België viert feest concert

De Nationale feestdag in België wordt op 21 juli voor het eerst afgesloten met een grootst gratis concert in het Jubelpark te Brussel. Aan alles is gedacht: tal van Belgische artiesten treden op, in het park staan foodtrucks en bars én er volgt tot slot een vuurwerkshow vanop de esplanade van het Jubelpark.

Artiesten België viert feest

Artiesten die aangekondigd zijn om op te treden tijdens het België viert feest concert op de Nationale feestdag 21 juli zijn: Alice on the roof, Coely, Typh Barrow, Niels Destadsbader, Salvatore Adamo, Netsky, Henri PFR, Charles, Ruben Block, Jérémie Makiese, Noémie Wolfs, Delta, Pommelien Thijs, Yong Yello, Mentissa, Berre, Doowy en Grace. Laura Tesoro stond ook op het affiche met artiesten die optreden tijden België viert feest, maar zij heeft laten weten er helaas niet bij te staan. De zangeres – en mede-presentatrice van Tien Om Te Zien 2022 – plaatste gisteren op Instagram dat ze niet mag praten van haar dokter. Ze moet zich dus eventjes stil houden…

Optredens Nationale Feestdag

Zeggen de namen van de artiesten die optredens verzorgen tijdens de Nationale Feestdag je niets? Geen probleem. We zetten ze kort op een rijtje, zodat je eenvoudig door kunt klikken.

 • Alice on the roof (of te wel Alice Dutoit) ken je sinds de derde editie van The Voice Belgium.
 • Coely is (inter)nationaal bekend in de hiphopwereld; ze gaf al vele shows: van Rock Werchter tot Glastonbury. Je zag haar ook in She’s Lost in Music.
 • Typh Barrow is een singer-songwriter uit Brussel, die ook wel de Belgische Adele wordt genoemd. Ze is jurylid in The Voice Belgique.
 • Niels Destadsbader kennen we natuurlijk als zanger, maar ook als presentator. Zo zien we hem in beide rollen ook tijdens Zomerhit 2022.
 • Salvatore Adamo is een Belgisch-Italiaanse zanger, muzikant en componist, die al sinds 1963 op het podium staat.
 • Netsky is een Belgische dj en producer, die wordt gezien als ware drum and bass-legende. Recent werkte hij samen met Rita Ora.
 • Henri PFR is een jonge Brusselse dj, die in 2020 een plek veroverde in de top 100 van beste dj’s ter wereld.
 • Charles (of te wel Charlotte Foret) won in 2019 The Voice Belgique. Recent kwam haar debuutalbum Until We Meet Again uit, maar ze heeft ook al heel wat explosieve live-optredens en samenwerkingen op haa rnaam staan.
 • Ruben Block ken je natuurlijk als frontman van Triggerfinger. Inmiddels werkt hij ook aan zijn solocarrière.
 • Jérémie Makiese deed afgelopen jaar mee aan het Eurovisiesongfestival in Turijn voor België en won in 2021 The Voice Belgique. Recent zag je hem nog samen op het podium van Zomerhit 2022 met Maksim Stojanac.
 • Noémie Wolfs was vijf jaar lang leadzangers bij Hooverphonic; inmiddels is ze solo.
 • Delta is een popduo dat wordt gevormd door Benoît Leclercq en Julien Joris. Ze braken in 2017 door met hun debuutalbum À ciel ouvert. In 2021 kwam hun tweede album uit.
 • Pommelien Thijs heeft op VlaamsKijken volgens mij geen introductie nodig; ze brak door als Caro in #LikeMe. Daarnaast heeft ze zowel solo als in samenwerking (met bijvoorbeeld Jaap Reesema) verschillende hits gescoord. Als actrice timmert Pommelien Thijs ook flink aan de weg. Ze zal te zien zijn in Knokke Off en De Familie Claus 3.
 • Yong Yello is een Antwerpse rapper, producer en songwriter, die bijvoorbeeld samenwerking met Noémie Wolfs, Glints en Tourist LeMc. Hij debuteerde met de cd: Marcel & Het Magnetisme Van De Goot.
 • Mentissa kun je kennen uit The Voice Kids in Vlaanderen, The Voice Holland en uit de finale van de tiende editie van The Voice: La plus belle voix.
 • Berre heeft de wereld veroverd via zijn covers op Instagram en TikTok. Inmiddels is ook zijn eerste single Say My Nam uit.
 • Doowy is een Brusselse French-popartiest, die muzikant was bij Mustii en Lost Frequencies, voor wie hij nog steeds gitarist is. Hij werkt nu ook aan zijn solocarrière met een mix van Franse chansons en discopop.
 • Grace kennen we natuurlijk allemaal als winnares van The Voice van Vlaanderen 2021.

Verplichte stemrust Laura Tesoro

En voor wie Laura Tesoro – die ontbreekt door verplichte stemrust – niet kent. Natuurlijk benoemen we haar ook in dit overzicht. Laura Tesoro is niet alleen zangeres, maar ook presentatrice en jurylid. Zo zag je haar in The Voice Kids, bij de Spartacus Run en als mede-presentatrice van Tien Om Te Zien. In een reactie op Play4 schrijft ze over haar afwezigheid bij België viert feest. “Ik zal er vanavond helaas niet bij zijn, wegens verplichte stemrust. Ik kijk mee van thuis.”

België viert feest kijken

De optredens van de artiesten tijdens België viert feest zijn te kijken op de nationale televisiezenders: Eén, VTM, Play4, La Une en RTL-TVI om 21.00 uur. De presentatie ligt in handen van Kobe Ilsen, An Lemmens, James Cooke, Joëlle Scoriels en Sandrine Corman, die de respectievelijke Belgische tv-zenders vertegenwoordigen. Ik ga er vanuit dat de show ook terug te kijken zal zijn (in Nederland) via VRT NU, VTM GO en Go Play.

Foto: VRT – Paris Match Belgique

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 juli 2022 /