Een zomer vol boeken, de Zomerboekathon met Tom De Cock

Met De Zomerboekathon geeft VRT inspiratie voor een zomer vol leesgenot. Veellezer Tom De Cock heeft twaalf uur non-stop gepraat met auteurs over hun meest recente werk. Deze en volgende week kun je op zondagavond om 21.50 uur kijken naar Een zomer vol boeken, de Zomerboekathon met daarin de de beste fragmenten uit die interviews.

Zomerboekathon

Veellezer Tom De Cock heeft op zaterdag 11 juni tientallen auteurs ontvangen in een idyllisch landschap in Limburg. Hij sprak ze over hun laatste boeken en natuurlijk gaven de auteurs ook persoonlijke leestips mee. Alle genres komen aan bod: van young adult tot thrillers, van kinderboeken over non-fictie tot internationale bestsellers. Genoeg inspiratie om de zomer al lezend en genietend door te komen, voor elk type lezer. Nieuwsgierigen konden die dag alles live meevolgen. Gemist? Niet getreurd: er is een dubbelaflevering vol tips.

Zomer vol boeken

De leukste (zomerboeken) tips en quotes zijn namelijk samengebracht in de dubbelaflevering Een zomer vol boeken, de Zomerboekathon. Deze uitzending kun je kijken op zondag 19 en 26 juni om 21.50 uur op Eén. Dit zal ook terug te kijken zijn op VRT NU. Vanuit België werkt dat eenvoudig; woon je elders (zoals in Nederland) en wil je toch kijken? Zorg dan voor een VPN Verbinding die je op België kunt zetten.

Auteurs Zomerboekathon

Wie je zoal kunt verwachten in de uitzending: Een zomer vol boeken, de Zomerboekathon? Denk aan de beste fragmenten uit interviews met onder meer Hilde Van Mieghem, Martine Prenen, Toni Coppers en Fikry El Azzouzi aan bod. ‘Boektokster’ Femke Lippens bespreekt er de laatste trends en ook Jan Bosschaert, Els Beerten en de makers van het Geluidshuis komen langs. En dat is nog maar het topje van de ijsberg, want de lijst met gasten is lang en eindeloos gevarieerd.

Leesverhalen

Voor peper en zout tussen de interviews zorgen de mensen voor wie het allemaal bedoeld is: de lezers zelf. Tom De Cock zocht ze op in de trein, in het park, op het strand van Blankenberge, in een Siciliaanse B&B of een zomerhuis in Ibiza en luisterde naar hun enthousiaste leesverhalen.

Boekentips

Wist je dat wij op VlaamsKijken ook verschillende boekentips online hebben staan. Er zijn namelijk best veel boeken verschenen bij bekende tv-series.

Foto: © VRT

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 juni 2022 /