Alles over Like Me strip boeken | Er zijn nu twee strips

Ontdek in dit artikel alles over de stripboeken van #LikeMe. De eerste twee strips zijn nu verkrijgbaar. Dat zijn Like Me – Strip 1 – De verdwijning van Botty en Like Me – Strip 2 – Een onvergetelijke date. Ontdek in dit overzicht alles over de LikeMe-stripboeken. We gaan er namelijk vanuit dat er nog meer gaan verschijnen. De leesboeken van #LikeMe zijn tenslotte ook al een groot succes.

De verdwijning van Botty

In de eerste uit de reeks stripboeken van de populaire Ketnet-reeks #LikeMe proberen Caro, Maria, Yemi, Vince en co een groot mysterie op te lossen. Hun leerkracht Nederlands, meneer Botty, komt plots niet opdagen en lijkt van de aardbol verdwenen. Dat is helemaal niets voor hem. De vrienden zijn daarom al snel ongerust, zeker wanneer meneer Wolfs hen niet verder wil helpen. Ze besluiten het heft in eigen handen te nemen en op onderzoek uit te gaan. Beetje bij beetje vinden ze aanwijzingen die hen naar een mysterieuze locatie leiden. Wat ze daar zien, overtreft hun gekste dromen. Slagen de vrienden erin om meneer Botty terug te vinden?

Bestel De verdwijning van Botty op Bol.com of bij Amazon. Ook het tweede boek is hier verkrijgbaar, net als dat je er de derde strip kunt reserveren. Als je lid bent van Amazon Prime – bijvoorbeeld door gebruik te maken van 30 dagen gratis Prime Video – dan wordt deze gratis bezorgd bij Prime-leden.

Meneer Botty

Nieuwsgierig naar wie de rol van Meneer Botty eigenlijk in de tv-serie speelt? Dat is acteur Vincent Banic. Hij is bij het grote publiek – in Nederland én Vlaanderen – bekend geworden door zijn rol van Mick Zeelenberg in de jongerenserie Het Huis Anubis. Vincent Banic speelt sinds september 2016 de rol van Guido Van den Bossche in Familie. Recent zagen we hem in de Nederlandse film Meskina, die ook op Netflix te zien zal zijn (vanaf 4 maart).

Een onvergetelijke date

Ook de tweede Like Me strip is inmiddels verschenen. Dat is Een onvergetelijke date. Wat je kunt verwachten van dit stripboek? Dit is het verhaal: In de tweede strip van #LikeMe heeft Vince een prachtige verrassing voor Caro: hij neemt haar mee op een romantisch weekendje. De tortelduifjes vertrekken vrijdag na school, maar al snel loopt er van alles verkeerd…  Zo worden ze tijdens een picknick onder de sterrenhemel aangevallen door wilde zwanen en loopt een gezellig uitje naar de kermis al snel uit de hand. En dan is er nog Yemi, die zo graag mee wil, maar door Maria tot de orde wordt geroepen. Gelukkig zijn de vrienden niet ver uit de buurt, want Vince heeft hun hulp nodig wanneer Caro te pletter dreigt te storten… Verre van een perfecte date… of uiteindelijk toch wel? 

Derde Like Me strip

En dat is niet het enige goede nieuws. Als je op de achterkant van de tweede Like Me strip kijkt, dan zie je dat er meer stripboeken volgen. Ook de derde is aangekondigd. Naar verwachting verschijnt LikeMe Strips 3 – Het Schoolregelement op 13 juni 2022. Hij is nu al te reserveren op Bol.com en eveneens op Amazon. Hieronder ontdek je wat je van het verhaal kunt verwachten.

Het Schoolregelement

In het derde stripverhaal van #LikeMe komen Caro, Vince, Yemi, Emma en co in opstand tegen het schoolreglement. Wanneer iedereen op een warme dag met een short, kort rokje of zomerkleedje op school aankomt, spreekt meneer Wolfs hen streng toe dat het schoolreglement dit niet toelaat. Emma vindt dit niet eerlijk. Waarom zouden jongens wel in short naar school mogen komen, maar meisjes niet? Al snel brengt dat de vrienden op een idee: waarom wisselen de jongens en meisjes niet van kleding? Iedereen mag tenslotte dragen wat hij of zij wil! Meneer Wolfs denkt daar uiteraard anders over. De schooldirecteur haalt nog andere regeltjes aan: geen gsm’s in de klas, koppeltjes moeten een tegel tussen laten… Creatief als ze zijn, bedenkt de bende telkens een grappig alternatief, zodat ze die regels niet moeten naleven. En uiteraard loopt het al snel uit de hand. Lukt het meneer Wolfs om de orde te herstellen? Of zal het schoolreglement dan toch worden aangepast?

Stripboeken Like Me

We weten dus dat er sowieso al twee strips van LikeMe zijn en dat de derde er aan komt. We zetten ze voor je op een rijtje.

  1. De verdwijning van Botty
  2. Een onvergetelijke date
  3. Het Schoolregelement

Makers #LikeMe strip

De #LikeMe strip is geschreven door Tom Bouden en Joyce Beullens. De tekeningen zijn gemaakt door Michael Vincent. Op de achterkant van de strip wordt iedere keer ook een nieuw stripboek van Like Me aangekondigd. Dat de reeks uit drie boeken bestaat, is inmiddels dus al duidelijk.

Op VlaamsKijken schrijven we natuurlijk meer over #LikeMe – klik hier voor het overzicht.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

19 oktober 2021 /