Het kookboek van De Bomma met recepten uit 30 jaar Familie

Heb jij Het kookboek van De Bomma al? Personages delen hierin hun favoriete recepten uit dertig jaar Familie. Dat betekent dat je in dit exclusieve kookboek kunt kiezen uit maar liefst zestig recepten. Ontdek hier alvast meer over Het kookboek van De Bomma. Wil je het meteen bestellen? Dat kan hier in de HLNshop.

7000 afleveringen Familie

Wist je dat er al meer dan zevenduizend afleveringen van Familie zijn uitgezonden? De reeks viert dit seizoen zijn dertigste verjaardag. Al die jaren staat er één leading lady aan het hoofd van de warmste Familie: Anna Dierckx, aka De Bomma. Zij wordt speciaal voor de gelegenheid door haar familie en entourage in de bloemetjes gezet met een exclusief kookboek. In Het kookboek van De Bomma bundelen de personages hun 60 favoriete recepten, die ze speciaal voor hun Bomma hebben uitgekozen.

De Bomma – Annie Geeraerts

“Familiefeesten, samen gezellig tafelen, dat is voor mij puur geluk”, zegt De Bomma (Annie Geeraerts, 95), in het boek. “De verrassing die de familie nu achter mijn rug heeft bedisseld, betekent dus echt enorm veel voor mij. Met mij en mijn familie, de Van den Bossches, is het allemaal begonnen. Ondertussen is er heel wat volk bijgekomen: kinderen, kleinkinderen, vrienden, collega’s,… Al die lieve mensen hebben hun lievelingsgerechten gebundeld, voor mij. Het zijn niet gewoon wat recepten bijeen, het zijn onze mooiste momenten en herinneringen samen in één boek. Ieder die me nauw aan het hart ligt, heeft zijn of haar lievelingsgerecht hier achtergelaten. Een schoner cadeau kon ik mij niet wensen.”

Het kookboek van De Bomma

Het kookboek van De Bomma bundelt zestig heerlijke gerechten, die zijn uitgekozen door de Familie-personages. Elk gerecht wordt door hen ingeleid met een persoonlijk verhaal. Véronique en Cédric vertellen met welke cocktail ze hun ruzies bijleggen, Albert haalt herinneringen op met een klassieker van zijn moeder zaliger en Guido doet zijn ideale energiebooster als fietskoerier uit de doeken. Raven maakt een snelle poké bowl, Benny gaat voor prettig vettige hotdogs en één iemand krijgt de prijs voor langste gerecht uit het kookboek: Lars favoriete whisky met latke en gravlax van zalm in whisky met veenbessen, gepekelde rode biet en mieriksworteldip. En wat is nu het beruchte geheime ingrediënt van het stoofvlees van De Bomma? Ook dat wordt eindelijk onthuld…

Het kookboek van De Bomma is onder andere te bestellen in de HLN Shop.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 mei 2022 /