Actrices in boeken podcast Wim Oosterlinck

Actrices Joke Devynck, Leen Dendievel en Natali Broods zijn te gast in de nieuwe podcast ‘Drie boeken’ van Wim Oosterlinck. De radio-presentator en schrijver van het boek ‘Ik wilde geen kinderen (en nu heb ik er twee)’ interviewt in deze serie Vlaamse prominenten over hun favoriete boeken. De naam vat meteen de rode draad samen: welke drie boeken moét je gelezen hebben.

Joke Devynck

Actrice Joke Devynck is de eerste in de reeks, die iedere dinsdag online gaat. Ze vertelt onder andere dat de naam van haar dochter Tita uit het boek ‘Tortilla’s en Rode Rozen’ van Laura Esquivel komt. Leuk weetje: Tita heeft niet alleen een bekende moeder. Ook haar vader kennen we allemaal. Dat is namelijk acteur Johan Heldenbergh, die momenteel in De twaalf te zien is.

Dat Joke Devynck een grote boekenliefde heeft is duidelijk. “Het leukste is nog altijd: snuisteren in een boekenwinkel, een schat vinden en dan denken: ik heb die gevonden!”, vertelde Joke Devynck al lachend aan Wim. Welke drie boeken haar absolute favorieten zijn, ontdek je in de podcast.

Wim Oosterlinck vertelt dat hij al jaren een grote fan is van Joke Devynck. (Je bent niet alleen, Wim! Wij vinden haar ook geweldig. Ken je Morten al? Een Nederlandse reeks, gebaseerd op een boekenreeks mét Joke Devynck als een van de hoofdrolspeelsters – red. Vlaams Kijken) “Ik hoef je dus niet te vertellen hoe blij ik was toen zij instemde met de podcast. Ik was razend benieuwd om te weten welke drie boeken Joke zou kiezen en of ik ze überhaupt al had gelezen. ‘Ik begin nu al te zweten omdat het zó moeilijk is om er slechts drie te kiezen’ stuurde ze me, dus we hadden zeker stof genoeg om over te praten.”

Wim Oosterlinck en Joke Devynck

LEES MEER: Joke Devynck speelt de hoofdrol in de nieuwe tv-serie Een Goed Jaar die VTM en Videoland samen maken.

Podcast Wim Oosterlinck

“Wie mij een beetje kent, weet dat ik boeken verslind. En op een dag dacht ik: ik wil daar iets extra mee doen. Zo is het idee van de podcast beginnen borrelen. Wie van boeken houdt, leest er meestal heel veel, maar je onthoudt vaak een paar pareltjes die je altijd bijblijven. Daar wil ik naar op zoek gaan bij mijn gasten en vooral horen waarom die boeken voor hen zo speciaal zijn. De podcast is bedoeld voor boekenliefhebbers, voor mensen die graag lezen, net zoals ik. Ik wil heel graag mensen inspireren om te lezen en hen aanzetten om goede boeken te lezen”, aldus Wim Oosterlinck.

Leen Dendievel en Wim Oosterlinck

Drie boeken Podcast

Elke dinsdag komt er een nieuwe aflevering online van de podcast. Wim Oosterlinck ontvangt heel wat uiteenlopende gasten: naast Joke Devynck, babbelt Wim onder andere met actrices Natali Broods en Leen Dendievel (die zelf natuurlijk ook twee succesvolle boeken heeft geschreven met Hard en Asem), journaliste en schrijfster Sylvia Van Driessche, schrijver Roderik Six, dichter en modern rederijker Stijn De Paepe, cellist Pieter Wispelwey, onderneemster Yasmien Naciri, presentator Chris Dusauchoit en acteur Peter De Graef.

“De enige lijn die je kan trekken in de gasten die langskomen, is dat ze allemaal enorme boekenliefhebbers zijn en dat het mensen zijn die me elk op hun eigen manier enorm boeien”, licht Wim Oosterlinck toe.

Drie boeken is te beluisteren via Spotify, via elke podcast-app op je smartphone en op wimoosterlinck.be.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

13 november 2019 /