The Best Of: Gorki | Dit zijn grootste hits van band Luc De Vos

The Best Of Gorki is vanavond – dinsdag 19 oktober – om 20.35 uur te kijken bij VTM. Vlaanderen heeft de vijf grootste hits van Gorki uitgekozen. Welke nummers zijn dat? Dat ontdekken de bandleden (met daarbij acteur Bert Huysentruyt) aan de zijde van An Lemmens. Ook Herman Brusselmans is erbij; hij was een vriend van de overleden Gorki-frontman Luc De Vos. Ontdek in dit artikel welke nummers van Gorki het meest populair in Vlaanderen zijn én wie deze covers op het podium brengt.

Eerder hoorde je de grootste hits van De KreunersNataliaUrbanusDe MensAxelle RedDimitri Vegas & Like Mike en Raymond van het Groenewoud.

Gorki

Wie Vlaamse rock zegt, zegt Gorki. De band werd in 1990 derde in Humo’s Rock Rally en Luc De Vos groeide uit tot een geliefd frontman en populair tv-gezicht. Tot Vlaanderen 7 jaar geleden plots afscheid moest nemen van de volksheld. De dood van Luc betekende het einde van Gorki. Gelukkig blijft hun muziek voor eeuwig bestaan.

De bandleden van Gorki zeggen in de aflevering het volgende over Luc De Vos: “Luc vond het altijd leuk als het helemaal over hem ging, maar hij zelf geen kloten moest doen. Ik denk dus dat hij dit wel leuk zou gevonden hebben.”

Bert Huysentruyt

Acteur Bert Huysentruyt behoorde ook tot de finale bezetting van Gorki. Je kent hem bijvoorbeeld van Het Geheim van Raven, als Pol Dox uit De zonen van Van As. Maar ook uit Kosmoo en Connie & Clyde. Momenteel werkt hij aan de tv-serie Chantal.

Artiesten die nummers Gorki coveren

Nieuwsgierig naar welke artiesten de nummers van Gorki gaan coveren? Dat zijn Ibe, Sam Gooris, Joost Zweegers, Frank Vander linden en Black Box Revelation.

Ontdek meer over de artiesten:

Grootste hits van Gorki (en Luc De Vos)

Misschien wel de allerbekendste Gorki-hit is Mia. De song veranderde van een snel punknummer tot een trage ‘B-kant’, maar is nog steeds de ultieme nummer 1 in tal van hitlijsten. Die hit wordt in The Best Of eer aangedaan door Ibe. Hij maakt het muisstil in de grote Ancienne Belgique met zijn eerbetoon. Lieve Kleine Piranha, die andere Gorki-meezinger en het lievelingsnummer van Herman, wordt gebracht door de rockers van Black Box Revelation. “Het gaat een totaal andere versie zijn”, kondigt feestbeest Sam Gooris aan voor hij met zijn versie van Anja het podium opgaat. Sam heeft zijn danssloefkes aangetrokken en verrast iedereen met zijn optreden. Frank vander linden mag nu zelf het podium op met zijn bewerking van Soms Vraagt Een Mens Zich Af. Rasmuzikant Joost Zweegers maakt indruk met zijn versie van Veronica Komt Naar Je Toe.

Herman Brusselmans over Luc De Vos

“Ik heb Luc heel goed gekend”, vertelt schrijver Herman Brusselmans. “Hij was een klootzak, maar voor de rest was hij ook een beetje een vriend. Luc was een figuur waar mensen levenslang fan van zijn en zullen blijven. Ik heb bewondering voor mensen die goede songteksten schrijven. En Vos kon het. Hij had het gewoon in de vingers. In de Vlaamse pop is Luc De Vos wat teksten betreft de nummer 1. Een figuur zoals Luc, die mis je gewoon.”

Bekende Gorki-fans

Onbekende en bekende Gorki-fans zoals Guga Baúl, Bert Verbeke en Riadh Bahri vertellen in de VoxBox van The Best Of waarom ze weg zijn van de muziek. Rockvrienden Frank vander linden en Stijn Meuris halen herinneringen op aan Luc De Vos, net zoals broer en zus Erik en Nicole, die vertellen hoe ze hun kindertijd samen met Luc beleefden. 

Podcast met Gers Pardoel

Elke week breit An Lemmens online nog een vervolg aan The Best Of. Via vtm.be pakt ze uit met een unieke podcast waarin ze met een jonge artiest praat die al heel wat op zijn of haar palmares heeft staan. Na Mathieu Terryn van Bazart, Emma Bale, Slongs, Laura Tesoro, Olivia Trappeniers, Metejoor en Milo Meskens is het deze week de beurt aan Gers Pardoel. De podcast The Best Of – Next Generation is te beluisteren op alle podcastplatformen én ook te bekijken op YouTube.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 oktober 2021 /