The Best Of: Axelle Red | Dit zijn haar beste hits

The Best Of met Axelle Red is vanavond – dinsdag 28 september – om 20.35 uur te kijken bij VTM. Vlaanderen heeft de vijf grootste hits van Axelle Red uitgekozen. Welke nummers zijn dat? Dat ontdekt de zangeres aan de zijde van An Lemmens. Ontdek in dit artikel welke nummers het meest populair in Vlaanderen zijn én wie deze covers op het podium brengt.

Eerder hoorde je de grootste hits van De KreunersNataliaUrbanus en De Mens.

Axelle Red

De hele wereld denkt dat ze Française is, maar in het dagelijkse leven is Axelle Red gewoon de Limburgse Fabienne Demal. De roodharige wereldster trad op voor miljoenen mensen in uitverkochte zalen. Kortom een grande dame!

Wat weinigen weten is dat de roodharige Axelle haar carrière begon als blondine. Ze lanceerde haar eerste single Little Girls in 1983 onder de naam Fabby. Nadien ruilde ze het blond voor rood, het Engels voor Frans en voegde ze een flinke dosis soul toe aan haar songs. Ondertussen staat er al 30 jaar op haar carrièreteller en dat terwijl ze eigenlijk voor juriste studeerde. “Ik wist op mijn 6 jaar dat ik zangeres wilde worden”, aldus Axelle. “Maar ik wou een soort van zekerheid. Ik had heel gelukkig kunnen zijn als advocate en mensen kunnen verzoenen. Dat had ik in mij van toen ik kind was.”

Artiesten die Axelle Red coveren

Bart Peeters brengt Parce Que C’est Toi. Daan zingt Sensualité. Isabelle A gaat voor Je t’attends. Stef Kamil Carlens gaat voor het debuut van Axelle Red, namelijk Elle Danse Seule. En Tessa Dixson zingt Rouge Ardent.

Ontdek meer over de artiesten:

Grootste hits van Axelle Red

Eén van Axelles allergrootste hits en dé openingsdansen bij uitstek is Parce Que C’est Toi. Die wordt in een Nederlandstalig jasje gestoken door niemand minder dan Bart Peeters, die het zo muisstil krijgt in de Ancienne Belgique. “Daar is liefde in gestoken, ik ben er echt niet goed van”, aldus Axelle.

Collega en vriend Daan brengt één van Axelles allergrootste hits: Sensualité. “Axelle en haar man Filip hebben mij mijn eerste cowboyboots cadeau gedaan. Dat schept een band”, lacht hij. Axelle Red verklapt nadien dat de song bijna ‘Sexualité’ had geheten “Maar dat was een beetje te direct. Ik heb altijd delicate termen gevonden om iets heel seksueel te vertellen. Mijn album Jardin Secret kan je eigenlijk helemaal als een seksplaat zien als je dat zou willen. Je kan je bij de tekst inbeelden wat je maar wil.”

Isabelle A groeide als kind op met Franstalige muziek en zag een voorbeeld in Axelle Red. Zij waagt zich ook zelf aan het Frans en steekt de wereldhit Je t’attends in een heel eigen jasje. Stef Kamil Carlens koos een nummer uit de debuutplaat van Axelle: Elle Danse Seule. Hij maakt er een zwoele, sensuele versie van. Eén van de grootste verrassingen op het podium is misschien wel Tessa Dixson, de Brusselse singer-songwriter en winnares van De Nieuwe Lichting in 2019. Tessa voelt zich vereerd op Rouge Ardent te zingen voor haar grote idool en blaast iedereen weg met haar stem.

Olivia Trappeniers

Elke week breit An Lemmens online nog een vervolg aan The Best Of. Via vtm.be pakt ze uit met een unieke podcast waarin ze met een jonge artiest praat die al heel wat op zijn of haar palmares heeft staan. Na Mathieu Terryn van Bazart, Emma Bale, Slongs en Laura Tesoro is het deze week de beurt aan Olivia Trappeniers. De podcast The Best Of – Next Generation is te beluisteren op alle podcastplatformen én ook te bekijken op YouTube.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

28 september 2021 /