The Best Of: Raymond van het Groenewoud | Dit zijn zijn grootste hits

The Best Of Raymond van het Groenewoud is vanavond – dinsdag 12 oktober – om 20.35 uur te kijken bij VTM. Vlaanderen heeft de vijf grootste hits van Raymond van het Groenewoud uitgekozen. Welke nummers zijn dat? Dat ontdekt de zanger aan de zijde van An Lemmens. Ontdek in dit artikel welke nummers van Raymond van het Groenewoud het meest populair in Vlaanderen zijn én wie deze covers op het podium brengt.

Eerder hoorde je de grootste hits van De KreunersNataliaUrbanusDe MensAxelle Red en Dimitri Vegas & Like Mike.

Raymond van het Groenewoud

Raymond van het Groenewoud schreef meer dan 400 songs en tientallen daarvan werden cultureel erfgoed. Een persoonlijke top 5 van zijn songs heeft Raymond van het Groenewoud niet. “Ik kan pas genieten van liedjes als ze van andere mensen zijn. Bij mijn liedjes weet ik zelf wat eraan scheelt. Ik verschiet wel eens als het op de radio komt: de ene keer valt het mee, de andere keer denk ik ‘jongens toch’.” In The Best Of kan de zanger gelukkig genieten van de muziek die collega-artiesten voor hem brengen. 

De aflevering vertelt ook wat meer over Raymond naast zijn leven als artiest. Oudste zoon Jasper vertelt over de band met zijn papa, boezemvriend Philippe onthult waarom Raymond “een Beatle-trut” is en voetbalvriend Johan Boskamp vertelt over hoe de twee elkaar leerden kennen op het voetbalveld van RWDM. “Elke zondag kwam hij kijken”, aldus Boskamp. Voetballer worden was Raymonds eerste grote kinderdroom, maar pesterijen staken daar een stokje voor. “Ik was zo getraumatiseerd dat ik dacht: ik ga dat niet doen want dan gaan ze mij wéér uitlachen omdat ik een Hollander ben. En misschien voelde ik toen al dat ik niet alle ingrediënten heb om het echt te maken.”

Artiesten die nummers Raymond van het Groenewoud coveren

De zenuwen staan strak gespannen bij de performers van deze week: Tourist LeMC, Admiral Freebee, Lady Linn en de verrassende duo’s Sandra Kim & Slongs en De Dolfijntjes Wim Opbrouck & Wim Willaert.

Ontdek meer over de artiesten:

Grootste hits van Raymond van het Groenewoud

“We brengen Vlaanderen Boven”, aldus de eerste Wim. “Maar we hebben het vertaald naar het Frans”, grapt de andere Wim. Ze zijn de laatkomers van dienst en zetten de boel backstage tamelijk op stelten, maar op het podium weten De Dolfijntjes Raymond van het Groenewoud te charmeren met hun eigenwijze versie van Vlaanderen Boven. Lady Linn ontroert met haar cover van Gelukkig Zijn en Tourist LeMC brengt de klassieker Twee Meisjes… in het Antwerps. ‘Koningin’ Sandra Kim maakt samen met Slongs indruk met Je Veux De L’Amour. Admiral Freebee brengt Meisjes, de song die van Nederland tot in West-Vlaanderen voor controverse zorgde. “’Ze komen zelden klaar’ was lastig voor de feministen in Nederland”, aldus Raymond. “En ook ‘ze komen goed van pas’. Terwijl ik dacht: ‘Dat is geen hautaine positionering, dat is gewoon wederzijds’.”

Eerder schreven we: Leven lang dromen met Raymond van het Groenewoud.

Milo Meskens

Elke week breit An Lemmens online nog een vervolg aan The Best Of. Via vtm.be pakt ze uit met een unieke podcast waarin ze met een jonge artiest praat die al heel wat op zijn of haar palmares heeft staan. Na Mathieu Terryn van Bazart, Emma Bale, Slongs, Laura Tesoro, Olivia Trappeniers en Metejoor is het deze week de beurt aan Milo Meskens. De podcast The Best Of – Next Generation is te beluisteren op alle podcastplatformen én ook te bekijken op YouTube.

Foto: VTM

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

12 oktober 2021 /