Het Roer Om: de Ik Vertrek van SBS6 | deze gezinnen maken droom waar

Het Roer Om is de Ik Vertrek van SBS6. In deze show worden gezinnen gevolgd die alles achterlaten om hun droom in het buitenland waar te maken. Ontdek alvast meer over de deelnemers aan Het Roer Om en het programma. Dit programma is elke maandag te kijken vanaf 30 augustus om 21.30 uur op SBS6 en Kijk.nl.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer kijktips op Guidinc.

Het Roer Om

Het Roer Om is de nieuwe realityreeks van SBS6. Hierin worden een jaar lang gezinnen en stellen gevolgd, die Nederland voorgoed verlaten om hun droom elders te realiseren. Ze gooien ‘het roer om’, verhuizen naar verschillende plekken in Europa om een nieuw bestaan op te bouwen. Van camping tot 5-sterren resort, van Bed & Breakfast tot paardenfokkerij. Lukt het om de taal te spreken, vergunningen rond te krijgen, verbouwingen in goede banen te leiden? Hoe gaan zij om met tegenslagen? Kunnen zij uiteindelijk een nieuw leven opbouwen op de plek waar zij van dromen?

Een ideale show voor de liefhebbers van Ik Vertrek, het Hoge Noorden en Bye Bye Belgium.

Frank en Jean Carlos

In elke aflevering komt een gezin of een stel aan bod, zo volgen we Frank en Jean Carlos uit Zaandam, die met hun twee pleegzonen een oud herenhuis in een uitgestorven dorpje in Andalusië (Spanje) willen omtoveren tot pension. Maar de vorige eigenaar loog over de staat van het pand, het stel heeft twee linkerhanden én een heel klein budget om te verbouwen. Krijgen zij het pension op tijd af voor hun eerste gasten die eerder arriveren dan verwacht? En kunnen hun kinderen aarden in het dorpje waar er op school alleen Spaans wordt gesproken? Online hebben we al kunnen ontdekken dat ze Pension familiar Jean Franco runnen in Purchena, Spanje.

Gaby van Leyenhorst en Jerry Loos

Gaby van Leyenhorst en Jerry Loos uit Markenbinnen vertrekken met hun twee zoontjes Bor en Zenn in een stokoude camper naar Portugal om daar een camping te starten. Ze hebben alles verkocht in Nederland en onderweg beleven ze benauwde momenten wanneer hun camper in brand vliegt. Ook lopen de emoties hoog op bij de garage waar de camper weer niet wil starten. Gaat hun camper het redden tot ze hun droomplek vinden? 

Sonja en Patrick

ICT-ers Sonja en Patrick pakken zonder enige ervaring een gigantische verbouwing aan. Ze willen een oud hotel in de Franse Dordogne omtoveren tot een luxueus 5-sterren resort, maar dat blijkt in de praktijk niet makkelijk te zijn. De een na de andere aannemer haakt af, waardoor ze alles zelf moeten doen. De deadline blijft opschuiven, gaat het ze lukken de verbouwing af te krijgen voor het hoogseizoen? Hoe gaan zij om met de verbouwingsstress en de zorg voor hun kinderen?

Ronnie van Bemmel en Sandra Merten

Op de website van het AD konden we in een interview verder lezen dat de emigratie van Ronnie van Bemmel en zijn partner Sandra Merten ook in het programma zit (18 oktober naar verwachting). De Utrechtse volkszanger wilde een B&B beginnen in Spanje, maar nu is hij volkszanger in Benidorm. Wel verhuren ze een appartement en hebben ze het idee om een handel in vuurtafels te starten.

No going back

Het Roer Om is een productie van Monday Media en gebaseerd op de succesvolle Britse reality-serie No going back. Dit Engelse format vormde jaren geleden ook de basis voor andere, soortgelijke programma’s. Het Roer Om is de eerste Nederlandstalige versie van het Britse programma.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland, Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

27 augustus 2021 /