Tv kijken in de zomer; dit zijn de programma’s van Eén

Tv-kijken in de zomer… Het is het moment dat tig van herhalingen er weer bij worden gepakt. Toch weet Eén in de zomer van 2021 met een mooie mix te komen. Zij brengen een zomer vol sport, muziek en ontspanning. Dit staat er op het programma.

Zomer tv-programma’s Eén

Naast de uitgebreide live-verslaggeving van het EK voetbal, de Ronde van Frankrijk en de Olympische Spelen, is er op Eén de olympische avondshow Van hier tot in Tokio in Oostende met Karl Vannieuwkerke. Op de Vlaamse feestdag is er opnieuw de vaste afspraak met het muziekprogramma Vlaanderen feest, in augustus komt Radio 2 Zomerhit terug. In het nieuwe programma Vlaanderen herleeft volgt Eric Goens mensen voor en achter de schermen van de muzieksector tijdens de heropstart na COVID-19, en blikt hij samen met hen terug op hoe zij het afgelopen jaar hebben beleefd. En er is ook weer een stevige portie ontspanning met het zesde seizoen van Switch, de terugkeer van De stoel, en onder meer enkele populaire rubrieken uit Iedereen beroemd: The American dream XL en Op kot XL.

Sport

Op dit moment kun je dagelijks kijken naar Villa Sporza en Villa Sporza – Tour. Een dag na de finale van het EK voetbal reist Karl Vannieuwkerke en zijn ploeg van Villa Sporza recht naar de Ronde van Frankrijk. Vanaf maandag 12 juli maken ze er een week lang Vive le Vélo tijdens de slotweek van de Tour. Maar op het gebied van sport is er meer: met het nieuwe Van hier tot in Tokio, documentaires over Ann Wauters en Nina Derwael en herhalingen van Het Huis met bekende sporters als Imke Courtois, Sven Nys, Wout Van Aert en Nafi Thiam. Lees er meer over: sporters in Het Huis.

Van hier tot in Tokio

Een jaar later dan gepland gaan deze zomer de Olympische Spelen in Tokio door. Naast de uitgebreide live-verslaggeving, een dagelijks ontbijtprogramma en de olympische journaals is er elke avond een olympisch praatprogramma met Karl Vannieuwkerke. Hij mag op 23 juli om 21.20 uur de deuren openen van zijn gloednieuwe zomerbar aan de ACEG Wellington Hippodroom in Oostende. Samen met olympiërs van vroeger en nu, coaches, begeleiders en vele andere gasten bespreekt hij het olympische nieuws, blikt hij terug op eerdere prestaties en kijkt hij vooruit. 

Volg VlaamsKijken op Instagram of via onze Facebook-groep en ontdek snel meer over deze show. 

Ann Wauters

Op woensdag 21 juli kruip je in het hoofd van Ann Wauters en volg je de weg die ze samen met de Belgian Cats aflegt richting kwalificatie voor de Olympische Spelen. Wanneer is het ideale moment om een sportcarrière af te sluiten? Het is de vraag waar Wauters mee worstelt. De meest gedecoreerde Belgische basketbalspeelster ooit wil met een deelname aan de Olympische Spelen het laatste gaatje in haar palmares opvullen. Maar welke blijvende schade brengt ze daarmee toe aan haar lichaam? Te kijken op woensdag 21 juli om 21.20 uur op Eén. Lees hier meer over Final Stop Tokyo.

Nina Derwael

Op donderdag 22 juli volg je de weg van Nina Derwael. In januari 2020 richtte Nina Derwael, samen met het volledige team Belgym, het vizier op de Olympische Spelen van Tokio. De voorbereiding zou doorkruist worden door corona, uitgestelde Spelen, blessures, en door een onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag binnen de gymnastiekfederatie. Inge Van Meensel volgt vanop de eerste rij de turbulente aanloop naar wat het hoogtepunt moet worden in de carrière van de Belgische gymnastes. Te kijken op donderdag 22 juli om 21.20 uur op Eén. Lees hier meer over Team Belgym – 2021: een evenwichtsoefening.

Muziek

Wat muziek betreft, pakt Eén deze zomer ook weer uit. Van Vlaanderen feest tot Radio 2 Zomerhit en het nieuwe Vlaanderen herleeft van Eric Goens.

Vlaanderen herleeft

In Vlaanderen herleeft volgt Eric Goens mensen voor én achter de schermen in de muzieksector. Velen moesten tijdens de coronacrisis noodgedwongen het werk neerleggen en op zoek gaan naar een andere job. We ontdekken ook hoe artiesten die normaal op het podium staan, hun vrijgekomen tijd invulden. Eric volgt onder andere lichttechnieker Jens, die een take-awayzaak is begonnen. De mannen van Bazart wagen zich aan digitale optredens, maar leven ook toe naar de eerste optredens met publiek. En natuurlijk zijn de camera’s er ook bij wanneer de eerste grote concerten weer worden opgestart en de muzieksector herleeft. Dit programma van Bargoens voor Eén wordt later deze zomer uitgezonden. Natuurlijk delen we het dan in onze Facebook-groep.

Vlaanderen feest

De Vlaamse feestdag wordt op op Eén traditiegetrouw gevierd met het muziekprogramma Vlaanderen feest. De populairste Vlaamse artiesten zorgen voor een gezellige show aan de Schelde met de skyline van Antwerpen als stille getuige. Gastvrouw Siska Schoeters brengt met hen de dag door en ’s avonds genieten ze volop van elkaars optredens. Onder anderen Regi, Niels Destadsbader, Camille, Milow, Pommelien Thijs, Bart Peeters en Johan Verminnen vertolken Nederlandstalige hits van vroeger en nu. Vlaanderen feest is een programma van Eén en LIVE Entertainment in samenwerking met stad Antwerpen en Vlaanderen Feest vzw.  Vlaanderen feest is zaterdag 10 juli om 20.05 uur te kijken op Eén. Een samenvatting volgt op zondag 11 juli om 18.10 uur.

Radio 2 Zomerhit

Op zondag 15 augustus is Radio 2 Zomerhit opnieuw te zien op Eén. Siska Schoeters en Bart Peeters presenteren de show, die ’s avonds wordt uitgezonden vanuit Blankenberge. Radio 2 brengt al vanaf 13.00 uur alle verhalen achter de schermen. Over de genomineerden en precieze invulling van de show volgt later meer informatie; die delen we dan natuurlijk in onze groep.

Entertainment

Wat entertainment begint, zit je deze zomer ook goed bij Eén. Natuurlijk zenden ze ook herhalingen uit, maar ze hebben ook nieuwe programma’s. Wat denk je van het zesde seizoen van Switch? En ook De stoel keert weer terug. Daarnaast is er ruimte voor Iedereen beroemd: Op kot en The American dream XL.

Switch 

Vanaf maandag 5 juli kan er weer als vanouds geswitcht worden op Eén. Adriaan Van den Hoof presenteert het zesde seizoen van Switch, de quiz zonder punten. Aan de geslaagde formule wordt niet geraakt: vijf kandidaten strijden een hele week lang voor de hoogste plaats. De volgorde van de kandidaten geeft de tussenstand weer. Door juiste antwoorden te geven, strijden de kandidaten om op de eerste plaats te raken. Want bij een juist antwoord ‘switchen’ ze van plaats met een tegenkandidaat in een hogere positie. Wie aan het einde van de aflevering op nummer één staat, maakt in de finale kans op 1000 euro. Of meer zelfs, als de finale van de dag voordien niet gewonnen werd. Switch is een programma van Panenka voor Eén. Te kijken vanaf maandag 5 juli van maandag tot en met vrijdag om 20.50 uur op Eén. 

De Stoel

Alles valt weer bijna in zijn plooi en dus mogen we deze zomer opnieuw op zoek naar De stoel. Eén keert terug naar de originele formule: spot De stoel op televisie, rep je ernaar toe, breng het juiste voorwerp mee en win een mooie prijs. Elke dag is er alvast een eerste luistertip te horen in Zot veel vakantie op Radio 2. Ook als De stoel niet in de buurt staat, kan je nog altijd je kans wagen op één.be. De eerste uitzending van De stoel is op maandag 5 juli te zien, maar de eerste opgave is al zondagavond 4 juli te ontdekken op Eén. De afleveringen zijn van maandag- tot vrijdagavond (tot en met 27 augustus) meteen na Het journaal op Eén te zien.

Op kot XL

In Op kot XL kan je nog eens genieten van de avonturen van Lise-Lore, Stéphan en Michael. Zij nemen na een geweldig jaar samenwonen onder een Leuvens dak, afscheid van elkaar. Het voorbije jaar hebben ze het studentenleven stilaan vaarwel gezegd en zich gestort op thesissen en sollicitaties – maar gelukkig was er de afgelopen tijd ook enorm veel vriendschap. Iedereen beroemd, Op kot XL te kijken vanaf maandag 5 juli om 19.50 uur op Eén.

The American Dream XL

In The American dream XL blikt Eén terug met vijf jonge Vlamingen die de oversteek naar de Verenigde Staten hebben gemaakt om hun American dream waar te maken. Tien maanden lang brachten zij verslag uit in Iedereen beroemd, deze zomer horen we of hun droom geslaagd is. Iedereen beroemd, The American dream XL is vanaf dinsdag 13 juli te kijken om 19.50 uur op Eén.

Reizen Waes & F.C. De Kampioenen

Deze zomer kunnen we opnieuw genieten van Reizen Waes: Vlaanderen en Reizen Waes: Japan, waarin Tom Waes het land van de Olympische Spelen ontdekt. Ook F.C. De Kampioenen wordt tijdens de zomermaanden opnieuw uitgezonden.

Foto: VRT / Lies Willaert

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 juni 2021 /