Iedereen beroemd, Op Kot XL met Lise-Lore, Stéphan en Michael

In Op kot XL kan je nog eens genieten van de avonturen van Lise-Lore Vanstechelman, Stéphan Tanganagba en Michael Roskams. Deze rubriek uit Iedereen beroemd is één van de reeksen waar we deze zomer weer van kunnen genieten. Over een week kun je ook kijken naar Iedereen beroemd, The American dream XL.

Op kot XL

Lise-Lore Van Stechelman, Stéphan Tanganagba en Michael Roskams nemen na een geweldig jaar samenwonen onder een Leuvens dak, afscheid van elkaar. Het voorbije jaar hebben ze het studentenleven stilaan vaarwel gezegd en zich gestort op thesissen en sollicitaties – maar gelukkig was er de afgelopen tijd ook enorm veel vriendschap. Te kijken vanaf vandaag – maandag 5 juli – om 19.50 uur op Eén.

Ontdek meer programma’s op Eén deze zomer.

Lise-Lore Vanstechelman

Lise-Lore Vanstechelman (Lilo) volgen we al vanaf het eerste seizoen van Op Kot. Ze heeft Branding & advertising, Communicatie management gestudeerd aan de Thomas More-hogeschool. Daarnaast is ze met Michael en Stéphan te zien in Kotklap, waarbij ze hun mening geven over datgene wat hun bezighoudt tijdens het dagelijkse leven. Inmiddels werkt Lise-Lore Vanstechelman vanaf deze zomer als redacteur bij De Chinezen. Dit is het productiehuis dat je kent van De Kemping met Tijs Vanneste, van Radio Gaga met Dominique Van Malder en Joris Hessels en de Dwars door-reeks van Arnout Hauben.

Bij de start van de reeks in september 2018 omschreef Eén Lise-Lore Vanstechelman op de volgende wijze: “De vrolijke Lise-Lore komt uit Leefdaal. Ze zit in haar tweede jaar Communicatiemanagement aan de Thomas More hogeschool in Mechelen, na eerst een jaar Film aan het Sint-Lucas te proberen. Lise-Lore is chiroleidster en heeft een grote passie voor muziek. Zelf schrijft en maakt ze ook muziek, en neemt haar gitaar en keyboard zeker mee op kot. Als hobby doet ze aan boksen. Lise-Lore is heel sociaal, extravert en actief. Qua eten is ze niet moeilijk: soms leeft ze wekenlang van pasta met ketchup op kot.”

In het persbericht bij het tweede seizoen lezen we: “Haar studies zijn niet haar topprioriteit – dat is haar muziek – maar ze zal er wel voor zorgen dat ze er uiteindelijk raakt. (…) Ook zij is zeker niet vies van een feestje. Ze is gepassioneerd door muziek, want met LILØ heeft ze haar eigen bandje. Ze trad al op in Leuven en maakte haar eigen videoclip.”

Stéphan Tanganagba

Ook Stéphan Tanganagba uit Kortrijk is vanaf het eerste seizoen te zien in Op Kot. In 2019 werd hij omschreven als ‘het feestbeest van alle kotgenoten’. Stéphan Tanganagba werd geboren in Kinshasha (Congo), maar groeide op in Kortrijk. Aan de KU Leuven heeft hij communicatiewetenschappen gestudeerd en is hij masterstudent bedrijfscommunicatie. Hij werkt al jaren in de Kinepolis in Kortrijk, maar is daarnaast ook Studiecoach bij Re-Mind.

Bij de start van de reeks in september 2018 omschreef Eén Stéphan Tanganagba op de volgende wijze: “De sociale Stéphan uit Kortrijk begint aan zijn 3e bachelorjaar Communicatiewetenschappen in Leuven, nadat hij de vorige jaren aan de KULAK in Kortrijk studeerde. Vorig jaar werd hij daar verkozen tot feestpraeses en tot meest sympathieke student van KULAK. Dit jaar gaat hij voor de eerste keer op kot en hij kijkt ernaar uit om voor zichzelf te zorgen en zelf te koken.”

De omschrijving van het tweede seizoen uit het persbericht: “Tijdens het schooljaar durft hij al eens iets te hard te feesten, met verwoede pogingen om zijn leven te verbeteren als gevolg. Naast feesten heeft hij nog een andere passie, en dat zijn films en series. Daarom werkt hij in de weekends in de bioscoop. Zo is hij meteen mee met welke films er allemaal spelen, en kan hij ze bekijken. Examens zijn voor Stéphan de hel, vooral omdat hij er altijd in slaagt om het blokken te lang uit te stellen.”

Michael Roskams

Michael Roskams is de derde student die we zien in Op Kot XL. Hij deed zijn intrede in het tweede seizoen van Op Kot, waarbij Eén hem in het persbericht destijds omschreef op de volgende wijze. “Deze Antwerpenaar speelt gitaar, basketbal, en zingt karaoke met zijn mama. Hij wisselt dit jaar van studierichting naar Toegepaste economische wetenschappen. Je kent Michael Roskams ook uit Kotklap.

Nieuwe deelnemers Op Kot

Na de zomer is het Op Kot-avontuur klaar voor Lise-Lore Vanstechelman, Stéphan Tanganagba en Michael Roskams. Of zoals Michael schreef op zijn Instagram. “Dankjewel beste kijkers, het blijft surrealistisch voor mij dat jullie 2 jaartjes samen met mij hebben gespendeerd en dat jullie “hey Djanno” zeiden op straat. (…) Succes aan de volgende garde!”

Nieuw seizoen Op Kot – Iedereen Beroemd

Voor het nieuwe seizoen van Op Kot verlaat Iedereen Beroemd Leuven en trekken ze naar Gent. Hiervoor werden de afgelopen tijd studenten gezocht, die (gaan) studeren in Gent. Ik ben dan ook benieuwd welke studenten we in het vierde seizoen van Op Kot gaan volgen in Iedereen Beroemd. Maar eerst genieten we deze zomer nog van Lise-Lore Vanstechelman, Stéphan Tanganagba en Michael Roskams.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 juli 2021 /