Iedereen beroemd: The American dream XL – dit zijn de jongeren

Wist je dat je deze zomer – vanaf dinsdag 13 juli om 19.50 uur – kunt kijken naar Iedereen beroemd, The American dream XL? Ontdek er alles over in dit artikel én maak meteen kennis met de Vlaamse jongeren die in Amerika zitten.

Op Eén zie je niet alleen dit deze zomer; ontdek hier de zomer op Eén 2021.

The American dream XL

In The American dream XL blikken we terug met vijf jonge Vlamingen die de oversteek naar de Verenigde Staten hebben gemaakt om hun American dream waar te maken. Tien maanden lang brachten zij verslag uit in Iedereen beroemd, deze zomer horen we of hun droom geslaagd is.

The American dream

Dat het land hard getroffen is door de coronacrisis doet de jonge Vlamingen niet stoppen. Ze geloven namelijk in hun droom en willen hun avonturen delen met Vlaanderen. Kenneth Core wil acteur worden in New York, Bo Mersie model en actrice in Los Angeles, Evelyn Cools wil het maken als singer-songwriter in New York, Mathias Vissers app-ontwikkelaar in Berkeley en Sarah Leys befaamd kunstenares in Arizona. Maak kennis met dit vijftal.

Hou je nu van dit soort programma’s, kijk dan Jonge Wolven terug op VTM GO. Hierin worden Vlaamse jonge ondernemers gevolgd, die al erg succesvol zijn.

Evelyn Cools

De 25-jarige Evelyn Cools uit Sint-Niklaas woont in New York. Ze droomt ervan een bekend singer-songwriter worden. Ze is als audio-engineerstudent in de Verenigde Staten gaan studeren. Ze vroeg na haar studies een artiestenvisum aan om singer-songwriter te worden, en heeft dat gehaald. Dat was voor Evelyn Cools hét teken dat ze in de VS moest zijn en blijven. Ze verhuisde alleen naar LA om haar netwerk uit te breiden. Daar ontmoette ze een producer en een art director. Nu brengt ze haar eerste album Misfit Paradise uit.

Bo Mersie

Bo Mersie (25) is afkomstig uit Antwerpen. Ze woont al vijf jaar in Amerika en droomt ervan om een bekende actrice te worden. Bo Mersie deed auditie voor Stella Adler Academy in New York en werd onverwacht toegelaten. Ze heeft daar twee jaar gestudeerd en werkte daarna drie jaar fulltime als model in New York. In januari verhuisde ze naar Los Angeles met haar vriendje, die ook acteur is. Bo wil graag als actrice bekend worden in Hollywood, maar blijft intussen modellenwerk en commercials doen om de rekeningen te betalen.

Mathias Vissers

De 25-jarige Mathias Vissers uit Wichelen, woont in Berkeley (nu tijdelijk even in Atlanta). Zijn droom is om één miljoen dollar aan funding te vinden voor zijn app. Deze jonge Vlaming studeerde geneeskunde, liep stage aan Harvard University en UC Berkeley, en ontwikkelde een kinesitherapie-app. Hij wil die graag op de markt krijgen en moet nu zijn best doen om minstens 200.000 dollar – maar idealiter zelfs 1 miljoen dollar – aan fondsen te verwerven. De teller staat momenteel op 25.000 dollar. Mathias vond de huurprijzen in de Verenigde Staten te hoog. Hij heeft dan maar een busje omgebouwd tot huis. Hij kampeert op de parking van de universiteit.

Sarah Leys / Sarah Craig

Kunstenares Sarah heeft eerst gewerkt onder het alter ego Allison Lee. Inmiddels is de 31-jarige Sarah Leys / Sarah Craig uit Erpe-Mere – die als kunstleerkracht vanuit België naar Amerika vertrot – volledig aan de slag als kunstenares. Ze droomt van het hebben van een eigen tentoonstelling in een museum. Sarah Leys / Sarah Craig voelt zich in haar droom gesterkt door haar geloof in tarot en het metafysische. Ze heeft een zoontje Dylan met haar Amerikaanse vriend (zanger).

Kenneth Core

De 31-jarige Kenneth Core woonde tot voor kort in New York. Hij is nu even terug in België. Zijn droom: bekend acteur worden. Hij gaf 2,5 jaar geleden zijn job in België op om zijn Amerikaanse droom waar te maken. Kenneth Core  kreeg een werkvergunning en werkte 1,5 jaar als tourgids in New York. Vorig jaar is hij gestart met een opleiding als acteur, omdat dat hem meer kans geeft op een (tijdelijk) visum en het ook handig is om contacten te leggen. Momenteel is Kenneth terug in België omdat hij de hoge huur van zijn appartement in New York niet meer kon betalen. Hij wacht ongeduldig om weer op het vliegtuig richting de VS te stappen van zodra hij weer mag werken en naar de les kan gaan.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

31 augustus 2020 /