Bekende Vlamingen voor De Klas tijdens nieuw seizoen

Eén heeft vanavond – dinsdag 9 maart – weer twee nieuwe programma’s. Je kunt eerst kijken naar een nieuw seizoen van De Klas – waarin jongeren honderduit praten over hoe zij deze tijden beleven. Aansluitend wordt de documentaire Salah uitgezonden. Hier ontdek je meer over het nieuwe seizoen van De Klas én de bekende Vlamingen die meedoen aan het programma. Te zien om 20.40 uur op Eén en via VRT NU.

De Klas

Vanaf vanavond – dinsdag 9 maart – zwaaien de schoolpoorten weer open op Eén met het nieuwe seizoen van De klas. Een groep zeventienjarigen krijgt les van een bekende Vlaming over een thema dat hem of haar nauw aan het hart ligt. In dit buitengewoon en moeilijk schooljaar is de stem van jongeren nog relevanter. Zij praten honderduit over wat hen bezig houdt in deze bizarre tijden. Hoe handhaven ze zich in deze intense periode? Wat doen ze met zoveel vrije tijd als ze toch niets mogen doen? Voelen ze zich eenzaam en machteloos door alle opgelegde regels? Wordt hun stem nog gehoord of leggen mondmaskers hen het zwijgen op?

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Bekende Vlamingen voor De Klas

De bekende leraars gaan op zoek naar wat er leeft bij de jongeren en hoe ze zich voelen in deze complexe tijden. Dieter Coppens bijt de spits af en onderzoekt hoe vriendschap overleeft in tijden van corona. Imke Courtois heeft het over pijn en An Lemmens wil weten of jongeren nog vechten voor hun idealen. Charlotte Adigéry geeft les over mode en Bart Peeters – hoe kan het anders – over muziek. Kamal Kharmach, ten slotte, wil het met de leerlingen hebben over hun toekomst. Leren de leerlingen wat bij in de les – of zijn het misschien net de leerkrachten die het meest opsteken van de klas?

Dieter Coppens

Dieter Coppens geeft les over het belang van vriendschap in tijden van coronaHij polst bij de leerlingen hoe moeilijk ze het tijdens de eerste lockdown hebben gehad. Je kent Dieter Coppens natuurlijk van Down the Road. Vanaf 24 maart is hij iedere woensdag om 20.40 uur op Eén te zien met Siska Schoeters in het programma De wonderjaren. Naast zijn tv-werk heeft Dieter Coppens ook een uitgeverij.

Imke Courtois

Is pijn belangrijk? Imke Courtois stelt de vraag. In haar voetbalcarrière is ze niet alleen vaak geconfronteerd met pijn en blessures, ze houdt zich aan de KU Leuven ook bezig met een doctoraatsstudie over pijnbeleving. Je kon de afgelopen tijd uitgebreid kennismaken met Imke Courtois door haar deelname aan Over de Oceaan.

Bart Peeters

Bart Peeters, jongeren en muziek: dat zijn de ingrediënten voor de derde aflevering van De klas. Samen met zijn leerlingen zoekt Bart naar de impact van muziek. Benieuwd naar hoe Bart Peeters op school was en hoe hij zijn schooltijd heeft ervaren? Daar vertelde hij recent over in Later als ik groot ben (met Bart Peeters).

An Lemmens

Komen de jongeren vandaag nog op voor hun idealen? Zijn ze nog bereid op straat te komen, te vechten op welke manier dan ook? Televisiepresentatrice en dierenactiviste An Lemmens vraagt het zich af. Je kent An Lemmens als presentatrice van Groeten Uit. Daarnaast is ze natuurlijk ook te zien bij The Voice van Vlaanderen.

Charlotte Adigéry

Waarom is wat je draagt zo van belang? Moet je mee zijn met de laatste nieuwe fashiontrends? En zeggen je kleren wie je bent? Muzikante en fashionista Charlotte Adigéry, die er prat op gaat nooit twee keer dezelfde outfit te dragen, heeft er een uitgesproken mening over.

Kamal Kharmach

Kamal Kharmach probeert samen met de leerlingen de toekomst te voorspellen. Waar zien de leerlingen zich binnen tien jaar? Hoeveel verwachten ze te verdienen bij hun eerste job? Wie zal er trouwen in een lange witte jurk en wie zal er twee kinderen adopteren? Ik ben heel benieuwd naar dit gesprek, want ben echt een liefhebber van het werk van Kamal Kharmach.

De klas is een programma van Woestijnvis voor Eén.

Foto: VRT

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 maart 2021 /