Joris Hessels met vriendin Evelien in Groeten uit 1992

Joris Hessels en zijn vriendin Evelien zijn te zien in Groeten uit 1992. Samen met haar kinderen Nand en Mona zijn ze vanavond – dinsdag 9 februari – om 20.40 uur te zien bij VTM. Ook zijn goede vrienden Ruth Beeckmans en Dominique Van Malder komen langs.

Groeten uit 1992

Acteur en tv-maker Joris Hessels dompelt zich in Groeten Uit – samen met zijn vriendin Evelien en haar kinderen Nand en Mona – onder in het jaar 1992. Tijdens het weekend krijgt het gezin een verrassingsbezoek van Ruth Beeckmans en Dominique Van Malder, de twee beste vrienden van Joris.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Joris Hessels: grote fan Clouseau

Het trio waagt zich aan een avondje karaoke en hun nummerkeuze is niet zo verrassend… “Als kind was ik grote fan van Clouseau. Ik had zelfs een abonnement op het boekje ‘Club Clouseau’. We hebben met ons drie ‘Altijd Heb Ik Je Lief’ gezongen”, lacht Joris. “Ik vond het mooi om dat kinderlijke in die drie te zien”, vertelt Evelien. Al zijn de kinderen minder grote fan: “Ik vond dat gênant!”

Wist je trouwens dat Joris Hessels recent het boek Dag en tot ziens heeft geschreven? Twaalf ontmoetingen over afscheid nemen van mensen die er nog zijn. Dit deed hij samen met Uus Knops. Je kunt het nu reserveren.

Lievelingsgerecht

 Voor het avondmaal duikt Joris de keuken in om zijn lievelingsgerecht te bereiden: worst met aardappelen en appelmoes. “Ik heb vroeger heel veel worsten gegeten. Mijn broers en zussen noemden me vroeger zelfs de ‘worstenman’!”, lacht Joris Hessels, die vanaf volgende week samen met Dominique van Malder en Ruth Beeckmans in Albatros – op Canvas – te zien is.

En er komen nog meer nieuwe programma’s van Dominique van Malder en Joris Hessels aan. Kom bij de Facebook-groep en je ontdekt het de aankomende dagen.

IJslam

En ook dit kan de kinderen niet bekoren. “Ik vond dat niet zo lekker want ik lust geen worst en ook geen appelmoes”, vertelt Nand. Wanneer Ruth Beeckmans en Dominique Van Malder vervolgens een ijslam als dessert tevoorschijn toveren, waant Joris zich meteen terug op zijn communiefeest in 1992. “Bij een communiefeest moest er een ijslam geslacht worden, dat was traditie”, lacht hij.

Passie voor televisie

Doorheen het weekend vertelt Joris over zijn 12-jarige ambities als radiopresentator, ontdekken de kinderen ‘Gentse Kop’ bij het ontbijt en deelt Joris hoe zijn passie voor televisie is ontstaan. “Het is allemaal begonnen met De Droomfabriek en ook het programma Waagstuk is fantastisch. Door zulke programma’s werk ik vandaag voor televisie.” 

Roze sweater van Samson en Gert

En zijn passie voor televisieprogramma’s ging zelfs zo ver dat hij een roze sweater had van…  Samson en Gert. Om af te sluiten komt An Lemmens langs voor een terugblik op het weekend tijdens een gezelschapsspelletje ‘Waagstuk’, waarin ze zich ontpopt tot de ‘Luc Appermont’ van dienst. 

Groeten uit terugkijken

De afleveringen van Groeten Uit met eerdere gasten als Peter Van den Begin en Gene Thomas zijn terug te kijken op VTM.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 februari 2021 /