Bart Peeters over schooltijd in Later Als Ik Groot Ben

Bart Peeters vertelt in Later Als Ik Groot Ben over zijn schooltijd. Zo ontdekken we hoe de zanger samen met broer Stijn een ‘coup’ pleegde op het gemeentehuis van Boechout.

Bart Peeters

Als kind had Bart Peeters al een ontembare fantasie, zo ontdekken we als hij met Eric Goens terugkeert naar de lagere school in Boechout. Daar wordt Bart herinnerd aan de mooie avonturen die hij beleefde met zijn broer Stijn. Zoals die keer toen de twee ‘ridders’ een ‘coup’ wilden plegen op het gemeentehuis van Boechout.

Als ridders naar het gemeentehuis van Boechout

“We zijn met onze stokpaarden en een zelfgemaakte uitrusting naar het gemeentehuis getrokken. Daar is toen iets verschrikkelijks gebeurd. Terwijl wij als koele ridders ten strijde trokken keek de gemeentesecretaris uit het venster en gunde hij ons een glimlach. Einde revolutie. Het grootste fiasco uit mijn leven”, vertelt Bart Peeters.

Schooltijd bepalend voor wie Bart Peeters nu is

Een fantasie van zuster Ladislas die met een haagschaar de tong afknipte van kinderen die te veel praatten. Zo startte de schoolcarrière van Bart Peeters. Op die valse noot na beleefde Bart een bijzonder gelukkige jeugd. Dat vertelt hij wanneer hij de Jan Frans Willemschool in Boechout binnenstapt. “Wie ik ben geworden, is binnen deze muren bepaald”, klinkt het. Meester Jos Verhoeven en schoolkameraden Emiel en Rudy blikken terug op zijn kinderjaren. “Bart was een modelleerling, één uit de duizend”, aldus meester Verhoeven. “Hij had enorme verhalen en was altijd bezig over ridders en Noormannen”, vult Emiel aan.

Geboren entertainer

Dat Bart Peeters een geboren entertainer is, was toen al duidelijk. Zo tekende hij op de speelplaats de hele ronde van Frankrijk na, maakte hij van zijn garage een zelfgemaakt poppentheater en voerde hij een levensgevaarlijke circusact op met zijn broer Stijn. “Er zat een soort massaspektakelmaker in mij”, vertelt Bart. “Stijn ging heldhaftig voor de dikke eiken in onze tuin staan en ik gooide met plastic messen. In het begin althans. In onze lagere schooljaren waren dat plots messen met punten, the real thing. Ons moeder heeft toen moord en brand geroepen.” Stijn: “Bart was mijn rots in de branding, ik vertrouwde hem volledig. Als hij zou zeggen ‘Stijn, ik ga je nu in twee zagen’, dan was ik daar gaan liggen.”

Circus Peeters

“Dat Bart zanger en presentator zou worden had ik niet zien aankomen. Wel dat hij ooit de directeur van zijn eigen circus Peeters zou worden”, vertelt klasvriend Rudy. “Ik ben de clown van circus Peeters”, pikt Bart in, “Mijn broer is de directeur. Mijn leven is pas om de rails gekomen toen ik besefte dat je niet clown en directeur tegelijk kan zijn.” En ook Bart ontsnapt niet aan het grote proefexamen waarmee Eric Goens de schooldag afsluit.

In eerdere afleveringen vertelden Julie Van den Steen en Alex Agnew over hun schooltijd. Klik op hun naam en lees er meer over.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 maart 2021 /