Kamp Waes in Nederland op tv

Kamp Waes wordt ook in Nederland uitgezonden. Alleen niet – zoals eerst aangekondigd – op NPO 3, maar op een later moment op NPO1. Balen voor veel Nederlandse kijkers die al klaar zaten voor dit succesvolle programma van presentator-acteur-avonturier Tom Waes.

Proefkonijnen

AVROTROS stuurde vrijdag nog een persbericht uit, waarin ze aankondigden dat Kamp Waes op maandag op NPO3 te zien was. Het programma zou de plek overnemen van Proefkonijnen van BNNVARA. Dat programma is meteen geschrapt, nadat bekend is geworden dat presentator Kaj van der Ree zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel ontoelaatbaar gedrag met minderjarige meisjes. Kaj van der Ree presenteerde dit programma samen met Jurre Geluk. Ze waren hiermee de opvolgers van Valerio Zeno en Dennis Storm.

Toch niet…

Zo aan de reacties op Twitter te zien, zaten al heel wat mensen klaar voor Kamp Waes. Tja, en dan valt het toch tegen als je opeens Alleen Maar Nette Mensen te zien krijgt. Ook een opvallende keuze, want hoofdrolspeelster Imanuelle Grives werd deze zomer nog aangehouden op festival Tomorrowland met een enorme hoeveelheid drugs. Ze heeft hiervoor een celstraf gekregen. Toen dit net gebeurd was, was er over Keizersvrouwen heel veel te doen. Want in die reeks zou Imanuelle Grives ook haar opwachting maken. Dat bleek uiteindelijk maar één aflevering te zijn, dus ik begrijp wel dat ze die serie gewoon uitgezonden hebben.

Kamp Waes

Dat AVROTROS besluit om Kamp Waes een prominentere plek te geven op NPO 1 begrijp ik aan de ene kant wel. Aan de andere kant: dit is zo’n spraakmakende serie dat velen hiervoor echt wel naar NPO3 zappen. In België trok de eerste aflevering bijvoorbeeld 1,5 miljoen Belgen. Sommige uitzendingen lag dat aantal zelfs nog hoger. In navolging heeft Eén nu zelfs het trainingsschema gedeeld dat potentiële deelnemers kunnen volgen. Want je moet echt in de allerbeste conditie zijn om dit programma te overleven.

Belgische Special Forces

Waar het programma over gaat? Tom Waes zocht voor de Belgische Special Forces vijftien kandidaten uit. Zij worden acht dagen onderworpen aan de selectiemethodes van deze speciale militaire eenheid. Wie blijft aan boord en haalt het einde van Kamp Waes? Klik hier als je meer over het programma wilt lezen.

Deelnemers Kamp Waes

Tom Waes stelt in de eerste aflevering zijn vijftien geselecteerde kandidaten voor aan de Belgische Special Forces. De Special Forces willen vandaag vooral uitzoeken wat voor vlees ze in de kuip hebben. Hoe zullen de kandidaten omgaan met de eerste tests van de Special Forces? En hoeveel van de 15 startende kandidaten blijven er na vandaag nog over?

Wil je meer weten over de deelnemers van Kamp Waes? Klik dan hier voor een uitgebreide kennismaking.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

27 januari 2020 /