Kamp Waes in Nederland op tv

Kamp Waes wordt ook in Nederland uitgezonden. Dit werd begin 2020 al aangekondigd, maar uiteindelijk hebben we een jaartje geduld moeten hebben. Kamp Waes kun je in Nederland kijken vanaf maandag 1 maart 2021 om 20.30 uur op NPO 3.

Update 8/8/2022: Deelnemers gezocht voor Kamp Waes seizoen 2!

Belgische Special Forces

Waar het programma over gaat? Tom Waes zocht voor de Belgische Special Forces vijftien kandidaten uit. Zij worden acht dagen onderworpen aan de selectiemethodes van deze speciale militaire eenheid. Wie blijft aan boord en haalt het einde van Kamp Waes? Klik hier als je meer over het programma wilt lezen.

Deelnemers Kamp Waes

Tom Waes stelt in de eerste aflevering zijn vijftien geselecteerde kandidaten voor aan de Belgische Special Forces. De Special Forces willen vandaag vooral uitzoeken wat voor vlees ze in de kuip hebben. Hoe zullen de kandidaten omgaan met de eerste tests van de Special Forces? En hoeveel van de 15 startende kandidaten blijven er na vandaag nog over?

Wil je meer weten over de deelnemers van Kamp Waes? Klik dan hier voor een uitgebreide kennismaking.

Dit gebeurde eind januari 2020…

Proefkonijnen

AVROTROS stuurde vrijdag nog een persbericht uit, waarin ze aankondigden dat Kamp Waes op maandag op NPO3 te zien was. Het programma zou de plek overnemen van Proefkonijnen van BNNVARA. Dat programma is meteen geschrapt, nadat bekend is geworden dat presentator Kaj van der Ree zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel ontoelaatbaar gedrag met minderjarige meisjes. Kaj van der Ree presenteerde dit programma samen met Jurre Geluk. Ze waren hiermee de opvolgers van Valerio Zeno en Dennis Storm.

Toch niet…

Zo aan de reacties op Twitter te zien, zaten al heel wat mensen klaar voor Kamp Waes. Tja, en dan valt het toch tegen als je opeens Alleen Maar Nette Mensen te zien krijgt. Ook een opvallende keuze, want hoofdrolspeelster Imanuelle Grives werd deze zomer nog aangehouden op festival Tomorrowland met een enorme hoeveelheid drugs. Ze heeft hiervoor een celstraf gekregen. Toen dit net gebeurd was, was er over Keizersvrouwen heel veel te doen. Want in die reeks zou Imanuelle Grives ook haar opwachting maken. Dat bleek uiteindelijk maar één aflevering te zijn, dus ik begrijp wel dat ze die serie gewoon uitgezonden hebben.

Kamp Waes

Destijds gaf AVROTROS aan dat ze Kamp Waes op NPO 1 wilden programmeren, maar daar hebben ze uiteindelijk de remake Kamp Van Koningsbrugge uitgezonden. Dat de omroep in 2021 toch besluit om Kamp Waes in Nederland uit te zenden, vind ik niet gek. In België trok de eerste aflevering bijvoorbeeld 1,5 miljoen Belgen. Sommige uitzendingen lag dat aantal zelfs nog hoger.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 januari 2020 /