Liefde voor muziek: The Starlings

Liefde voor muziek: The Starlings (gevormd door Tom Dice en Kato Callebaut) staan centraal in aflevering 6. De artiesten kunnen niet alleen kiezen uit het repertoire van The Starlings, maar ook uit het solo-repertoire van Tom Dice (met gitaar) en Kato (met ukelele). Zullen er weer 1 miljoen Vlamingen voor de buis zitten vanavond, zoals bij de aflevering van André Hazes junior?

The Starlings

Tortelduifjes Tom Dice en Kato Callebaut vormen sinds 2018 een koppel. Ze delen niet elkaar de liefde voor elkaar, maar ook de liefde voor muziek. Mocht je ze niet kennen. Tom Eeckhout werd in Vlaanderen bekend dankzij het tweede seizoen van X Factor. In 2009 bracht hij zijn eerste single uit als Tom Dice en in 2010 ging hij voor België naar het Eurovisiesongfestival. Kato Callebaut deed in 2001 aan Idool. Sinds 2019 vormt het stel het duo The Starlings. Hun nieuwe cd is net uit!

Revelatie van dit seizoen Liefde voor muziek

Ze verbaasden de andere artiesten en de kijker de afgelopen weken keer op keer en Vlaanderen noemt hen dé revelatie van dit seizoen. Aan nummerkeuze geen gebrek deze keer want naast nummers van The Starlings, is er ook keuze uit het solo-repertoire van Tom of Kato. 

André Hazes junior

The Starlings brachten in 2019 hun eerste single Mine uit. “Dat is ons baby’tje dus het betekent heel veel voor ons, al willen we je daarmee geen stress geven”, lachen Tom en Kato wanneer André Hazes zijn nummerkeuze aankondigt. En alsof dat de hartslag van André nog niet voldoende deed stijgen, doet hij er zelf nog een schepje bovenop: “Nog nooit in mijn leven heb ik zo laag gezongen als ik nu ga doen, dus ik ben heel zenuwachtig”, zegt André. Kunnen de lage noten van André Hazes junior de anderen bekoren? 

Gene Thomas

Gene Thomas neemt een klepper uit Toms carrière voor zijn rekening: Me and My Guitar. Met dit nummer vertegenwoordigde Tom België op het Eurovisiesongfestival van 2010 en eindigde hij op de zesde plaats. Hoewel Gene zijn cover Mij en M’n Gitaar al eerder losliet op de wereld, is het deze keer vooral uitkijken naar de reactie van de twee tortelduifjes op deze versie.

Regi ft Jake Reese & OT

In 2011 bracht Tom het nummer Il Nous Faut uit, samen met de Franse zangeres Elisa Tovati. De single groeide uit tot een megahit: nummer 1 in Vlaanderen en ook in Frankrijk belandde het in de top 5.Regi covert deze hit en haalt daarvoor zijn gouden duo Jake Reese & OT nog eens boven. De twee mogen deze keer niet alleen hun zangtalent, maar ook hun beste Frans laten horen. Peter van Mama’s Jasje is alvast fan: “Ik ben geen danser maar hier zou ik wel een move’ke op kunnen doen!”

Mama’s Jasje

Ook Peter van Mama’s Jasje neemt een hit van Tom onder handen. Zoals gebruikelijk, zette hij ook deze hit volledig naar zijn hand: “Ik heb naar de titels van de platen gekeken en er was één titel waar ik meteen een heel verhaal aan kon plakken: Utopia. Ik heb een verhaal geschreven over een man die wil vertrekken naar Utopia. Hij wil zijn vrouw meenemen maar er zijn twijfels…”, legt Peter uit.

Karen Damen

Karen Damen kiest dan weer voor een nummer uit Kato’s repertoire en niet zomaar één. Ze kiest voor The Joker, de eerste single van Kato. Voor deze performance heeft Karen meer stress dan ooit: “Ik ben echt aan het doodgaan!” 

Sean Dhondt

En ook Sean (voormalig Nailpin) kiest voor een nummer van Kato: Flamingo. Dat is meteen ook het lievelingsnummer van haar wederhelft Tom: “Als ik apart zou hebben meegedaan en Kato ook apart, dan zou ik ook dat nummer hebben gekozen”, zegt Tom. Hoewel Sean de afgelopen weken vaak ‘James Bond-versies’ bracht, gaat hij deze week een heel andere toer op… 

Bruce Springsteen

Om de avond in stijl af te sluiten, kruipen Tom en Kato zelf achter de piano en gitaar. Dat doen ze – tegen alle verwachtingen in – met een nummer over bedrog: Dancing in The Dark van Bruce Springsteen. “We hebben dit gekozen omdat vooral Tom gigantische fan is van Bruce.”

Onder de indruk van Liefde voor muziek 2020? Bestel dan de cd met alle hits uit dit seizoen.

Benieuwd naar de nummers uit de andere afleveringen? Alle afleveringen op een rijtje:

Foto’s VTM

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 mei 2020 /