Gene Thomas en Kristel Verbeke in Groeten Uit 1985

Gene Thomas’ droom komt uit tijdens ritje in zijn Back to the Future-auto maar dan begint die plots hevig te roken… Je ziet het tijdens Groeten Uit – waarbij Gene Thomas, zijn vrouw Kristel Verbeke en de kinderen – terug gaan naar het jaar 1985. Groeten Uit 1985 is vanavond, dinsdag 12 januari, om 20.40 uur te zien bij VTM.

Gene Thomas & Kristel Verbeke

In Groeten Uit komt de VTM-kijker meer te weten over de tienerjaren van niet één, maar twee bekende Vlamingen. Gene Thomas, Kristel Verbeke en hun twee dochters Nanou en Lily keren terug naar 1985. In dat jaar was Gene Thomas 12 en Kristel Verbeke 10 jaar oud. De nostalgische Gene kan zijn geluk niet op wanneer zijn grote droom in vervulling gaat. Hij mag samen met zijn twee dochters een ritje maken in zijn Back to the Future-auto. Al loopt dat bijna slecht af… “De auto begon plots te roken. Dat was precies een stoomboot”, lacht dochter Nanou.

Eetgewoontes uit de jaren tachtig

Aangekomen in het huis wordt Gene in één oogopslag teruggekatapulteerd naar zijn jeugdjaren. En die tijdreis maakt heel wat los: “Dit is gewoon mijn kamer van vroeger!”, vertelt Gene Thomas met tranen in de ogen. Doorheen het weekend maken de kinderen kennis met de eetgewoontes uit de jaren 80. Ze krijgen geperste kop voorgeschoteld als ontbijt en Kristel Verbeke haalt alles uit de kast om de kinderen een hapje te laten proeven: “Dat is geen vergif hoor”, lacht ze. Het oordeel van de kinderen is onverbiddelijk: “Ik vond dat echt heel vies.” En ook later op de avond verklapt Kristel een culinair geheimpje van haar vader: boontjes met azijn. De eetlust van het gezelschap is plots ver zoek.

Kindertijd Kristel Verbeke

Niet alleen Gene Thomas herbeleeft zijn jeugd, ook Kristel Verbeke overlaadt haar man en kinderen met weetjes uit haar eigen kindertijd. Zo woonde ze vroeger in een café, leerde ze kussen op een poster met Danny de Munk aka Ciske De Rat en fietste ze als 10-jarige enkele BMX-trofeeën bij elkaar. Heeft Kristel die trucjes nog steeds in de benen? “Ik zag Kristel haar koppeke toen ze klaarstond op die berg met haar fiets en ze was precies terug 10 jaar. Zo van: ik ga ze hier allemaal liggen hebben”, lacht Gene (die te zien was in het uiterst populaire seizoen van Liefde van Muziek afgelopen jaar).

Queen inspiratiebron voor K3

Kristel verklapt ook dat Heyah Mama van K3 geïnspireerd is op een intro van Queen en die onthulling kan op heel wat animo rekenen bij Gene en de kinderen… Aan het einde van het weekend komt An Lemmens langs voor het rapport. Was het vroeger echt beter?

Kristel Verbeke – Zorgen voor mama

Wist je dat Kristel Verbeke weer een nieuw programma voor Eén maakt? Vanaf dit voorjaar kunnen we kijken naar Zorgen voor mama. Op dit moment heb ik nog geen informatie over dit programma, maar blijf me volgen via Instagram of de Facebook-groep en je mist er niets over.

De afleveringen van Groeten Uit zijn ook (terug) te kijken op VTM GO. Daar vind je ook de aflevering van Groeten Uit met Peter Van den Begin en Tine Reymer van vorige week.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

12 januari 2021 /