Down the Road Nederland seizoen 2: deze deelnemers en Gordon

Down the Road Nederland start vanavond – dinsdag 3 januari om 20.30 uur – met seizoen 2! De Nederlandse Down the Road deelnemers gaan samen met presentator Gordon en begeleidster Demi op avontuur door België en Frankrijk. Ontdek in dit artikel alles over de Down the Road deelnemers én hoe je dit seizoen (ook in België) kunt kijken.

Down the Road Nederland

Na het succes van Down the Road Nederland seizoen 1 is het tijd voor een tweede reeks. In deze reeks gaan Gordon en begeleidster Demi weer op roodtrip met jongeren die het syndroom van Down hebben. Voor zowel Gordon, Demi als de deelnemers aan Down the Road is dit een hele ervaring. Tijdens hun roadtrip dwars door België en Frankrijk zoeken zij namelijk – ieder op hun eigen manier – naar avontuur, vriendschap, liefde en nieuwe ervaringen. Wat dat voor deze jongeren betekent, zag je recent nog in Na Down the Road met de Vlaamse deelnemers.

Down the Road seizoen 2 (NL)

Na een emotioneel afscheid van het thuisfront is de eerste bestemming Brugge, waar de groep hun vingers aflikt in een chocolaterie en ze hun eerste grote uitdaging aangaan. Ze gaan varen op de Noordzee in een supersnelle ribboot.

Deelnemers Down the Road Nederland seizoen 2

De deelnemers aan Down the Road seizoen 2 in Nederland zijn Jurre, Kenya, Daphne, Jelke Pyter, Liza, Troy en Kriz. Wat we over deze deelnemers weten? We zetten het op een rijtje.

  • Jurre woont met zijn gezin in De Hend. Hij is groot fan van Elvis. Muziek speelt sowieso een belangrijke rol in zijn leven; hij zingt ook graag Nederlandse hits.
  • Kenya Koene is danseres en model; deze deelneemster aan Down the Road was samen met haar vriend Liam het gezicht van Wereld Down Syndroom Dag. Ze had hiervoor een week opnames in Milaan. Haar moeder heeft een dansstudio aan huis in Helmond.
  • Daphne woont op een woongroep in haar eigen appartement. Ze drinkt graag een wijntje met haar ouders. Daarnaast is ze drie keer per week in de sportschool te vinden.
  • Jelke Pyter is een grote fan van K3 en zingt graag. Hij werkt in de supermarkt op de groenteafdeling. Jelke Pyter heeft hoogtevrees.
  • Liza woont in Amersfoort en werkt in de horeca (zowel in de keuken als bediening). Ze is 19 jaar en is gek op koken.
  • Troy wil later rijk worden; dan koopt hij een camper en zet die naast het huis van zijn moeder. Want dan kan hij zelf de regels in de camper bepalen. “Haar dak, haar regels. Mijn dak, mijn regels.”
  • Kriz heeft een 45-kilometer autootje, waarmee hij naar zijn werk en voetbal gaat. Met geld uitgeven heeft hij wat moeite.
  • Lara is voor ons nu nog een onbekende; zij zat namelijk niet in het introductiefilmpje dat SBS6 op Instagram heeft gedeeld.

Down the Road Nederland kijken (in België)

Down the Road kijken, kan iedere dinsdag (vanaf 3 januari 2023) om 20.30 uur op SBS6. Daarnaast kun je een uurtje later – om 21.30 uur – de aflevering terug kijken via Kijk.nl. Daar kun je ook het eerste seizoen terug kijken. Als je gebruik maakt van een VPN Verbinding, die je op Nederland zet, kun je ook vanuit België of een ander land naar Kijk.nl kijken. 

Wil je de Vlaamse Down the Road terugkijken, dan lees je hier meer over het nieuwste seizoen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 januari 2023 /