Metejoor De Musical: ode van James Cooke op tv te kijken

James De Musical seizoen 3 wordt op donderdag 18 januari 2024 voor even Metejoor De Musical. Een bijzondere aflevering waarin we meer ontdekken over Joris Van Rossem aka Metejoor. Want er is nog heel veel wat we niet weten over deze populaire Vlaamse zanger.

Metejoor de Musical

In 1991 werd kleine Joris Van Rossem aka Metejoor * geboren. Dat hij een muzikaal talent zou worden hadden zijn ouders al van ver zien aankomen. In James De Musical keren we terug naar de basisschool in Vosselaar waar Metejoor zijn eerste liefje leert kennen. Metejoor en zijn vriendinnetje Marieke konden toen alles aan elkaar kwijt in hun liefdesbrieven. Naast Marieke had Metejoor in die periode nog een andere grote liefde: voetbal. Samen met zijn beste vriend ​ Robbe voetbalde hij een tiental jaar bij Turnhout tot zijn faalangst hem te groot werd. 

Metejoor verliest vriend aan zelfdoding

In 2016 sloeg het noodlot toe en verloor Metejoor één van zijn beste vrienden Tim aan zelfdoding. Tim heeft veel mooie herinneringen achtergelaten die Metejoor voor altijd zal koesteren. Niet alleen voor hem maar voor zijn volledige vriendengroep sloeg zijn dood in als een bom: ​ “Als er iets is, praat er alstublieft over”, roept een emotionele Metejoor op. Eerder hoorden we zijn aangrijpende, persoonlijke verhalen ook al in Liefde voor Muziek en in Een Echte Job seizoen 2.

Carrière van Metejoor

2018, het begin van Metejoor zijn muzikale carrière. We zien hoe een angstige Joris in het voorprogramma van Clouseau op het podium kruipt en eraf komt als dolgelukkige Metejoor. Niet veel later komt Metejoor in de hitlijsten met het nummer Wat Wil Je Van Mij? Over die periode weten we natuurlijk al veel door de documentaire Met De Joris.

James De Musical seizoen 3

James Cooke zet vanaf donderdag 11 januari opnieuw bekende Vlamingen in de spotlights en geeft hen de musical van hun leven. ​In James De Musical seizoen 3 zien we naast Metejoor de aankomende weken Regi, Maaike Cafmeyer, Marc Coucke én de volledige cast van F.C. De Kampioenen. Eerder kon je al kijken naar Tom Waes De Musical.

Metejoor de Musical terugkijken

Wil je James De Musical kijken, dan zit je iedere donderdag goed om 21.15 uur bij Play4 en GoPlay. Natuurlijk kun je Metejoor De Musical ook terugkijken via GoPlay. Wil je dit vanuit het buitenland doen. zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet, voordat je naar de GoPlay site gaat. Je ontdekt daar ook de musicals uit seizoen 1 en seizoen 2.

James De Musical Live on Stage 2024

Metejoor is daarnaast één van de artiesten, die we gaan zien tijdens James De Musical Live on Stage 2024. We zien verder Gert Verhulst, Karen Damen en Niels Destadsbader. Dat de show er kwam, was meteen duidelijk na het succes van James De Musical LIVE.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 januari 2024 /