Alloo bij… met bekende Vlamingen als gasten o.a. Eddy Planckaert

Luk Alloo bekende Vlamingen in Alloo bij… Eddy Planckaert, Karen Damen, Axel Daeseleire, Nora Gharib, Jens Dendoncker en Astrid Coppens zijn de bekende gasten die deelnemen aan dit nieuwe seizoen Alloo bij… Na Eddy Planckaert, Nora Gharib, Axel Daeseleire, Karen Damen en Jens Dendoncker, is als laatste Astrid Coppens te gast bij Luk Alloo. Zij vertelt bijvoorbeeld over haar liefdesleven in Hollywood. Dit programma werd in het voorjaar van 2022 uitgezonden bij VTM; de gesprekken worden sinds 3 januari 2024 in herhaling op woensdagavond rond 21.30 uur uitgezonden bij VTM.

Update 3 januari 2024; Alloo bij is in herhaling bij VTM te kijken.. (Auteur Patricia de Ryck schreef dit bericht op VlaamsKijken voor het eerst in het voorjaar van 2022; het is nu geactualiseerd.)

Gasten Alloo bij

In een nieuw seizoen van Alloo bij… gaat Luk Alloo op bezoek bij straffe bekende Vlamingen die een grote indruk hebben nagelaten op de televisiemaker. Luk Alloo gunt de kijkers opnieuw een unieke blik in het leven van zes boeiende gasten. Hij neemt hen mee op een nostalgische tocht doorheen hun verleden en rakelt zo hun meest persoonlijke verhalen op. In het bijzijn van de camera’s tonen in het nieuwe seizoen Alloo bij gasten Eddy Planckaert, Karen Damen, Axel Daeseleire, Nora Gharib, Jens Dendoncker en Astrid Coppens zich van hun meest kwetsbare kant.

Luk Alloo met zes bekende Vlamingen

“Als je interessante Vlamingen meeneemt naar allesbepalende locaties vol herinneringen zoals het ouderlijk huis, hun trouwzaal, de eerste woonst, een studentenkot, het podium waar ze voor de eerste keer op stonden, dan krijg je aparte en pakkende portretten. Van de 6 bekende Vlamingen zie je een totaal andere kant”, vertelt Luk Alloo.

Eddy Planckaert gast Alloo bij

Eddy Planckaert * was de eerste gast die Luk Alloo mee nam op avontuur. Op nostalgische tocht doorheen Eddy’s verleden blikt de voormalige profwielrenner terug op zijn carrière. Hij toont het wegje waar hij als 4-jarig mannetje tot wel 500 keer per dag rond crosste met zijn fietsje en vertelt ook open over het abrupte einde van zijn carrière. Dat hij omwille van een blessure moest stoppen op een hoogtepunt, zit hem heel diep: “Het moment waarop ik het papier zag van de dokter met daarop in fluostift dat ik nooit meer topsporter kon zijn, moest ik me aan de kant van de snelweg zetten. Ik huilde tranen met tuiten”, aldus de man, die we ook kennen van Château Planckaert. We zagen hem ook in Het Huis. Wist je dat dochter Stephanie Planckaert dit seizoen in Het Huis te zien was? Zij doet momenteel mee aan Een Echte Job seizoen 4.

Alloo bij... met deze bekende Vlamingen als gasten o.a. Eddy Planckaert
Alloo bij… met deze bekende Vlamingen als gasten o.a. Eddy Planckaert

Roots Eddy Planckaert in Nevele

In het Oost-Vlaamse Nevele liggen Eddy’s roots: “Hier zitten de wortels, en je voelt dat hé!”, vertelt Eddy Planckaert in de eetkamer van zijn zus Vera. “Eddy was ne rappen op elk gebied, dat kan Christa * wel beamen”, lacht zijn zus. Waarop Eddy vertelt wat hij op een zwoele zomerdag als 14-jarige knaap uitspookte in een strandcabine aan zee… Eddy Planckaert toont als gast in Alloo bij ook talloze foto’s van zijn moeder die een aantal jaren terug overleed. Ze zijn overal aanwezig in het huis van Vera. “Ik voelde dat het tijd werd voor haar om te gaan, en dus sliep ik nog eens bij haar in bed. Dat zijn de schoonste dingen die er zijn. Nog eens op haar rug wrijven, zoals zij ook deed bij mij… En haar bedanken voor mijn leven”, vertelt Eddy Planckaert weemoedig. 

Alloo bij Nora Gharib

Luk Alloo neemt in Alloo bij (aflevering 2) actrice en presentatrice Nora Gharib mee op trip down memory lane. Ze flaneren ze samen doorheen haar verleden met stops op locaties die voor Nora veel hebben betekend. Luk neemt haar mee naar de studio waar ze als minderjarige op eigen initiatief alleen ging wonen omdat haar ouders haar relatie niet goedkeurden. Daar woonde ze samen met andere jongeren onder toezicht van begeleider Ronny. Hij was voor Nora een vaderfiguur: “Ik heb haar ogen een beetje doen opengaan”, vertelt de man.

Alloo bij... met deze bekende Vlamingen als gasten o.a. Nora Gharib
Alloo bij Nora Gharib

Nora Gharib woonde als minderjarige alleen in studio

Wanneer Luk en Nora haar oude studio binnengaan, beginnen de traantjes toch te vloeien. “Alleen wonen op jonge leeftijd was heftig, omdat ik me niet kon focussen op zaken die mijn leeftijdsgenoten deden: school, vrienden… Ik heb daar weinig ruimte voor gehad in mijn hoofd.” Daarnaast was de verleiding voor Nora groot om het foute pad te bewandelen: “Alle jongeren die hier woonden, gebruikten drugs. Ik heb het geen enkele keer gebruikt. Mijn haat ervoor is alleen maar gegroeid door de dingen die ik hier heb gezien. Ik heb levens zien kapot gaan.”

Appartement in Merksem

Bij het zien van het appartement waar Nora als klein meisje woonde in Merksem, breekt ze: “Ik ben helemaal aan het trillen, Luk!” Ze kan haar ogen niet geloven en dus haalt ze haar zus erbij via FaceTime om samen mooie momenten op te rakelen.  “Hier, de badkamer, waar we onze benen niet konden strekken als we op het toilet zaten omdat de wasmachine in de weg stond!”, vertelt zus Farah. Ze heeft goede herinneringen aan haar tijd als klein meisje in het appartement, maar toch maakt het bezoek haar bijzonder emotioneel.  

Schooltijd Nora Gharib

Verder deelt Nora dat ze graag rechercheur had willen worden (zoals ze ook vertelde in het interview met VlaamsKijken), maar later besefte dat studeren toch niets voor haar was. Haar leerkrachten op de schoonheidsschool hebben veel betekend voor Nora, het is dan ook een blij weerzien als Luk haar meeneemt naar haar oude school. “Iedereen hier was een soort mama voor mij, aangezien ik op jonge leeftijd alleen woonde door mijn moeilijke thuissituatie”, vertelt Nora. “Ik was vrij eenzaam en ik had niet veel volwassen voorbeeldfiguren rondom mij. Maar hier voelde het niet aan als school, hier voelde ik me nooit alleen.” Over haar schooltijd vertelde ze ook in Later Als Ik Groot Ben. Op heel jonge leeftijd hebben de harde lessen Nora Gharib gemaakt tot wie ze nu is: een jonge vrouw met de voeten op de grond. Anno 2024 zagen we Nora Gharib al in tal van andere programma’s, denk aan Tiny House Battle, Blind Gesprongen, Het Jachtseizoen 2 en Starstruck.

Alloo bij Astrid Coppens

Luk Alloo gaat op bezoek bij Astrid Coppens voor een gezellige trip down memory lane. De voormalige Hollywoodvrouw keerde terug naar haar Vlaamse roots en leidt momenteel een rustig leven in Antwerpen met haar man en dochtertje. Iets waar ze heel blij om is, zo vertelt de ondernemende dame die we ook kennen als actrice uit de film Verborgen verlangen.

Op weg naar haar oude muziekschool, vraagt Luk Alloo Astrid Coppens uit over haar liefdesleven in Hollywood. “In Amerika heb je de dating cultuur. Hier in België ben je een stelletje als je het bed deelt en uit eten gaat, maar in Amerika ben je dan aan het daten. Ze daten daar meerdere mensen tegelijk. Je bent pas echt een koppel als je ‘exclusive’ bent. Dat vond ik heel raar”, vertelt Astrid Coppens. “Ik heb eigenlijk ook geen Amerikaanse vrienden overgehouden aan mijn periode in Hollywood. Mijn broer en ik trokken altijd op met Europeanen”, gaat het verder.

Alloo bij... met deze bekende Vlamingen als gasten o.a. Jens Dendoncker
Alloo bij… met deze bekende Vlamingen als gasten o.a. Jens Dendoncker

Alloo bij Jens Dendoncker

Luk Alloo begeeft zich op West-Vlaamse bodem; hier spit hij het verleden van presentator en stand-up comedian Jens Dendoncker door. In het chirolokaal waar Jens talloze weekends doorbracht als chirojongen en als leider, vertelt hij hoe het leven voor hem altijd al een melancholisch kantje had: “Dat zit in m’n karakter. Ik ken veel hoogtes en laagtes, dat is altijd al geweest.”

Mentale problemen

Luk bewondert de openheid van Jens Dendoncker naar de buitenwereld, over zijn mentale problemen en zijn recente opname in de psychiatrie. “Ik wil dat mensen hoop kunnen putten als ze zien dat ze niet alleen zijn. Ik wil mentaal welzijn bespreekbaar maken als ervaringsdeskundige”, verklaart Jens Dendoncker.

Stand-up comedy

Jens neemt Luk ook mee naar de plaats waar het allemaal begon: het Antwerpse café The Joker, het hart van de Vlaamse comedy scene. Stand-up comedian worden was immers zijn laatste redding. “Hier ben ik vaak op mijn bakkes gegaan, maar dat was net de grote leerschool”, besluit Jens Dendoncker.

Alloo bij... met deze bekende Vlamingen als gasten o.a. Karen Damen
Alloo bij Karen Damen

Alloo bij Karen Damen

Luk Alloo en Karen Damen gaan in Alloo bij naar DPG Media om een jarige Regi te verrassen in de radiostudio. Op weg naar Vilvoorde vertelt Karen over haar relatie met Regi: “We hadden een hele leuke relatie en hebben ons heel goed geamuseerd samen. We zijn eigenlijk twee dezelfden op veel vlakken.” Op de vraag van Luk waarom de relatie slechts 4 jaar duurde, is het antwoord duidelijk: “Omdat Gert Verhulst in het spel kwam!”

Karen Damen: moederschap onderschat

Verder neemt Luk Karen mee naar het ziekenhuis waar ze beviel van haar zoon Sky. In de wagen deelt ze openhartig dat ze blij is dat haar zoon nu al wat ouder is. De beginjaren vond ze vrij heavy en ze geeft toe dat ze het moederschap zwaar heeft onderschat. 

Alloo bij Axel Daeseleire

Luk Alloo gaat in de derde aflevering van Alloo bij op bezoek bij Axel Daeseleire in Antwerpen. De eerste afspraak is het plaatselijke wassalon waar Axel al jarenlang zijn was doet. “Ik zat in ‘De Laatste Show’ en Alex Callier zat daar ook. Hij vertelde me dat hij zijn was zelf doet na het touren en dat dat pas rock ‘n roll is. Dan heb ik het ook maar eens geprobeerd en eigenlijk ontdekte ik dat het me een meditatief gevoel geeft” verklaart hij.

Alloo bij... met deze bekende Vlamingen als gasten o.a. Axel Daeseleire
Alloo bij… met deze bekende Vlamingen als gasten onder andere Axel Daeseleire

Axel Daeseleire was bijna dood

Axel Daeseleire doet het tegenwoordig wat rustiger aan en heeft zelfs een nieuwe kijk op de wereld. Vorig jaar ging hij in Thailand zwaar uit de bocht met een brommer en bezeerde daarbij zijn nek. “Ik mag niet lopen, fietsen of rijden, dus doe ik alles te voet of met het openbaar vervoer. Alles gaat nu veel trager”, vertelt Axel. Na zijn zware coronabesmetting waardoor hij 10 dagen in coma lag, kroop Axel Daeseleire dus voor de tweede keer in twee jaar door het oog van de naald. “Als dat letsel een paar millimeter had geschoven en mijn zenuwen en ruggenmerg had geraakt, was het einde verhaal. Ik neem het elke dag mee. Ik apprecieer nu elk moment”, zo vertelt Axel Daeseleire over het feit dat hij bijna dood was.

Axel Daeseleire studeerde rechten

Luk Alloo neemt Axel vervolgens mee naar de universiteit in Namen, waar de acteur 2 jaar rechten studeerde. Het vak werd hem van thuis uit met de paplepel ingegeven. “Ik mocht niet naar Studio Herman Teirlinck, dat werd thuis van de tafel geveegd onder het mom van een hobby. Dus heb ik rechten gestudeerd in Namen, om mijn Frans te verbeteren. Ik dacht: ‘Een jaar op kot, doen wat ik wil en we zien wel…'” 

Acteren

Maar ook een bezoek aan De Studio mag niet ontbreken. Na het schrijven van een motivatiebrief aan zijn vader, mocht Axel Daeseleire zijn ingangsexamen doen aan Studio Herman Teirlinck. Hij was van de eerste keer geslaagd, maar zijn laatste jaar maakte hij niet af. Waarom? Dat vertelt hij in Alloo bij. Het is in ieder geval goed gekomen met de carrière van de acteur. Axel Daeseleire zagen we al in tal van rollen. Hier lees je er alles over in het Axel Daeseleire-overzicht.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 januari 2024 /