Axel Daeseleire terug uit ziekenhuis na corona

Axel Daeseleire is terug uit het ziekenhuis, nadat hij daar werd opgenomen met corona. De acteur en presentator neemt nu alle tijd om in alle rust thuis te revalideren. Tenslotte heeft hij wel een paar weken in het ziekenhuis gelegen door het coronavirus. Zijn programma Axel Gaat Binnen wordt – in overleg – verplaatst naar najaar 2020.

Axel Daeseleire over corona

De acteur vertelt: “Ik heb een paar irreële weken achter de rug en ben enorm blij dat ik terug thuis ben. Ik heb nog een weg te gaan wat het revalideren betreft, maar ik kan alleen maar opgelucht zijn dat ik het ziekenhuis heb mogen verlaten. Ik ben blij dat ik de kans krijg om mijn programma Axel Gaat Binnen nog zelf af te werken”, vertelt hij in het persbericht dat VTM vandaag 16 april heeft verzonden. De opnames zijn ingeblikt voor de coronacrisis, maar het afwerken (onder andere inlezen) van de afleveringen moet nog gebeuren. 

Coronavirus ‘agressief, meedogenloos beest’ volgens Axel Daeseleire

“Ik wil nu vooral de dokters en het verplegend personeel van St Vincentius enorm bedanken voor hun fantastische zorgen de afgelopen weken. En tegen iedereen in Vlaanderen wil ik nog eens benadrukken: hou je alsjeblieft aan de richtlijnen die worden opgelegd, want het coronavirus is een agressief  en meedogenloos beest. Hoe zorgzaam men ook voor mij is geweest, je wil niet meemaken wat ik de voorbije weken heb moeten doorstaan”, aldus Axel Daeseleire – in een persbericht van VTM – over corona en zijn tijd in het ziekenhuis.

10 dagen in coma

Axel Daeseleire heeft door het coronavirus 10 dagen in coma gelegen. Tegen VTM NIEUWS zegt hij: “Het is echt een close call geweest. Ik heb oog in oog gestaan met de man met de zeis.” Het feit dat hij geïntubeerd moest worden en daarmee dus in coma, kwam voor de acteur als een shock. “Het nieuws gaat ook gepaard met een bepaalde angst, want je weet dat niet alle ingrepen lukken. Dat sommige mensen eraan sterven.” Na 10 dagen coma werd hij weer wakker, maar dan ben je er nog niet. “Tien dagen coma betekent ook tien dagen niet bewegen. En een lichaam dat helemaal niet beweegt, vreet spieren weg, geen vet. Ik ben dan ook 11 kilogram spieren kwijt.” Zijn revalidatie kan makkelijk zes maanden duren; helemaal de oude worden, duurt nog langer.

Kevin Janssens dacht: ‘We zijn hem kwijt’

De ziekte van Axel Daeseleire heeft ook veel indruk gemaakt op acteur Kevin Janssens. De twee zijn goed bevriend en waren samen onder andere te zien in Vermist. In de Instagram-homeparty met Kat Kerkhofs vertelde hij afgelopen week dat hij zich veel zorgen heeft gemaakt. Hij had een emotioneel gesprek met de acteur toen die al op de IC lag. “Hij had beademing in zijn neus en was ook heel zwaar aan het ademen. (…) Ik zei hem: ‘Je mag niet opgeven, je moet er tegen vechten. Toen dat gesprek voorbij was, dacht ik bij mezelf: ‘Shit, dat ziet er echt niet goed uit.” Toen hij hoorde dat Axel Daeseleire in coma werd gebracht, dacht hij: “We zijn hem kwijt”, zo vertelde hij tegen Kat Kerkhofs.

Axel Gaat binnen najaar 2020 op tv

VTM heeft samen met Axel Daeseleire beslist om zijn programma ‘Axel Gaat Binnen’ te verschuiven naar najaar 2020. Eigenlijk zou het voorjaar 2020 op tv komen. Zo kan Axel nu alle focus leggen op zijn herstel en kan hij erna het programma mee afwerken. Davy Parmentier, creatief directeur van VTM, vertelt: “We zijn enorm opgelucht dat Axel het ziekenhuis heeft mogen verlaten en terug thuis is. We willen hem nu vooral alle rust gunnen zodat hij zo goed mogelijk kan revalideren. Zijn programma Axel Gaat Binnen zenden we dan dit najaar uit.” Toch hoef je Axel niet te missen. Via VTM GO kun je verschillende van zijn programma’s terug kijken. En wat denk je van alle VTM tv-series, waarin hij te zien is!

Axel Gaat Binnen

In het programma Axel Gaat Binnen opent Axel Daeseleire deuren van instellingen waar je niet zomaar enkele dagen verblijft. Dit programma is de Vlaamse versie van Five Days Inside van Beau van Erven Dorens. Na twee seizoenen heeft Beau van Erven Dorens het stokje in Nederland overgedragen. Het programma wordt nu gepresenteerd door Angela Groothuizen, Natasja Froger en Caroline Tensen. Beau Five Days Inside heeft de Gouden Televizier Ring gewonnen in 2018. Een programma om dus naar uit te kijken.

Afwerking Axel Gaat Binnen

Axel Daeseleire verblijft telkens vijf dagen 24 op 24 en leeft mee op het ritme van de bewoners. Zo logeert Axel vijf dagen en vier nachten in een brandwondencentrum. Hij slaapt in een woonzorgcentrum. Is te gast in een revalidatiecentrum. Logeert in een crisisopvang voor drank- en drugsverslaafden. Slaapt in een centrum voor mensen met een verstandelijke handicap. En tot slot gaat hij naar een forensisch psychiatrisch centrum.

Foto: VTM.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 april 2020 /