De Kerstmatinee 2023 vanuit Concertgebouw op tv kijken

De Kerstmatinee 2023 van het Concertgebouworkest is op Eerste Kerstdag – maandag 25 december – te kijken om 16.00 uur op NPO2. Ontdek hier alles over dit bijzondere concert, dat al jaren wordt gegeven op 25 december.

De Kerstmatinee 2023

Traditiegetrouw vindt op Eerste Kerstdag de Kerstmatinee van het Concertgebouworkest * plaats. Dit jaar onder leiding van Klaus Mäkelä. Het orkest speelt de Derde symfonie (Eroica) van Beethoven en muziek van Felix en van Fanny Mendelssohn, met als sopraan Chen Reiss.

Klaus Mäkelä

Klaus Mäkelä * wordt gezien als de Max Verstappen van de klassieke muziek. Het 27-jarige Finse natuurtalent wordt in 2027 de nieuwe chef-dirigent van het wereldberoemde Concertgebouworkest. Nu al leidt hij grote orkesten in Parijs en Oslo en staat hij overal ter wereld op de bok. De piepjonge maestro wordt beschouwd als een wonderkind. We leerden de dirigent beter kennen in de aflevering van Klaus Mäkelä in College Tour.

De Kerstmatinee 2023 kijken

Het Concertgebouworkest speelt op maandag 25 december 2023 om 14.15 uur in de Grote Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam Beethovens Eroica. Dit concert is natuurlijk uitverkocht, maar wie er niet live bij kon zijn, kan gewoon het concert op tv zien. En wel dezelfde dag. Op Eerste Kerstdag wordt de Kerstmatinee 2023 namelijk om 16.00 uur al uitgezonden op NPO2 bij AVROTROS.  Je kunt De Kerstmatinee ook terug kijken via NPO Start en NPO Plus. Ook De Kerstmatinee 2021 en De Kerstmatinee 2022 zijn hier terug te vinden. Wil je vanuit België of een ander land kijken, gebruik dan een VPN Verbinding (en zet de server op Nederland voordat je naar de NPO Start site gaat).

Kerstconcerten op tv

Meer kerstmuziek op tv? Kijk zeker ook het concert van André Rieu of dat van Belle Perez terug. Of wat denk je van Kerstduetten 2023 of Het Kerstmuziek Gala? En iets eerder op Eerste Kerstdag kon je kijken naar MAX Kerstconcert 2023 met bekende Nederlandse artiesten.

Foto: Milagro Elstak

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 december 2023 /