De Kerstmatinee 2022 van het Concertgebouworkest kijken

De traditionele Kerstmatinee van het Concertgebouworkest is ook in 2022 weer te kijken op Eerste Kerstdag. De Kerstmatinee 2022 vanuit het Concertgebouw in Amsterdam is om 15.00 uur te kijken bij AVROTROS op NPO2. Ontdek er hier meer over.

Kerstmatinee 2022

Op Eerste Kerstdag is ook dit jaar weer de traditionele Kerstmatinee van het Concertgebouworkest in het Concertgebouw in Amsterdam. Dit jaar dirigeert de Zuid-Koreaanse dirigent Myung-whun Chung’s Mahler’s Vijfde symfonie. Deze symfonie heeft grote contrasten en roept uitersten aan emoties op. Presentatrice Maria Fiselier introduceert het stuk en vertelt over de speciale band die het Concertgebouworkest met componist Mahler heeft.

Maria Fiselier

Maria Fiselier is sinds het voorjaar van 2022 presentatrice bij AVROTROS. Zij presenteert alle tv-registraties van klassieke concerten en evenementen bij de omroep. Denk dan aan het Prinsengrachtconcert 2022, maar je zag haar recent ook als deelneemster aan Scrooge Live 2022 en Beste Zangers Special voor KiKa. Ze werkte ook mee aan Tijl en de Negende van Beethoven. Mezzosopraan Maria Fiselier werkte in diverse landen mee aan grote operaproducties en was als solist verbonden aan de Komische Oper Berlin in Berlijn

De Kerstmatinee kijken

De Kerstmatinee 2022 van het Concertgebouworkest kijken? Dat kan op eerste kerstdag, zondag 25 december 2022, om 15.00 uur op NPO2 bij AVROTROS. Je kunt De Kerstmatinee ook terug kijken via NPO Start en NPO Plus. Ook De Kerstmatinee 2021 is hier terug te vinden. Wil je vanuit België of een ander land kijken, gebruik dan een VPN Verbinding (en zet de server op Nederland voordat je naar de NPO Start site gaat).

Foto:  Milagro Elstak / AVROTROS

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

24 december 2022 /