Wie wordt winnaar The Voice Kids 2023 in Vlaanderen?

Wie wordt winnaar van The Voice Kids 2023 in Vlaanderen? Vanavond – vrijdag 24 november – kun je kijken naar de finale. Dan weten we welke kandidaat The Voice Kids 2023 winnaar van VTM wordt. Gaat de hoofdprijs naar Nisa, Ines, Ariona, Sofian, Miriam, Sikudhani, Lize of Sid. Hier lees je alles over de deelnemers, de nummers die ze zingen, hun teams, de coaches en meer…

UPDATE: Klik als je wil weten wie The Voice Kids 2023 winnaar is

The Voice Kids 2023 Vlaanderen

De afgelopen weken konden we genieten van tal van jonge talenten uit Vlaanderen in The Voice Kids 2023 bij VTM. Allen deden hun best om een plaatsje te veroveren in het team van coaches Laura Tesoro, Pommelien Thijs, Coely en Metejoor. Komt de winnaar van The Voice Kids Vlaanderen 2023 misschien uit het team van nieuwkomers Pommelien Thijs of Coely? Daarnaast zagen we Aaron Blommaert en Nora Gharib voor het eerst als presentatoren.

Alles weten over de weg naar de finale, lees dan: The Voice Kids 2023 in België mét deze coaches en kandidaten.

Finalisten The Voice Kids België

Nisa, Ines, Ariona, Sofian, Miriam, Sikudhani, Lize en Sid staan in de finale van The Voice Kids 2023 in België bij VTM. Week na week hebben deze getalenteerde finalisten alles gegeven om hun coaches te overtuigen van hun uitzonderlijk zangtalent. Maar in de finale kan slechts één van hen gekroond worden tot de ultieme winnaar van The Voice Kids. Wordt het Miriam of Nisa uit team Coely, Ines of Ariona uit team Laura, Sid of Sofian uit team Metejoor, of Sikudhani of Lize uit team Pommelien? Miriam is met haar 12 jaar de jongste deelnemer die kans maakt om The Voice Kids in 2023 te winnen.

Finale The Voice Kids 2023

De finale wordt vrijdag feestelijk geopend door alle acht finalisten. Zij brengen de sfeer erin met Good Time van Sheppard. Daarna zetten de kandidaten voor een laatste keer hun beste muzikale beentje voor. Hun stembanden zijn gesmeerd, outfits perfect op elkaar afgestemd, en hun coaches stralen van trots op de eerste rij. Elke finalist brengt een solonummer waarmee ze hun coach moeten overtuigen om hen als ’topfinalist’ mee te nemen naar de eindstreep. De vier finalisten die deze ronde overleven, brengen vervolgens een laatste finalelied en proberen daarmee de onpartijdige digitale publieksjury te overtuigen. Zij bepalen wie de winnaar van The Voice Kids 2023 wordt, een eigen single mag opnemen en naar huis gaat met een spaarpot van 10.000 euro. Eén ding is zeker: het wordt een avond vol muzikale magie en emoties. 

Liedjes finale The Voice Kids

Welk liedje de winnaar van The Voice Kids 2023 zingt? Hier een overzicht van de hits die de deelnemers brengen in de finale:

 • TEAM COELY
  • Nisa: Only Girl (In The World) van Rihanna
  • Miriam: Man In The Mirror van Michael Jackson
 • TEAM LAURA 
  • Ines: Alive van Sia 
  • Ariona: Ça M’ennuie Pas van Chérine
 • TEAM METEJOOR 
  • Sid: Little Bit of Love van Tom Grennan 
  • Sofian: A Change Is Gonna Come van Sam Cooke
 • TEAM POMMELIEN
  • Sikudhani: Tattoo van Loreen
  • Lize: Don’t Stop Me Now van Queen

Hieronder zetten we alles op een rijtje over de finalisten en hun team.

Team Laura Tesoro

Het team van Laura Tesoro in The Voice Kids Vlaanderen 2023 bestaat uit Ariona en Ines.

 • Ariona (14, Vlaams-Brabant) is zot van muziek. Haar ouders hebben Albanese roots en veel gevoel voor ritme. “Thuis vinden we muziek heel belangrijk”, vertelt ze. De coaches draaiden bij Idontwannebeyouanymore van Billie Eilish. In de Knockouts zong ze Back Tot Black in de versie van Oscar And The Wolf.
 • Ines (14, Oost-Vlaanderen) houdt van quality time met vrienden en familie en is een TikTok-koningin. Ze droomt al vanaf jonge leeftijd van een plek op het podium en blies iedereen weg bij de Blind Auditions met haar Writing’s On The Wall van Sam Smith. Ines koos in de Knockouts voor Halo van Beyoncé.

Team Metejoor

Team Metejoor bestaat in The Voice Kids Vlaanderen 2023 uit Sofian en Sid, Marieke en Ezra. Opvallend daarbij is dat zowel Sofian als Sid eerder meededen aan het programma. Sterker: Sofian zagen we vorig jaar nog op tv. Metejoor is de enige kandidaat met jongens in de finale van The Voice Kids 2023 in België.

 • Sofian (14, Oost-Vlaanderen) heeft vorig jaar al eens van het Voice-avontuur geproefd en belandde in team Duncan. Hij gooit opnieuw al zijn energie in de strijd met Praying van Kesha. Sofian ging in de Knockouts voor The Stars van Benson Boone.
 • Sid (13, Limburg) deed een paar jaar geleden ook mee aan The Voice Kids. Toen zong hij in het Nederlands, maar nu waagt hij zijn kans met Million Eyes van Loïc Nottet. In de Knockouts zong Sid Voilà van Barbara Prav.

Team Pommelien Thijs

Pommelien Thijs debuteert in The Voice Kids 2023 als coach. Team Pommelien bestaat uit Lize en Sikudhani! Meiden met een eigen verhaal. Wie weet wordt een van de deelnemers uit Team Pommelien wel winnaar van The Voice Kids 2023 in Vlaanderen.

 • Lize (13, Antwerpen) wordt verrast met een ticketje voor The Voice Kids in het shoppingcenter. Met Hopelessly Devoted To You van Olivia Newton-John begon voor haar het avontuur met de draaiende stoelen. In de Knockouts bracht Lize een ode aan popdiva Tina Turner met River Deep Mountain Hight.
 • Sikudhani (12, Antwerpen) ziet haar deelname aan The Voice Kids als een kans om haar dromen waar te maken en dat weerspiegelt zich ook in haar nummerkeuze. Ze brengt Opportunity van Quvenzhané Wallis. Sikudhani zong in de Knockouts The Winner Takes it All van ABBA.

Team Coely

Ook Coely debuteert dit jaar als coach in The Voice Kids Vlaanderen 2023. Zij gaat de finale in met Team Coely bestaande uit Nisa en Miriam. Over Nisa zei ze bij haar auditie: “Hoe kan het dat jij nog maar een kind bent.” Wordt iemand uit Team Coely winnaar van The Voice Kids 2023 in België?

 • Miriam (12, West-Vlaanderen) heeft Ghanese roots en is opgevoed met tonnen passie voor muziek. Ze schrijft haar eigen liedjes en droomt ervan om net als Adele te zijn, maar op haar eigen unieke manier. Ze betoverde iedereen met All I Ask van Adele. In de Knock Outs blaast Miriam iedereen weg met Love Me Or Leave Me van Little Mix.
 • Nisa (14, Limburg) zingt Set Fire Tot The Rain van Adele. Alle coaches staan voor haar op. Ze zeggen: “Hoe kan het dat jij nog maar een kind bent.” In de Knockouts liet Nisa haar poverste weer horen met Angels Like You van Miley Cyrus.

Winnaar The Voice Kids 2023

Als de winnaar van The Voice Kids 2023 bekend is, dan delen we dat natuurlijk. Tot die tijd kun je hieronder nog meer lezen over de halve finale van vorige week.

Eerder ging de winst bijvoorbeeld naar:

Hoe het vorige week ging? Een korte terugblik naar de halve finale:

Halve finale The Voice Kids 2023

Coaches Laura Tesoro, Pommelien Thijs, Coely en Metejoor hebben in de halve finale elk nog vier getalenteerde kandidaten in de running voor de winst. Tijdens de halve finale zullen de kandidaten individueel het podium betreden en alles geven wat ze vocaal in zich hebben. Met één nummer moeten ze hun coach overtuigen, want die mag slechts twee van zijn of haar pupillen doorsturen naar de grote finale.

Staande ovaties in halve finale

De kandidaten zorgen er alvast voor dat de monden meermaals openvallen met niet één, niet twee maar drie staande ovaties van de coaches tot gevolg. “Wat voor een team heb ik dit jaar? Ik heb tranen in mijn ogen omdat ik zo fier ben”, klinkt het bij Laura Tesoro. En ook Metejoor* / Joris van Rossem is één en al oor: “The sky is the limit. Als jullie dit nu al kunnen met jullie stem, dan vraag ik me af wat er nog allemaal gaat gebeuren.”

Bij die uitspraak van Metejoor denken wij natuurlijk aan een ander tv-programma, dat op hetzelfde moment te zien is….  

Voorbereiding teams

Vooraleer de kids het podium betreden, nemen de coaches hun eigen poulains mee op uitstap. Volgens Laura Tesoro is een goede voorbereiding essentieel, en daarom neemt ze haar team mee voor een les podiumgewenning met haar choreograaf. “Ik vind het super belangrijk om een safe space te creëren. Door dingen te durven, uit te proberen en risico’s te nemen, ontstaan vaak de mooiste dingen”, vertelt Laura Tesoro. Coach Pommelien Thijs* organiseert een creatieve brainstorm voor haar kids. “We gaan moodboards maken. De hele picture rond het optreden is belangrijk om jezelf volledig te kunnen inleven in de song”, klinkt het.

Artiest zijn…

Team Coely en team Metejoor trekken er ook op uit. Dit keer worden de rollen omgekeerd en mogen de kids hun coach aan het werk zien tijdens één van hun optredens. “We gaan vandaag in mijn wereld kruipen. Ik wil een ‘taste’ geven van hoe het is om artiest te zijn”, vertelt Coely*, die aankomende week in Het Huis te zien is.

Liedjes halve finale

Ben je nieuwsgierig naar de nummers die gezongen worden in de halve finale van The Voice Kids 2023 in Vlaanderen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet:

 • Voor Laura: Ariona (14, uit Vlaams-Brabant) zingt Dernière Danse van Indila
 • Milena (11, uit Vlaams-Brabant) zingt Who Am I van Casting Crowns
 • Sipho (14, uit Oost-Vlaanderen) zingt Set Me Free van Eden Alene
 • Ines (14, uit Oost-Vlaanderen) zingt Never Enough van Loren Allred
 • Voor Metejoor: Sofian (14, uit Oost-Vlaanderen) zingt Chandelier van Sia 
 • Sid (13, uit Limburg) zingt Legends Never Die van League of Legends/Against The Current
 • Marieke (14, uit Antwerpen) zingt Hyper van Davina Michelle
 • Ezra (14, uit Antwerpen) zingt River van Ochman
 • Voor Pommelien: Dominika (10, uit Oost-Vlaanderen) zingt Heart Attack van Demi Lovato
 • Lize (13, uit Antwerpen) zingt Vampire van Olivia Rodrigo 
 • Diene (14, uit Oost-Vlaanderen) zingt Ceilings van Lizzy McAlpine
 • Sikudhani (12, uit Antwerpen) zingt Part Of Your World (The Little Mermaid) van Halle Bailey
 • Voor Coely: Miriam (12, uit West-Vlaanderen) zingt Spirit van Beyoncé
 • Felix (14, uit Antwerpen) zingt Breathe You In My Dreams van Trixie Whitley
 • Frauke (13, uit West-Vlaanderen) zingt Love Myself van Hailee Steinfeld
 • Nisa (14, uit Limburg) zingt Ghost Town van Benson Boone
Wie wordt winnaar The Voice Kids 2023 in Vlaanderen?
Wie wordt winnaar The Voice Kids 2023 in Vlaanderen?

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

24 november 2023 /