Winteruur seizoen 9 met in 2023 deze gasten…

Je kunt vanaf maandag 30 oktober om 23.00 uur weer dagelijks naar Winteruur kijken op VRT Canvas en VRT MAX. Presentator Wim Helsen, Ighor de hond en Nele de plant ontvangen in Winteruur seizoen 9 (2023) weer tal van bekende gasten. We zetten alles voor je op een rijtje.

Winteruur: Wim Helsen

Vanaf einde oktober ontvangt Wim Helsen voor Winteruur seizoen 9 heel wat gasten op zijn comfortabele sofa. Iedereen die op zoek is naar vriendschap, vreugde en een goed gesprek tijdens donkere herfst- en winteravonden kan dus weer afstemmen op Winteruur 2023 met gastheer Wim Helsen, Ighor de hond en Nele de plant.

Winteruur 2023

Ook dit seizoen worden de gasten met veel zorg gekozen. Het zijn mensen die Wim Helsen opvallen, prikkelen, inspireren, uitdagen of interesseren. Allemaal brengen ze een tekst mee die voor hen een bijzondere betekenis heeft. Wim Helsen polst naar de reden waarom zijn gasten juist die tekst gekozen hebben, wat ze erin lezen en wat die voor hen betekent.

Gasten Winteruur seizoen 9

Welke gasten je sowieso kunt verwachten in Winteruur seizoen 9? Dat zijn Johan Op de Beeck, Sofie Lemaire, Jef Neve, Damiaan De Schrijver, Lise Conix, Kamagurka, Sarah Vandeursen, Jelle De Beule, Tim Mielants, Lieven Vandenhaute, Bart Moeyaert, Katrin Swartenbrouckx, Isabel Albers, Danira Boukhriss Terkessidis, Björn Soenens, Mario Danneels en Sien Eggers.

Hier ken je de Winteruur gasten van…

 • Johan Op de Beeck is voormalig journalist en nieuwspresentator. We kennen hem nu van zijn boeken over geschiedenis*.
 • Sofie Lemaire is radio- en tv-presentatrice. Je kent haar van Radio 1.
 • Jef Neve is pianist en componist. Hij heeft meerdere cd’s* uitgebracht.
 • Damiaan De Schrijver is acteur. Je kent hem zowel van tv als in het theater. Hij was recent nog te zien in F*** you very, very much. In zijn jonge jaren zagen we hem bijvoorbeeld in de film Dief, maar Damiaan De Schryver was de afgelopen jaren in nog veel meer producties* te zien. Zijn nieuwste project is de kortfilm Two grandfathers.
 • Lise Conix is de CEO van schoenen Torfs. Ze is geboren in Harare, Zimbabwe.
 • Kamagurka* leerden we recent nog beter kennen in Zomergasten.
 • Sarah Vandeursen is actrice. We leerden haar beter kennen in Sarah in Genderland.
 • Jelle De Beule is acteur en tv-maker. Recent zag je hem bijvoorbeeld in Nonkels en Liefdestips aan mezelf.
 • Tim Mielants is de regisseur van onder andere De Patrick en de Vlaamse oorlogsfilm WIL. Lees hier het interview van VlaamsKijken met Tim Mielants.
 • Lieven Vandenhaute is een Vlaamse radio- en tv-maker. Hij is de partner van schrijver Erwin Mortier.
 • Bart Moeyaert is schrijver* van boeken, zoals recent Morris. Hij heeft verschillende prijzen voor zijn boeken gekregen in Nederland en Vlaanderen.
 • Katrin Swartenbroux is een journaliste, die je ook kunt kennen van haar boek Ok dan niet*.
 • Isabel Albers is een Belgische jouranliste en redactrice. Ze is een veelgevraagd opiniemaakster bij onder andere De Afspraak.
 • Danira Boukhriss Terkessidis is op dit moment op tv met het tweede seizoen van De Repair Shop.
 • Björn Soenens is een Vlaamse journalist en correspondent in de Verenigde Staten, hij kreeg recent te horen dat hij longkanker heeft.
 • Mario Danneels* is een in Ierland wonende West-Vlaamse schrijver en journalist. Hij was ook te zien in de documentaire over Prins Laurent.
 • Sien Eggers* kennen we allemaal als actrice, bijvoorbeeld van Eigen Kweek, maar ook uit In De Gloria en Het Eiland.

Foto: VRT

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

1 november 2023 /