Het Huis seizoen 9: deze acht bekende gasten in 2023

Eric Goens ontvangt in Het Huis seizoen 9 weer acht bekende gasten. In 2023 zijn dat Hugo Sigal, William Boeva, Stephanie Planckaert, Alexander De Croo, Riadh Bahri, Herman Brusselmans, Mathias Vergels en Coely. Hier alvast een voorproefje van wat je in de afleveringen kunt verwachten. Vanuit dit bericht kun je ook doorklikken naar meer informatie over de gasten van Het Huis seizoen 2023.

Het Huis seizoen 9

Aan de succesformule wordt niet geraakt: de gasten worden weggeplukt uit hun leefwereld en verblijven 24 uur lang in Het huis. Geen afleidingen, geen partners of kinderen, enkel hun eigen leven passeert de revue. In de fotokamer hangen foto’s van hun dierbaren, in de kinderkamer flitst hun jeugd voorbij en in de gevreesde sportkamer worden ze fysiek tot het uiterste gedreven. En ’s avonds laat, in de geborgenheid van de boomhut, verklappen ze nog een laatste anekdote voor het slapengaan. Het huisheeft ook een nieuwe troef: de prachtige orangerie. Tussen de talloze planten komen de gasten er volledig tot rust. Het huis is voor de gast steeds een confrontatie met zichzelf: soms keihard of verbijsterend, soms aangrijpend of verhelderend.

Gasten Het Huis seizoen 9

Hugo Sigal, William Boeva, Stephanie Planckaert, Alexander De Croo, Riadh Bahri, Herman Brusselmans, Mathias Vergels en Coely zijn de gasten in Het Huis seizoen 9.

  • Hugo Sigal: zanger en acteur
  • William Boeva: comedian, acteur en presentator
  • Stephanie Planckaert: bekend van realityreeks De Planckaerts en Chateau Planckaert
  • Alexander De Croo: premier
  • Mathias Vergels: acteur en muzikant
  • Riadh Bahri: journaalanker
  • Herman Brusselmans: schrijver en tv-gezicht
  • Coely: zangeres

Het Huis seizoen 9 kijken

Wil je Het Huis seizoen 9 kijken, dan kan dit vanaf maandag 23 oktober wekelijks om 20.40 uur op VRT1 en bij VRT MAX. Wil je de afleveringen terugkijken, dan kan dit ook via VRT MAX. Daar ontdek je tevens oude(re) seizoenen. Vanuit Nederland of een ander land terugkijken, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet, voordat je naar VRT MAX gaat.

Hugo Sigal in Het Huis

De eerste gast van het negende seizoen is Hugo Sigal. Vorig jaar moest de zanger afscheid nemen van zijn steun en toeverlaat Nicole Josy. Na een emotioneel zwaar jaar recht Hugo de rug en probeert hij weer vooruit te kijken. Kwetsbaar en enorm dankbaar voor alle steun die hij gekregen heeft brengt hij zijn én Nicoles levensverhaal. “Ik denk dat veel mensen vanuit hun canapé hem een knuffel zullen willen geven,” vertelt Eric Goens. “Hugo zal nog meer dan anders alle harten veroveren.” Lees hier: Hugo Sigal in Het Huis seizoen 9 (2023).

William Boeva in het Huis

William Boeva legt voor het eerst zijn ziel bloot en toont zich van zijn meest ongeziene kant in Het huis. Goens overloopt met William zijn opmerkelijke levensverhaal. William praat op eigenzinnige wijze over de horroroperaties in zijn jeugd, zijn strijd voor meer inclusie en de oneindige liefde voor zijn vader. “Mijn vader schopte tegen de dingen waartegen je niet zou mogen schoppen. Eeuwig in het verzet en ik doe hetzelfde met mijn comedy”, vertelt William Boeva, die je recent nog in de serie Exen zag. Lees hier: William Boeva in Het Huis seizoen 9 (2023)

Stephanie Planckaert in Het Huis

Ook Stephanie Planckaert komt langs. Twee jaar na het bezoek van vader Eddy Planckaert in Het huis is het nu dus de beurt aan zijn dochter. De 34-jarige bezige bij ontvlucht 24 uur lang haar bed & breakfast in de Ardennen, de renovaties in het kasteel in Frankrijk en het drukke gezinsleven. In Het huis komt Stephanie tot rust en vertelt ze onomwonden over de kantelmomenten in haar leven. “Ik had vroeger continu een enorm schuldgevoel”, bekent ze. Lees hier: Stephanie Planckaert in Het Huis seizoen 9 (2023).

Veel belovende gastenlijst

De rest van de gastenlijst van Het huis oogt veelbelovend. Alexander De Croo is de eerste premier ooit in Het huis. Thuis-acteur en muzikant Mathias Vergels (die we ook zagen in The Masked Singer als papegaai) toont zijn ware innerlijk en vertelt over zijn psychiatrisch verleden. Ook journaalanker Riadh Bahri is 24 uur lang te gast. Zijn intrede in Het Huis wordt een van de spectaculairste ooit in de geschiedenis van programma. Zangeres Coely (die nu ook te zien is als coach in The Voice Kids) blaast de kijkers van hun sokken met haar muzikaal talent en straf verleden. En ook schrijver en kersverse papa Herman Brusselmans blikt terug op zijn opmerkelijk leven. 

Volg ons voor meer nieuws over Het Huis via onderstaande social media. Zo hebben we een nieuw WhatsApp-kanaal.

Lees ook:

Foto’s: VRT

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 oktober 2023 /