Hugo Sigal in Het Huis seizoen 9 (2023)

Hugo Sigal is de eerste gast in Het Huis seizoen 9 (2023). Op maandag 23 oktober 2023 om 20.40 uur kun je op VRT1 en VRT MAX naar het indrukwekkende verhaal kijken van de zanger en acteur, die te gast is bij Eric Goens.

Hugo Sigal in Het Huis 2023

Eric Goens pikt Hugo op bij hem thuis in Wemmel. “Goeiemorgen, morgen, goeiedag. Blij dat ik je eindelijk begroeten mag”, zingt Eric wanneer Hugo Sigal met een grote glimlach de voordeur opendoet. Vorig jaar moest Hugo afscheid nemen van zijn vrouw Nicole Josy. Na een emotioneel zwaar jaar recht hij de rug. Zijn agenda puilt uit van de afspraken. “Ik zou het rustiger aan kunnen doen, maar ik wil het niet. Ons Colleke heeft altijd gezegd: ‘Blijf doen wat je graag doet.’ En dat is zingen en acteren. Dat is ook het enige wat ik kan”, lacht Hugo. ​ 

Nicole & Hugo ken je hier van…*

Oudste gast Het Huis

Bij aankomst in Het huis haalt Eric Goens meteen de oudste archiefbeelden ooit getoond in de reeks boven. Met zijn 75 lentes is Hugo namelijk ook de oudste gast ooit in Het huis. Uit de beelden wordt meteen duidelijk dat Hugo altijd een showmannetje is geweest. “Ik heb dat altijd in me gehad,” vertelt hij. “Op de prachtig rode basketbalpleintjes in onze wijk ging ik rolschaatsen. Ik deed pirouettes en sprong zoals een zot, terwijl alle bewoners vanuit het appartementsblok naar me keken. Ja, ik was een buitenbeentje.”

Hugo Sigal over overlijden Nicole

Even later trekt Hugo Sigal naar de fotokamer. Wanneer hij een foto van hem en Nicole op reis ziet, krijgt hij het meteen moeilijk. “Ik kan niet aanvaarden dat Nicole weg is, maar ik moet. Ik ben mijn alles kwijt. Als je 51 jaar zo intens hebt samengeleefd…”​ ​

Hugo Sigal wilde dood

Na het overlijden van zijn steun en toeverlaat belandde Hugo in een diepe put. Een leven zonder Nicole zag hij niet zitten. “Ik heb pilletjes klaargelegd, om haar te volgen”, bekent hij. “Ik heb toen snel hulp gezocht bij een rouwconsulent en die heeft er mij door gesleurd. Gelukkig.” Het is een van de momenten uit de aflevering die de kijker een krop in de keel zal bezorgen. Tijdens het middagmaal praat Hugo Sigal onder meer over de strijd tegen de ziekte van Alzheimer, waarmee Nicole in haar laatste levensjaar geconfronteerd werd, en haar fatale val. 

Lange carrière

Na de lunch volgen de sportkamer en de kinderkamer. Daar ziet Hugo foto’s van zijn vader passeren, de man met wie hij voor het allereerst optrad. Het betekende de start van een zeer lange carrière (waarbij we hem recent nog zagen in #LikeMe) op de bühne. Ook zijn legerplicht, die hij met fikse tegenzin moest ondergaan, komt uitgebreid aan bod in de kinderkamer.

De dozen staan klaar

In de boomhut volgt opnieuw een pakkend moment. Hugo brengt er in primeur zijn nieuwste lied De dozen staan klaar, een ontroerende ode aan zijn Nicole. “Ik denk dat veel mensen vanuit hun zetel Hugo een knuffel zullen willen geven,” vertelt Eric. “Hij zal nog meer dan anders alle harten veroveren.”

Het Huis met Hugo Sigal

Welk alter ego hebben Nicole en Hugo zichzelf ooit aangemeten? Wat staat er nog bovenaan Hugo’s bucketlist? Wanneer heeft hij leren koken? Wie zijn de champagnevrienden? En welke verrassing staat hem te wachten bij het ontbijt? Je ontdekt het allemaal in de langste aflevering ooit van Het huis.

Het Huis seizoen 9 (2023)

In de volgende afleveringen ontvangt Eric Goens in Het huis stand-upcomedian William Boeva, Thuis-acteur Mathias Vergels, tv-figuur Stephanie Planckaert, zangeres Coely, schrijver Herman Brusselmans, journaalanker Riadh Bahri en premier Alexander De Croo. Natuurlijk lees je daar ook meer over op VlaamsKijken. Volg ons dan via onderstaande social media. Zo hebben we een nieuw WhatsApp-kanaal.

Het Huis seizoen 9 kijken

Wil je Het Huis seizoen 9 kijken, dan kan dit vanaf maandag 23 oktober wekelijks om 20.40 uur op VRT1 en bij VRT MAX. Wil je de afleveringen terugkijken, dan kan dit ook via VRT MAX. Daar ontdek je tevens oude(re) seizoenen. Vanuit Nederland of een ander land terugkijken, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet, voordat je naar VRT MAX gaat.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 oktober 2023 /