Mathias Vergels in Het Huis seizoen 9 (2023)

Mathias Vergels is de derde gast in Het Huis seizoen 9 (2023). Op maandag 6 november om 20.45 uur op VRT1 en VRT MAX kun je kijken naar het verhaal van de acteur en zanger. Mathias Vergels is heel openhartig tegen Eric Goens. Voor het eerst legt de acteur-muzikant zijn ziel en zaligheid bloot. Hij is zoveel meer dan ‘Lowieke uit Thuis’.

Mathias Vergels in Het Huis 2023

Eric Goens haalt Mathias Vergels – die we als papegaai zagen in The Masked Singer – op in zijn ouderlijk huis in Sint-Genesius- Rode. “Vroeger was dit de bakkerij van mijn ouders. Die was aan het verloederen. We hebben dat gerenoveerd en nu is het onze bed & breakfast geworden. De bakkerij heeft dus een tweede leven gekregen”, vertelt de fiere bakkerszoon. 

Vrienden hebben Mathias Vergels gered

Bij aankomst in Het huis wordt Mathias Vergels* meteen verrast door Eric in de tv-kamer. Mathias krijgt een repetitie van Zero Grace, zijn eerste muziekband, te zien. Hij krimpt in elkaar van schaamte, maar blikt toch gelukkig terug op de beelden. De vier bandleden maken namelijk deel uit van De Zes, Mathias’ vriendengroep op wie hij altijd kan rekenen. Mathias Vergels kende een woelig leven. Op zijn huwelijk werden zijn vrienden dan ook uitdrukkelijk bedankt door zijn mama. “Omdat zij mij er hebben doorgeloodst, zij hebben mij gered. Zonder die vijf vrienden zat ik hier nu niet. Zij waren de enigen met wie ik echt kon praten”, vertelt hij. 

Mathias Vergels is bipolair

Mathias Vergels trekt dezer dagen langs culturele centra met zijn muziekvoorstelling ‘Het komt voor in de beste families’, maar treedt ook op in psychiatrische voorzieningen. “Het voorlaatste optreden van de tournée vindt plaats in de voorziening waar ik verzorgd ben”, verklapt Mathias tijdens het middagmaal. Op jonge leeftijd is er bij Mathias namelijk bipolariteit vastgesteld. Die extreme hoogtes en laagtes, in combinatie met zijn druggebruik, zorgden ervoor dat Mathias meermaals uit het leven wou stappen. “Ik wou er niet meer zijn. Het rare is dat dat een paar keer gebeurd is in periodes waarin ik me fantastisch voelde. Ik werd dan wakker in het ziekenhuis, vol tubes in mijn lijf. Ik was kwaad dat het weer niet gelukt was.”

Donkere wolk

In de kinderkamer gaat Mathias dieper in op zijn jeugd. Hoewel hij op de jeugdfoto’s onbezorgd lijkt, ging Mathias ook toen door een zware periode. “Ik zie me lachen op die foto’s, maar ik ging echt kapot vanbinnen. Er hing constant een donkere wolk boven mij. Ik was ook gewoon een rotzak die aan alles schijt had.”

Drugs gebruik

Mathias Vergels wordt drie keer weggestuurd van school en belandt uiteindelijk op internaat in de Kunsthumaniora in Lier, ver weg van thuis. Daar proeft hij van de vrijheid en loopt het volledig mis. “Ik stak daar dingen uit, terwijl ze thuis van niets wisten. En dan beland je op plekken waar je niet moet hangen. Tot in kraakpanden toe. Daar leerde ik ook drugs gebruiken. Vanaf de eerste keer dat ik een joint rookte, was ik verslaafd”, bekent Mathias. “Ik was verslaafd aan het gevoel. Dat was gewoon een manier van ontsnappen voor mij. De stap naar het volgende heeft dan ook geen week geduurd. Ik gebruikte bijna alles.”

Relatie met Lynn Van den Broeck

Mathias Vergels is nu al jaren clean en heeft geen schrik om te hervallen. Na de woelige jaren lijkt er eindelijk rust te komen in zijn leven. Zijn vrienden en familie, zijn zoontje Emile en zijn verloofde Lynn (die je recent zag in Celebrity Masterchef Vlaanderen) houden hem op het rechte pad. “Ik weet dat die bipolariteit nog in me zit. Maar ik heb nu veel meer om voor te leven. Ik heb een fantastische madam gevonden en heb een geweldig kind. Ik had vroeger geen houvast en dat heb ik nu wel. En toch zal het altijd een strijd blijven. Ik ben een verslaafde die niet gebruikt”, vertelt een zelfbewuste Mathias openhartig.

En verder…

Wanneer is Mathias het meest zichzelf? Hoe verloopt zijn sportproef? Wie zijn ‘The Brothers of Solidarity’? Waarom moesten zijn ouders de bakkerij sluiten? En welke kwalijke rol heeft Mathias daarin gespeeld? Welk voorwerp uit Mathias’ jeugd haalt Eric boven tijdens het ontbijt? Welk kattenkwaad haalde hij uit met zijn broer? Met een lach en een traan vertelt Mathias zijn opmerkelijk levensverhaal in Het huis.

Vorige week keek je naar: William Boeva in Het Huis seizoen 9 (2023)

Het Huis seizoen 9 (2023)

In de volgende afleveringen ontvangt Eric Goens in Het huis tv-figuur Stephanie Planckaert, zangeres Coely, schrijver Herman Brusselmans, journaalanker Riadh Bahri en premier Alexander De Croo. Eerder waren William Boeva en Hugo Sigal te gast. Natuurlijk lees je daar ook meer over op VlaamsKijken. Volg ons dan via onderstaande social media. Zo hebben we een nieuw WhatsApp-kanaal.

Het Huis seizoen 9 kijken

Wil je Het Huis seizoen 9 kijken, dan kan dit vanaf maandag 23 oktober wekelijks om 20.40 uur op VRT1 en bij VRT MAX. Wil je de afleveringen terugkijken, dan kan dit ook via VRT MAX. Daar ontdek je tevens oude(re) seizoenen. Vanuit Nederland of een ander land terugkijken, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet, voordat je naar VRT MAX gaat.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

6 november 2023 /