Klopjacht seizoen 3: deelnemers – blijven ze uit handen speurders?

Het is de uitdaging van de veertien deelnemers aan Klopjacht seizoen 3: uit handen blijven van de speurders. Daarvoor gaan de kandidaten ver. Heel ver… Zo heeft één van de deelnemers aan de Vlaamse Hunted zelfs een QR-code op haar bil getatoeëerd. Axel Daeseleire* zorgt weer voor de aftrap. Eén die de deelnemers aan Klopjacht seizoen 3 zeker niet gaan vergeten… Te kijken vanaf zondag 3 september 20.00 uur op Play4 en GoPlay.

Klik hier voor dé spoiler van dit programma: dit is de winnaar Klopjacht 2023

Klopjacht 2023; seizoen 3

14 doodgewone Vlamingen zeggen van de ene dag op de andere hun dagelijkse leven vaarwel en beginnen aan een trip vol adrenaline, spanning en emotie. In Klopjacht seizoen 3 worden ze opgejaagd wild. Wanneer je achternagezeten wordt door de allerbeste jagers in een klein land als België is de vraag niet: hoe ver vlucht je? Maar wel: hoe ver ga je? Want hoe blijf je 17 dagen lang uit handen van een ervaren team van topspeurders? En wat als je ergens compleet gedesoriënteerd wordt gedropt en je meteen al je plannen moet aanpassen omdat je je bagage moet achterlaten? Vorige jaar wonnen de speurders, zijn de voortvluchtigen hen dit jaar te slim af?

Deelnemers Klopjacht seizoen 3

  • Katrien uit Geluwe (55) & Yves uit Wevelgem (38)  – ​(Ex-)Cafébazin en favoriete klant
  • Broers Kevin uit Willebroek (20) & Jonna uit Willebroek (22) uit Antwerpen
  • Studente Chloé uit Knokke (26)
  • Ex-collega’s Kiala uit Mortsel (47) & Tine uit Mortsel (47)
  • Vriendinnen Roxan uit Ledeberg (20) & Ann-Sophie uit Zwijnaarde (19) 
  • Zussen Marisya uit Schellebelle (23) & Meredith uit Schellebelle (27) 
  • Koppel Jasper uit Deinze (29) & Brieuc uit Deinze (27)
  • Marinier Polle uit Bredene (42) 

Lees snel verder en ontdek niet alleen hoe je de Vlaamse Hunted kunt kijken, maar ook wie deze kandidaten precies zijn.

Klopjacht België kijken (in Nederland)

Wil je Klopjacht België kijken, dan kan dit vanaf zondag 3 september 2023 wekelijks om 20.00 uur via Play4 en GoPlay. Wist je dat je GoPlay ook in het buitenland kunt kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet. Je vindt hier ook seizoen 1, seizoen 2, Klopjacht Celebes, Hunted seizoen 6 en Into the wild. Wil je meer van Hunted (zoals Klopjacht in Nederland heet) kijken, dat kan via NPO Start. Gebruik dan een VPN Verbinding, die je op Nederland zet. Daar vind je tal van seizoenen, zoals Hunted VIPS. Nederlanders met NPO Plus kunnen hier seizoen 1 zien.

Katrien & Yves mét QR-code op bil

Katrien heeft 15 jaar lang een café uitgebaat waar Yves vaste klant was, ondertussen beschouwen ze elkaar al jaren als moeder en zoon. Katrien is een West-Vlaamse spraakwaterval dat haar mannetje kan staan. Yves is zaakvoerder van Dakwerken Cooreman, het belangrijkste in zijn leven is zijn gezin. Wat het geheime wapen is van deze deelnemers aan Klopjacht? Katrien heeft een QR-code op haar bil getatoeëerd. Via de code kunnen ze hun netwerk contacteren.

Kevin & Jonna

Kevin zit op kot in Mechelen en studeert Marketing aan de Thomas More Hogeschool, Jonna werkt als Junior HR Consulent. De broers hebben een grote passie voor basketbal en hebben beide op hoog niveau gespeeld. Zo’n 4 jaar geleden moest Jonna zijn droom jammer genoeg opgeven wegens reuma, maar dit verlies heeft hij omgezet in iets positief namelijk het coachen van jeugdspelers. Hun inspiratie halen ze uit hun favoriete serie Prison Break, benieuwd of ze hiermee uit de handen van de speurders kunnen blijven. De broers zag je afgelopen tijd ook samen in Love Island 2023.

Chloé wil examen doen tijdens Klopjacht

Chloé zit in haar laatste jaar Geneeskunde, droomt ervan zich aan te sluiten bij Artsen Zonder Grenzen en hulpverlening te doen in het buitenland. Ze is heel sportief en gaat vaak lopen en zwemmen. Tijdens Klopjacht heeft ze nog één examen af te leggen en dit wil ze zeker niet missen, ongetwijfeld een risico.

Kiala en Tine

Kiala en Tine zijn beste vriendinnen en voormalig collega’s, nu bijna al hun kinderen uit het huis zijn genieten ze volop van het leven en hebben ze zin een nieuw avontuur. Deze ondernemende dames staan sterk in het leven. Kiala werkt als familiaal bemiddelaar en is kunstenares, Tine werkt als bediende bij de webstore Elle & Rapha. Als ze gevat worden hebben ze de voorkeur voor team BRAVO. Kiala en Tine doen denken aan Thelma & Louise op de vlucht.

Roxan en Ann-Sophie

Roxan en Ann-Sophie zijn de jongste deelnemers. Deze vriendinnen hebben elkaar leren kennen op de volleybal en vullen elkaar zo goed aan dat het zussen kunnen zijn. Roxan is studente Toegepaste Psychologie en Ann-Sophie studeert Financiën en Verzekeringen. Ze genieten allebei nog volop van het studenteleven. Als jongste deelnemers zouden de speurders hen wel eens kunnen onderschatten, maar dat zien ze net als een extra uitdaging.

Marisya en Meredith

Marisya is vroedvrouw en studeert verpleegkunde, Meredith werkt als Sociaal Verpleegkundige op de materniteit en Pediatrie. De zussen wonen beide nog thuis bij hun mama. Dat de drie een sterke band hebben bewijst hun matching tattoo die ze samen lieten zetten. De ‘M’ van Marisya, Meredith en Marnix, hun overleden papa. Sindsdien is de band tussen hen alleen maar sterker geworden. Hun mama zal dus ook zeker een belangrijke rol spelen tijdens het vluchten. 

Jasper en Brieuc

Jasper en Brieuc zijn al 9 jaar samen en volgens hen de perfecte match. Als verloofden stappen ze samen in het Klopjacht avontuur. Naast levenspartners zijn ze ook zakenpartners en baten ze een cremerie uit ‘kreem’ in Deinze. 24/7 samenwerken zorgt ervoor dat Jasper en Brieuc elkaar door en door kennen, ideaal voor Klopjacht. Hun geheime wapen? Ze hebben alle contactgegevens van bijna honderd mensen uit hun hoofd geleerd.

Polle

De 42-jarige Polle uit Bredene heeft zijn vlucht met militaire precisie voorbereid, inclusief een uitgebreid plan om HQ lam te leggen (waar dan ook de andere Klopjacht deelnemers aan seizoen 3 voordeel van zouden kunnen hebben). Polle werkt namelijk als marinier voor defensie, heeft een gezin en is een echte familieman. Hij is heel fier op zijn werk en zal zijn ervaring en technieken proberen te gebruiken tijdens Klopjacht.

Klopjacht: speurders pakken…

De eerste aflevering zorgde meteen voor spanning. De Klopjacht speurders wisten Polle meteen te pakken. In aflevering 2 ontdekken we meer over de QR-code die Katrien op haar bil liet tatoeëren. code gaat naar een geheime chatgroep, waarmee ze in contact kunnen blijven met hun netwerk. Kevin en Jonna spelen in de tweede aflevering dan weer een gevaarlijk kat-en-muis spel. Ze jagen de Klopjacht speurders de kast op. De frustraties in het hoofdkwartier bereiken een hoogtepunt.

Onherkenbaar op pad

De voortvluchtigen spelen een spannend spel met de speurders en proberen allemaal zo onherkenbaar mogelijk naar Leuven te trekken. Jonna & Kevin jaagden de speurders helemaal de kast op, maar dit bleef jammer genoeg niet duren. Ook voor Roxan & Ann-Sophie liep het avontuur onverwachts op zijn eind. In aflevering 3 zien we dat de voortvluchtigen uit hun schuilplaats moeten komen voor een eerste tip richting het extractiepunt. Een goede vermomming kan dan zeker helpen. Om niet op te vallen dragen ze bijna allemaal een identieke pruik. ​ Eén van de voortvluchtigen gaat bij deze uitdaging misschien toch wat onvoorzichtig tewerk. “We hebben wel wat vermommingen mee, zo realistisch mogelijk dat we niet opvallen in de massa”, aldus Meredith.

Telefoonnumers en adressen leren

De negen overgebleven voortvluchtigen zitten nog steeds verspreid over het land. Jasper en Brieuc hebben hun vlucht tot in de puntjes voorbereid en maken zo gebruik van hun vrienden en vrienden van vrienden. De contactgegevens daarvan? Die hebben ze vanbuiten geleerd. Brieuc: “Jasper leert alle telefoonnummers vanbuiten en ik alle adressen.” Dat zijn 60 telefoonnummers en 100 adressen.

Communie bezoek tijdens Klopjacht

De drie mobiele teams zijn ondertussen allemaal onderweg richting Brugge waar Chloé vermoedelijk verstopt zit. Speurder Charlotte: ‘kalm blijven en zoeken!’ Na de actie in Leuven blijven de speurders Katrien en Yves op de hielen zitten. En net nu heeft Yves een afspraak waar hij echt niet omheen kan. Een communiefeest midden in Klopjacht… “Yves: Mijne zoon doet zijn communie tijdens Klopjacht en we gaan zorgen dat we er aanwezig zijn.”

Voetgangerszone

De adrenaline van het moment breekt speurders Jeremy & Guy van team Bravo zuur o, zien we in aflevering 5 van Klopjacht seizoen 3. Tijdens een achtervolging op het scherp van de snee in het centrum van Brugge rijdt het amusante speurdersduo zonder het te beseffen een voetgangerszone in. Nadat alerte voorbijgangers hen hebben gewezen op hun vergissing en meegeven dat het ‘een dure passage zal worden’, beseffen de twee dat ze een belangrijk verkeersbord over het hoofd hebben gezien. Ze maken dan ook meteen rechtsomkeer. Maar het is duidelijk: ook de politie kan dus fouten kan maken… De voortvluchtigen moeten in het centrum van Gent zijn voor de sleutel naar de volgende level. Maar de speurders weten het en ze zullen er allemaal aanwezig zijn. Alle duo’s moeten dus ongemerkt tot aan de boodschap zien te geraken.

4 voortvluchtige duo’s

Ondertussen is het dag 11, 4 duo’s zijn nog steeds op de vlucht voor de speurders. Alle voortvluchtigen bereiden zich zo goed mogelijk voor op de volgende stap, enkel Katrien en Yves zijn essentiële informatie kwijt en komen hiermee in het vizier van de speurders. De speurders focussen op het netwerk van Tine en Kiala en stoten zo op heel belangrijke info. Zullen de speurders erin slagen om terug toe te slaan? Of zijn de voortvluchtigen hen te slim af.

3 duo’s op de vlucht

Na de indrukwekkende arrestatie van Yves en Katrien blijven nog 6 voortvluchtigen over. De speurders komen dus telkens dichter bij de overwinning. Dag dertien, een belangrijke dag, de overgebleven duo’s moeten vandaag naar een specifieke locatie. Nog nooit was het zo moeilijk en gevaarlijk om een tip naar het extractiepunt in handen te krijgen. De speurders zijn van alles op de hoogte en beginnen tot in de puntjes voorbereid aan de dag. 

Opsporingsbericht

De laatste dagen van Klopjacht gaan in (zo zien we in de voorlaatste aflevering op zondag 22 oktober 2023) en de speurders doen er alles aan om de laatste overgebleven kandidaten te vatten. Jasper & Brieuc en Meredith & Marisya zijn nog op de vlucht en hebben geen idee of de speurders net dichtbij of veraf zijn. De speurders bijten zich vast in een spoor naar Jasper & Brieuc en zetten een val om tips te verzamelen. Ze sturen een opsporingsbericht uit om zo veel mogelijk informatie te verzamelen, maar lukt het om hen ook effectief op te sporen?

Finale Klopjacht 2023

Van de veertien voortvluchtigen die aan hun avontuur begonnen hebben de speurders er al 10 opgepakt. Meredith & Marisya en Jasper & Brieuc zijn nog steeds op de vlucht en staan dus in de finale van Klopjacht 2023. De laatste uren tot aan het extractiepunt gaan nu in en de speurders weten exact waar ze moeten zijn. Beide duo’s steunen voor hun laatste uren volledig op helpers en laat dat nu net bij Jasper en Brieuc voor onrust zorgen. Halen de duo’s het extractiepunt of kunnen de speurders hen alsnog inrekenen? En hoe kijken de voortvluchtigen enkele maanden later terug op hun avontuur ?

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

29 oktober 2023 /